Отидете към основна версия

7 937 71

Изар Сахар пред ФАКТИ: Сега е точното време България да се въоръжи

  • „spike”-
  • ракети-
  • армия-
  • изар сахар

Spike решава комплексно проблемите на армията, посочи регионалният корпоративен директор на RAFAEL

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изар Сахар е регионален корпоративен директор за Европа на RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd. В София той представи възможностите на ракетния комплекс Spike. Той може да бъде приет на въоръжение както в пехотата ни, така и за специалните части, авиацията и флота. Освен в НАТО Spike е приет на въоръжение и в Индия. Сделката там е финализирана само преди месец. Естония също е заложила на разработката на RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd. за въоръжаването на армията си.

Какво представлява комплексът „Spike”?

Да започнем първо с ракетата „Spike“. Тя се използва от много страни по света. По-специално в Европа това са 18 страни, които членуват в Европейския съюз и НАТО.

Смятам, че сега е точният момент и за България. Ако разгледаме всички възможности в България, можем да предложим решение, което би задоволило всички нужди на въоръжените ви сили. Например нашите ракети „Spike“ NLOS могат да са на въоръжение на хеликоптери. Те имат радиус на поразяване до 30 км.

Що се отнася за военно-морските ви сили, Вие имате програма за превъоръжаване на флота ви с нови кораби. Ако сравните различните възможности за въоръжаването на новите ви фрегати, то „Spike“ NLOS е най-доброто решение за вас.

Не ви трябват други решения за региона на Черно море. В същото време предлаганата от нас оферта е и най-изгодна, защото не трябва да харчите $1 млн. за защита и обслужване.

Вместо това, ще изхарчите една пета от тази сума. Това е наистина най-доброто и икономично решение за българските въоръжени сили.

Ако вземете „Spike“ NLOS за пехотата и специалните си части, то вие ще можете да се възползвате от пълния потенциал на оръжието. Става дума за всички възможности, които нашата компания предлага от ниво взвод до кораби и хеликоптери.

Можем да покрием напълно най-подробните условия на един бъдещ търг не само като въоръжение, но и като логистика, оборудване и комуникации.

Ние също следим програмата ви за превъоръжаване на флота. Ако станем част от нея, то можем да изпълним и най-подробните ви изисквания и да предложим цялостно решение.

Но все пак в момента не се знае кой ще спечели.

Въпреки това ние се надяваме да спечелим търга.

Преди месец представихме и нашите възможности за кибер защита. Ние сме водеща фирма в Израел, отговаряме за сигурността на държавата и искаме да споделим с България нашия богат опит.

Готови сме да кооперираме нашето ноу-хау с местни фирми.

Ще споделим опита си относно кибер защитата, нашите познания и ще се кооперираме с българските фирми. Това се стремим да направим в България.

С кои български фирми бихте си сътрудничили?

Вие сте известни с опита си в комуникациите. Тук има възможност за сътрудничество. Също така не трябва да се забравя, че предстои търг за бойна машина на пехотата, където също има възможности за коопериране.

При търга за фрегатите също може да се помисли за тяхното въоръжаване и как в това да се включат ваши компании.

Не искам да влизам в подробности, заради предстоящите търгове и фирмената тайна. Все пак искам да ви уверя, че ние – професионалистите от RAFAEL Advanced Defense Systems Ltd., сме отворени за сътрудничество.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.

Свързани новини