Отидете към основна версия

7 645 65

Престанете да бъдете зрители. Ние нищо не печелим от цирка им

  • бойко борисов-
  • васил божков-
  • румен радев-
  • цветан цветанов-
  • мая манолова-
  • бсп

Недалновидно е да се избира страна във войната между различните кланове на Държавна сигурност

Снимка: Протестна мрежа/Facebook
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

2020, освен година на коронавируса, се оказа и годината на най-зрелищния политически цирк в България от началото на Прехода. Но от това нито на момента дойдоха някакви позитиви за нормалните български граждани, нито и за в бъдеще ще дойдат, ако не прекратят зрителския си статут. А това ще е трудно, защото българинът си е сеирджия.

Да, ГЕРБ се оляха, освиниха се и в буквалния, и в преносния смисъл, но това определено не означава, че Васил Божков, Цветан Цветанов, Румен Радев, Мая Манолова, БСП и останалите, точещи се за властта опозиционери, могат да бъдат спасители на нацията.

Недалновидно е да се избира страна във войната между различните кланове на Държавна сигурност. Защото новият месия, новият недалновиден лидер в изпълнителната власт, той ще се различава от Борисов само в едно. Няма да е толкова първичен в словото си. Което за смърдящата ДС-арска клоака, в която я превърната страната ни, е твърде малък позитив. 

Васил Божков? Ама, моля ви, някой вярва ли, че господинът е преживял катарзис?

Цветан Цветанов? Не, не. Той започна да вижда недъзите на ГЕРБ, едва когато го принизиха до просто членуващ в партията. Такива хора не заслужават доверие.

Румен Радев? Не, мерси. Председателят на Стратегическия му съвет е ченге от споменатата Държавна сигурност (Партийна сигурност), която е в основата на нашето нещастие като нация.

Мая Манолова? Не беше ли тя тази, която в едно телевизионно студио пое отговорността за предложението Делян Пеевски да стане председател на ДАНС? Да, да, тя беше. Ясно е, че не го е предложила тя, но очевидно не е имала нищо против.

БСП? Не, не, няколко национални катастрофи ни стигат. Мазохистично е да искаме още. Забавното е, че някогашният нискоразряден комунист - Б.Б., в някои аспекти се справи по-прилично от идолите си.

Останалите на този етап дори не заслужават коментар.

В нашия случай максимата ''Врагът на моя враг'' не важи, защото той е негово копие.

А изводът и призивът са много елементарни. Не крадливи и почтени граждани, самоорганизирайте се и преборете на избори всички разновидности на ДС-арската хунта.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 87 гласа.

Свързани новини