Отидете към основна версия

3 181 9

Американските войници остават в Косово

  • косово-
  • сърбия-
  • бондстийл

Пентагонът планира нова бойна база в бившата сръбска провинция

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Партията на справедливостта и помирението в Сърбия Муамер Зукорлич коментира възможността САЩ да изтеглят силите си от Косово като каза, че той има по-различна информация.

"Информацията ми е, че те се изтеглят от Бондстийл, но ще направят нова база на север от Бондстийл. Не знам доколко тази информация е достоверна, но по-скоро може да се случи така, отколкото да се изтеглят напълно от Косово", каза Зукорлич.

Медиите в Прищина съобщиха преди дни, че след продължилите два дни разговори на американски представители с членове на косовските институции било казано, че ако Прищина незабавно не премахне митата върху стоките от Сърбия, Вашингтон ще изтегли военните си сили от Косово.

"Ако митата не бъдат отменени, ще има сериозни последици. Освен забраната за издаване на визи и прекратяването на помощта за сектора за сигурност, оставането в сила на митата и блокирането на диалога може да накарат САЩ да се изтеглят от базата Бондстийл", каза неназован дипломат за прищинския вестник "ГазетаБлиц", цитиран от Танюг.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: