Last news in Fakti

15 Юли, 2016 09:25 6 980 14

Адът над Ница се отвори!

  • ница-
  • ад-
  • франция-
  • плаче-
  • камион
Адът над Ница се отвори! - 1
Снимка: БТА/ AP
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Франция плаче, светът за пореден път е претръпнал от ужас. Този път в матрицата на транснационалната компания “свещена война” попадна Ница. Отвратително наглият танц на терористите бе изигран на една улица със стотици хора, излезли да празнуват свободата. 

Този път не с пътнически самолети, а с най-обикновен камион. Терористите не подбират средствата. Ползват всичко, което им попадне, за да убиват. Те обичат смъртта. Цената – над 80 невинни човешки живота заради един болен и промит мозък, оплетен от мрежата на тероризма. 

Най-мръсната война, войната без правила, удари не само Франция, но целия цивилизован свят. Тя не може да стигне до лъскавите паркети, а удря директно на улицата, в ресторанти, влакове, самолети... Кошмарът от Ница за пореден път смачка илюзиите за „местните актьори в далечния локален конфликт". 

Той би трябвало да изпари и глупавата идея, че примитивната логика на терориста не умее да подбира целите си по добре изпробваната техника на варварството – удар на добре избрано място в добре избрано време плюс медиен ефект равно на усещане за глобална заплаха. 

В логиката на тези извратени мозъци няма разлика за мъже и жени, за възрастни и деца, за виновни и невинни. Това е реалността на една война, която няма правила, а само опасна дигитализирана смес от средновековно мислене, религиозен фанатизъм и политически претенции.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 читател

    1 0 Отговор
    Искрени съболезнования на близките на жертвите.

    Ицко, адът не е на небето, тоест над Ница, адът според всяка библейска философия е под земята!!!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 ЦИРК

    0 0 Отговор
    Поредният цирк на кукловодите,театър с режисьор и актьори:
    https://www.youtube.com/watch?v=O1rQMZ_zkhw
  • 3 Чукча

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "читател":

    Ицко писател, не читател
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "читател":

    Адът се премести от старото си място ,щото немо си плаща наема
  • 5 La Sombra

    0 1 Отговор
    Да благодарят на Юдеите и Хамериканите!
  • 6 Нафарфорий

    0 0 Отговор
    Как да се действа с бежанската измет:
    Ако бежанец извади нож, ние вадим пистолет,
    ако бежанец прати немюсюлманин в болница, ние пращаме чалмата при скъпия им Аллах!
  • 7 трхжтъйрф

    0 0 Отговор
    и ко прайм?
    ами нищо че е по лесно
    с мерки и полиция не става
    всеки може да вземе камион и да мачка
    ето аз мога да стана терорист за 1 ден
    купувам камион
    колкото бензин събира в туби и мачкам и се паля
    мисля няма проблем със снабдяването на това
    екстрадиране е решението
    но още не са ни мачкали достатъчно
    да узреем за това
    но да не губим вяра:)
  • 8 Да ама не

    0 0 Отговор
    А днес в центъра на София пред джамията за петъчна молитва десетки мюсюлмани бяха заели с килимчета почти целия тротоар обърнати със задните си части към всички, под нетърпимо силния вой на уредбата, която озвучаваше целия район.Не им пука от нищо, а най-малко за това, че нарушават наредби на общината .....
  • 9 мента

    4 0 Отговор
    Ако това беше станало в България от БХК и ДПС щяха да настояват, че това е просто ПТП с много жертви и щяха да осъдят полицаите, които са стреляли по техния ислямски брат...

    Коментиран от #10

  • 10 111

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "мента":

    +++
  • 11 гостенин

    3 0 Отговор
    +++ и от мен за "Мента"
  • 12 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    съболезнования за семеиствата на загиналите.воината дето нетолерантните глупаци се опитвтват да водят с цивилизацията продължава.тя не е спирлa всъщност независимо дали камикадзетата носят чалма или петолъчка.не трябва обаче да се водим по техния модел ,щото те тва искат -да бъдем като тях.

    Коментиран от #13

  • 13 Goro Lafchi

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Това с петолъчката пък защо? Да не би нападателя да е бил ислямизиран комунист или комунистически мюсюлманин? Кой ви кара да говорите/пишите така? Как разказвате на децата си приказката "Болен здрав носи"? Сигурно така:...и изнурения честен капиталистически бизнесмен Кумчо Вълчо, подведен от хитрата Лисана с червена лента на ръка с надпис-ОФ, подлъган от нейните светли идеали я понесъл на гърба си към СССР.

    Коментиран от #14

  • 14 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Goro Lafchi":

    ислямизиран комунист е добро сравнение.та тва дето правиха комунистите по европа преди сега го повтарят техните ученици и сиамски близнаци мюсулманите фундаменталисти.хора некадърни за друго освен да се трепат, го правят заради някаква идеология ,но всъщност е заради пълната си некадърност.върпосния го зарязала жена му изпаднал в депресия и станал герой на ислямска държа и масов убиец,подобно на хилядите терористи преди него с петолъчки на челото като че гевара,илич рамирес чакала...троцки и т.н. убавци.сегашите са същия модел ,пак искат да сменят положението си в хранителната верига не чрез работа и талант ,а чрез насилие.та тва го казвам във връзка ,че европа познава тероризма и уродливите му форми и случилото се в ница не е нещо ново,но европа затова е силна щото е намерила начин да продължава напред без да се принизява до нивото на тези насилници,направим ли го ни чакат тежки дни с нов ред и много кръв и страдание.