Отидете към основна версия

5 123 110

Деградация

  • луна-
  • роскосмос-
  • русия-
  • космос

В централния офис на Росскосмос ще бъдат освободени около 300 души персонал

Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Академик Михаил Маров, който бе ръководител на космическите изследвания в руския Държавен институт по геохимия и аналитична химия "Вернадски", е бил приет по спешност в Централната клинична болница в Москва. Основната задача на станцията "Луна-25" беше да направи химически изследвания на почвата, но тя не успя да кацне и се разби.

Това коментира във "Фейсбук" Григор Лилов.

В централния офис на Росскосмос ще бъдат освободени около 300 души персонал, съобщи голямата руска медия "Известия" . Прогнозите са да бъде уволнен половината състав.

--------------------------------

Последната успешна междупланетна мисия на СССР беше през 1984 г.със сондитге "Венера 1" и "Венера 2"

След разпадането на Съветския съюз Русия не успя да проведе междупланетна мисия. Опитите за изпращане на космически апарати до Марс през 1988 г., 1996 г. и през 2011 г. се провалиха.

"Луна 24" кацна на спътника на Земята преди почти половин век (47 години) - през 1976 г.

Следващият поред апарат - разбилата се в повърхността "Луна 25" като проект води началото си от 1997 г., трябваше да полети през 2001 г., но стартът беше отлаган многократно през последните над двадесет години.

Акад. Михаил Маров сред неуспеха заяви, "че забравихме дори онова, което добре знаехме - как апарат да кацне на Луната" и имал глупостта в онзи вече открито тоталитарен режим да сподели, че деградацията е тотална заради политиката и политиците.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 64 гласа.

Свързани новини