Отидете към основна версия

6 976 82

Имаме нужда от биткаджии, но получихме бутикови демократи, които лъжат дори собствените си съмишленици

  • правителство-
  • коалиция-
  • продължаваме промяната-
  • адв. методи лалов

Получихме корпоративни политици, които си мислят, че държавното управление е като да управляваш търговско дружество

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на адв. Методи Лалов за политическата реалност у нас:

Новите управляващи трябваше да влязат с летящ старт и с бутонките в управлението. Трябваше от първия ден да уволняват наред герберските калинки и корупционери, да ги разследват за престъпленията. И да имат готови законопроекти за всеки един проблем в държавата, както ни убеждаваха, че имат, но се оказа, че не е така. Но пък смениха шрифта на кирилицата на държавните сайтове, а!

Новите управляващи трябваше да включат колкото се може повече хора от протестите, защото тези хора показаха доблест, смелост и способност да защитават правовия ред и достойнството на гражданите. Вместо това те бързо забравиха голяма част от тях, дори започнаха да ги отбягват. И се обградиха с лакеи.

Новите управляващи се правят на типични политици. А България има нужда от нетипични. От такива, които не са готови да превърнат принципите на правовата държава и демокрацията в пластилин, да ги договарят, разменят, продават, залагат. Както правеха доскоро Борисов, Нинова, Доган, Каракачанов, Сидеров, Симеонов...

Новите управляващи с всеки един ден стават все по не нови. И дават аргументи на типове като Даниел Митов, Георги Георгиев от СОС, Боршош, Десислава Атанасова и подобните им да ги питат нахално защо нямаме алтернатива на газовите доставки, защо растат цените на стоките, защото МОЧА още стърчи в центъра на София, защо Гешев е главен прокурор, защото съдебната ни система е корумпирана и неефективна... И с всеки ден имат все по-малко отговори, защото битуването им в политиката увеличава тяхната отговорност. А можеше да имат такива отговори - не направих това и това, защото през това време уволнявах, разследвах, гоних до дупка крадците от ГЕРБ-СДС, БСП, ДПС и "патриотите".

Имаме нужда от решителни хора, от биткаджии, от хора, които не търсят политическо дълголетие, а са готови да свършат работа днес и сега, каквото и да им струва това. Получихме обаче бутикови демократи, които лъжат дори собствените си съмишленици. Получихме корпоративни политици, които си мислят, че държавното управление е като да управляваш търговско дружество. Получихме и чалгаджии. И всички се прегърнаха с Корнелия Нинова, представете си!

Писна ми от напудрени приказки, от анализи, от сложно обяснение на очевидни неща, от оправдания. Писна ми от хора, които позволиха Румен Радев да е президент, а Бойко Борисов, Пеевски и Фандъкова да са на свобода.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 120 гласа.

Свързани новини