Last news in Fakti

1 Март, 2019 18:52 3 106 9

Американските войници остават в Косово

  • косово-
  • сърбия-
  • бондстийл

Пентагонът планира нова бойна база в бившата сръбска провинция

Американските войници остават в Косово - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Партията на справедливостта и помирението в Сърбия Муамер Зукорлич коментира възможността САЩ да изтеглят силите си от Косово като каза, че той има по-различна информация.

"Информацията ми е, че те се изтеглят от Бондстийл, но ще направят нова база на север от Бондстийл. Не знам доколко тази информация е достоверна, но по-скоро може да се случи така, отколкото да се изтеглят напълно от Косово", каза Зукорлич.

Медиите в Прищина съобщиха преди дни, че след продължилите два дни разговори на американски представители с членове на косовските институции било казано, че ако Прищина незабавно не премахне митата върху стоките от Сърбия, Вашингтон ще изтегли военните си сили от Косово.

"Ако митата не бъдат отменени, ще има сериозни последици. Освен забраната за издаване на визи и прекратяването на помощта за сектора за сигурност, оставането в сила на митата и блокирането на диалога може да накарат САЩ да се изтеглят от базата Бондстийл", каза неназован дипломат за прищинския вестник "ГазетаБлиц", цитиран от Танюг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    15 3 Отговор
    Ако не слушкат да питат кюрдите какво стана като обявиха прибързано референдум за независимост!
  • 2 джендър соросоиди

    23 2 Отговор
    Че те, америте затова я създадоха тая измислена държава - за да имат военни бази там. Сега, като приемат и макетата, и там ще спретнат някоя база. Иначе, балканците току-виж се разбунтували срещу великите сили....
  • 3 Черна Врана

    13 1 Отговор
    Там ще останат косоварите са надарени куряги да ги ашладисват
  • 4 Бесен Язовец

    25 2 Отговор
    Че то там и без това им е най голямата база в Европа !!! Нали за това го отцепиха Косово ?!!!
  • 5 колони я сме

    27 0 Отговор
    Интересното е че САЩ плащат не малко пари за базата си в Косово?!а за базите си у нас нищо!!!
  • 6 вес

    13 2 Отговор
    Бондстийл е главното наркодепо на Балканите, затова никога няма да си тръгнат от Косово. Благодарение на Бондстийл и ЦРУ, шиптърите станаха най-мощната наркомафия в Европа
  • 7 onq s konq

    4 4 Отговор
    Не само че ще има Американско присъствие в Косово,но ПРЕДСТОИ "НЕМЕДЛЕНО" СТРОЕЖ И НА БАЗА/И/ В МАКЕДОНИЯ!А ако на някой не му харесва тоя факт,просто...ДА НЕ ГЛЕДА НАТАМ:)
  • 8 dago duhanato

    1 0 Отговор
    Какво правят тук на балканите Американци ? Ние имаме ли Български войски в Америка или Панама или на границата с Канада ? Представете си го само. Защо са тук? Какво искат? Да си ходят.
  • 9 dago duhanato

    0 0 Отговор
    Onq s konq ,. Ти Американец ли си или Българин? Или Българин купен от Американци хахаха
Новини по държави: