Отидете към основна версия

23 157 52

Мутафчийски бяга от карантината, Каролев става шеф на НОЩ

  • глупост-
  • корист-
  • мутафчийсик-
  • каролев-
  • коронавирус-
  • пандемия

Симбиозата между глупост и корист по нашите земи е респектиращо здрава

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като достигнахме до пределите на хаоса със самостоятелните решения на РЗИ-тата по места в духа на Бойковото разпореждане "да затварат квото искат", закономерно се стигна до "централно изключване" до 1 април.

Стандартната формула в търсене на истината за всяко безобразие е простичка - глупост или корист. При нас симбиозата между двете е респектиращо здрава.

На 1 април ще ни пуснат да се посмеем - кой на мерките, кой на себе си. На 2-ри ще се напием, ама в кръчма, отворила за няколко дни.

На 3-ти ще потънем в размисъл, защото така е по закон, а ние сме съвестни граждани.

И на 4-ти някой ще иде "да им гласува".

После пак ще ни затворят.

"А може. По-иначе може", казваше поетът от Банско. Наистина може.

Стига да се мислеше "националноотговорно", както обичат да се изразяват от една политическа сила - радетел за връщане на казармата, още не е късно за следното:

На извънредно заседание на Народното събрание да се реши да няма избори, а в деня за размисъл "Барометър България" да проведе свое проучване. Организацията е доказала своята обективност и обществеността може да ѝ се довери безрезервно.

Резултатите от проучването трябва да бъдат обявени за официални изборни резултати, като лично проф. Михаил Константинов ги обяви в ефир.

Така животът и здравето на хиляди хора ще бъдат съхранени с още няколко часа или дни, а политическата криза ще бъде избегната поради абсолютното мнозинство на ГЕРБ, което ще имаме след социологическото проучване.

В един друг свят и в друг живот може би ще гласуваме и по пощата. Но в настоящето този вариант не е удачен. Логично дебатът за него приключи преди да е започнал. Всички страни бяха наясно, че пуснатите по пощата бюлетини за вота на 4 април щяха да пристигнат съвсем навреме, но за президентските избори.

Какво ни чака ли? Ако историята се повтаря като фарс, Мутафчийски трябва да избяга от карантината си в Банско, а Владо Каролев сутрин ще ни чете броя на заразените по телевизия "Тянков".

И така - до колективния имунитет.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 117 гласа.

Свързани новини