Отидете към основна версия

23 394 115

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: Рашков играе малко грубо, но в тази ситуация няма други ходове

  • копринка червенкова-
  • новите управляващи-
  • бойко рашков-
  • бойко борисов-
  • иван гешев

"Борисов беше избутан, маргинализиран и в това всъщност за мен е нормализацията на нашия живот", каза журналистът

Снимка: ФАКТИ

"В момента виждам панически ужас у хората, които се интересуват от процесите в страната, че пак сме се минали, че пак някаква грешка сме направили". Такова становище изрази пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ журналистът Копринка Червенкова. То, разбира се, бе в контекста на новоизлюпеното българско редовно правителство.

"За хората, които ние избрахме, в момента ситуацията е доста благоприятна, защото никой - от страх, че ще се изложи, че пак се е минал, няма да ги докосне много дълго време. Техният меден месец ще продължи доста дълго - няма да е един месец, няма да е и 100 дни. Мисля, че ще е повече. Ще ги чакаме", коментира журналистът.

"Процентът гласували на последните избори даде да се разбере, че голяма част от обществото не се интересува от това, което се случва, че то по някакъв начин се е наместило или се е примирило със състоянието си", констатира Червенкова.

Лили Маринкова отбеляза, че противопоставяне комунизъм-антикомунизъм в момента отсъства от дневния ред, а гостенката ѝ Червенкова коментира това по следния начин:

"Аз мисля, че тези момчета, които в момента са двигателите на процесите, те самите са леко отегчени от типа противопоставяне комунизъм-антикомунизъм. Плюс това, те не обичат резки движения, резки противопоставяния. Да видим дали това ще е за добро или за лошо".

Не бе подминат и вътрешния министър Бойко Рашков, за който водещата отчете, че някак не е бил изтъкнат като представител на левицата.

"Той е обявен като бранител на националния интерес, на интереса на обществото", коментира Копринка Червенкова, а след това се насочи към вицепремиера, икономически министър и председател в оставка на БСП Корнелия Нинова:

"Корнелия Нинова имам чувство, че се страхува да извърши такъв радикален жест към ГЕРБ (б.р. какъвто жест, и то нееднократно, извърши Бойко Рашков). Тя внимава, както внимаваше и по отношение на Цацаров, когато го избираха за шеф на КПКОНПИ, както внимава и по отношение на Гешев. Допускам, че това са хора, при които има някакви зависимости или, че тя брани хора около себе си, които имат зависимости. Тя е по-внимателна. Докато Бойко Рашков играе доста твърдо и мисля, че е поощрен от новата политическа конфигурация и от президента".

Журналистът отчете и успеха на Бойко Рашков като служебен министър на вътрешните работи по отношение на борбата му с купения вот.

"Той има едно трасе, което твърдо следва и мисля, че твърдо ще го следва до край. Това, че той играе малко грубо за някои е неприятно, но в тази ситуация няма други ходове. Нежните движения не са ефикасни", допълни Копринка Червенкова за Бойко Рашков.

Водещата Маринкова потърси коментара ѝ за нападката от страна главния прокурор Иван Гешев към изпълнителната власт, че благодарение на нея се е възродила престъпността.

"Той няма много ходове, плюс това не е от хората, които блестят със свръх интелигентност, за да измисли някакъв много особен аргумент в собствена защита", каза Червенкова по адрес на Иван Гешев.

"Борисов беше избутан, маргинализиран и в това всъщност за мен е нормализацията на нашия живот. Не беше нормално Борисов да ни управлява 12 години, преди това още някакви години в общината, и преди това в правителството на величеството (б.р. като главен секретар на МВР). Той е нашият данайски дар от царя, а много хора избягват да споменат този факт", коментира още журналистът.

Тя спомена това, че в предните редици като защитници на Борисов са пуснати хора като Даниел Митов, Тома Биков, Петър Николов и Любен Дилов-син, които след ГЕРБ няма къде другаде да отидат, включително защото преди да пристанат на тази партия са обиколили цялата палитра от възможности.

Във втората част на участието си Копринка Червенкова отдели сериозно внимание на сектор "Култура" и новия министър на културата Атанас Атанасов, като изрази сериозни забележки към него и го определи като слабост в новото редовно правителство на България.

Целия разговор можете да проследите във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 69 гласа.

Свързани новини