Отидете към основна версия

34 220 111

Ахмед Доган се показва

  • ахмед доган-
  • дпс-
  • вързаждане-
  • герб

ДПС ще контролира коалицията ГЕРБ-Възраждане, дори може да се включи в нея

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган бил лично обвързан с бъдещата коалиция между ГЕРБ и "Възраждане", пише в новия си брой седмичникът "Галерия", позовавайки се на отлично информирани източници.

Доган нямало да се връща в политиката, но всичките му стратегически цели щели да бъдат заложени на карта при предстоящото сформиране на мнозинство. По тази причина той изкъсо контролирал процесите, твърди източникът на изданието.

ДПС от доста време работи в негласен съюз с тези две партии. Трите политически сили заедно обвиниха правителството на Кирил Петков за спрените от Русия доставки на природен газ.

На протестите, които "Възраждане" организира срещу правителството на "Промяната", имаше автобуси с електорат на ДПС, а лидерът Мустафа Карадайъ и депутатът Делян Пеевски поздравиха протестиращите на място, припомня вестникът.

Това дало повод на редица наблюдатели още тогава да заподозрат "Възраждане" в колаборация с ДПС, което е отчетено като странно предвид реториката на Костадин Костадинов.

Седмици по-късно социолози дадоха сериозно нарастване на процентите, които партията би спечелила на предстоящите избори. Така идеята за формиране на управление между ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" добивала все по-реални измерения, отбелязва "Галерия".

Според депутати Доган вероятно се е отказал да играе със Слави Трифонов след издънката на ИТН на политическия терен, но на този етап контактите му с водещия били оставени на стенбай.

За Доган се твърди, че периодично си пуска слухове как ще се върне в политиката, но всъщност няма такива намерения. Той самият предпочитал ролята на кукловод. Сега обаче с цел да защити своите икономически интереси с геополитически привкус бил готов да се покаже на светло и реално да участва в политиката.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 111 гласа.

Свързани новини