Отидете към основна версия

9 889 50

Анжела Адамова, БОЕЦ: Заради страха на Гешев и още 1000 човека, нямаме реформа и пари от ЕС (ВИДЕО)

  • анжела адамова-
  • боец-
  • главен прокурор-
  • иван гешев

Гражданското сдружение организира акция, с която да окаже натиск на главния прокурор

Анжела Адамова

"Става дума за нещо изключително сериозно, защото моментът е много сериозен. Поводът за предстоящата ни акция на 21.12 "Нова година - без каскет" е толкова смущаващо притеснителен и фрапиращ, че някак си се замъгли в медийната среда и в общественото говорене.

Само новата правосъдна министърка Надежда Йорданова обърна внимание на това. На служебният вицепремиер Пеканов му се наложи да обясни защо Планът с 13 милиарда, от които 6 или 7 безвъзмездни, е върнат за разглеждане. Там има около 40 технически подробности/забележки, които са имали и другите страни - коригирали са ги, парите вече са тръгнали към тези държави. Този План е твърде решаващ за България конкретно и той ни заварва в една сложна обстановка. Може и да не ги получим тези пари. Пеканов изтъкна двете причини - от ЕК много ясно са му казали - не са важни тези технически подробности, важна е правосъдната ви реформа, ролята на главния прокурор и неговата безконтролност - това е причина номер 1, а номер 2 е енергетиката", заяви в студиото на ФАКТИ Анжела Адамова.

"Проблемът с прокуратурата тежи като дамоклев меч над цялото общество. 6-7 млн. население ще чака благоволението на гл. прокурор да си подаде оставката, за да може да отпушим тази реформа с някакви действия, тъй като той е запушил буквално входа и изхода на тази реформа. Ние скоро пари няма да получим, ако причина номер 1 не бъде отстранена. Виждате ли скоро да има начин да го махнем, просто така, защото ще гласуваме в НС и някакви 160 човека ще се съгласят. Доброволна оставка няма да има, тя може да е под натиск, затова правим акцията, за да помогнем на политиците и правителството. Не можем да чакаме, тези пари, които няма да дойдат заради страха на главния прокурор и страха на една група от по-малко от 1000 човека в България, заради техните пари, които се намират и в енергетиката, няма да има и реформа, и пари.

БОЕЦ обаче не може да чака благоволение. Акцията ни е натиск към гл. прокурор и в помощ на депутатите. Тя е и знак към ЕС, ще обществото ни иска това, което и те искат", каза Адамова.

Тя се обърна към хората, очакващи европейските институции или Лаура Кьовеши лично да премахнат Гешев, с думите, че това е наша работа и чуждите данъкоплатци да дават пари да си оправяме живота ние, които, както от БОЕЦ смятаме, имаме за гл. прокурор криминално проявен човек.

"Според нас държавата е в ръцете на истински криминално организирани групи. Искаме да помогнем на правителството да разбере, че не разговаря с хора, които имат мислене на юристи и прависти, правозащитници. Истината е много неприятна, трудна за осъзнаване - докато ние работим, правим нещо, искаме да живеем в нормална държава, някакви хора кроят планове и ги осъществяват - срещу правителството, срещу партиите на промяната и срещу тези депутати от ГЕРБ и ДПС, които посмеят да бъдат честни и нормални, те също ще бъдат въвлечени в една мръсна и кална война", допълни тя.

Целия разговор с Анжела Адамова гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 73 гласа.

Свързани новини