Last news in Fakti

17 Декември, 2021 11:46 8 438 30

Заводът на Ford в Румъния с голямо постижение (ВИДЕО)

  • ford-
  • puma-
  • хибрид-
  • m-sport-
  • wrc

Фабриката достигна 1 милион произведени автомобили

Заводът на Ford в Румъния с голямо постижение (ВИДЕО) - 1

Ford се похвали, че в завода на марката в Румъния са произведени 1 милион автомобила. Към момента фабриката в Крайова е единственото място на което се произвежда Puma, a за да отбележат постижението от Ford представиха новия автомобил с който ще се състезават във WRC сериите през 2022 година.

Заводът на Ford в Румъния с голямо постижение (ВИДЕО)

Той е именно Ford Puma с доработки от M-Sport, който заменя Ford Fiesta с който от компанията постигнаха много успехи през годините. Новият автомобил отговаря на всички изисквания за участие във WRC, включително и новото допълнение за хибридни автомобили.

Заводът на Ford в Румъния с голямо постижение (ВИДЕО)

M-Sport Ford Puma Rally1, както е пълното име на състезателната кола се задвижва от 1.6-литров бензинов мотор и електромотор със 134 конски сили и 3.9кВч батерия. Цялата хибридна система на колата добавя още 95 килограма към общото тегло на колата, а батерията е поставена в специална кутия, която да я предпази при инцидент.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    13 6 Отговор
    Цилиндровите глави са от Русе.

    Коментиран от #2

  • 2 Русенец

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русенец":

    Но не съм сигурен дали и за точно този модел на Форд.
  • 3 истина е

    40 4 Отговор
    Къде са те , къде сме ние - на дъното на блатото .Всяка голяма компания ни заобикаля ,защото и изкаха държавен от шайката !!!!!!!!

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Мемфис

    53 2 Отговор
    Във фабриката на Пирели в Румъния се произвеждат гумите за Формула 1. В г произвеждаме гумени Сървули и мафиоти!!!

    Коментиран от #8, #26, #27

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Роско Плиувналиев

    21 14 Отговор
    Апък ние още сме в играта за завода на Фолксваген!
  • 7 Голяма работа

    22 22 Отговор
    Българите сме най-добри.
    Ако този завод беше в България,щяхме да имаме не 1млн,а поне 3 млн произведени автомобили.
    Румънците не са работни, като Българите.
    И в автомобилизма и в корабоплаването сме по-добри.
    Любовницата на комшията на Шумахер е Българка,а на Христофор Колумб леля му от втория брак на дядо му е българка.Това го има в съвременните архиви на Европа в Рим,но умишлено се крие да се смазва самочувствието на българското население.🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #10

  • 8 сэмнявам се

    36 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мемфис":

    Предполагам, че вече и гумени цървули не се произвеждат в България.

    Коментиран от #11

  • 9 гост

    24 13 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    Стига сте трили , когато говоря факти !!! А за тебе ще повторя !! Румъния има производство на автомобили от 1966 и то не Москвич и Лада , а именно РЕНО !!! И го имаше до самия край на соца !! През това време ние сглобявахме Москвич , а бай ти Тошо се целуваше с Брежнев уста в уста , ама сега прайдовете ви пречат , а тогава ръкопляскахте и се подмокряхте от кеф !! Та да обяснявам ли още що Рено е в Румъния , а не в България !! И то даже да не беше пълната порнография с проваленото Рено Алпин пак по заръка на Кремъл !!

    Коментиран от #13

  • 10 така е

    39 1 Отговор

    До коментар #7 от "Голяма работа":

    Много сме работливи и способни, особенно в краденето.
  • 11 гост

    9 15 Отговор

    До коментар #8 от "сэмнявам се":

    Ми съмнявай си се , нали в любимата ти Раша се скъсват от производство , хахах !! Ма що ли не виждам нищо руско наоколо , щото дори боклучивия им петрол се ПРЕРАБОТВА в "нищо не произвеждащата " България , преди да имаш "удоволствието" да платиш за него !
  • 12 Дуай Липа

    28 0 Отговор
    сега разбирате ли защо при тях заплатите и пенсиите са двойни. А при баце се произвеждаха само флатурации
  • 13 БАЙ Х@Й‼

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Нещо за Булгаррено що не написа ‼️

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Админ

    29 0 Отговор
    Лелеле къде сме ние, румънците правят форд и дачия, а баце ти се хвалеше че сме произвеждали колелета за печки, срам срам срам.
  • 15 гост

    13 8 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й‼":

    Какво повече искаш да напиша ?? ЗАКРИТИ ПО НАРЕЖДАНЕ ОТ МОСКВА !!! Що не наредиха на Чаушеско ?

    Коментиран от #17

  • 16 гост

    14 8 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й‼":

    През 1970 г. в московския парк "Соколники" се провежда изложба на постиженията на съветската икономика. Там са представени три чисто нови коли "Булгаррено".
    Посетителите са във възторг от тях, харесват ги много повече дори от новите "Жигули", чието производство по лиценз на "Фиат" в СССР току що е започнало.

    Според легендата, съветският лидер Леонид Брежнев се спрял пред БГ возилата, смръщил прочутите си вежди и отсякъл: "Това е добре, но защо трябва да дразним с подобни неща съветските хора". Малко по-късно производството на "Булгаррено" спира завинаги, а заводът в Пловдив – разтурен. По-късно е преборудван в сервиз.

    Коментиран от #18, #21

  • 17 стар майстор

    18 5 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Не са закрили завода на Рено в България , а понеже е предвидено производството да е за вътрешния пазар . Предвидено е производството на 100 хил броя . Обаче нашите нали са тарикати , започват износ за Австрия и Сърбия. Тогава Рено местят завода в Румъния.

    Коментиран от #19, #23

  • 18 БАЙ Х@Й‼

    15 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬 и преди , и сега , все сме "от страната на булката" !
  • 19 гост

    4 15 Отговор

    До коментар #17 от "стар майстор":

    Верно ли , не думай , хахах !! И това къде го прочете , в "Поглед инфо" или ти го казаха на партийното събрание ?
  • 20 Във всеки коментар

    36 1 Отговор
    Във всеки коментар има истина. Когато румънците произвеждаха Дачия, ние "сглобявахме" Москвич в Ловеч. И така ги сглобявахме, че всеки търсеше да купи руска сглобка. За Рената в Пловдив все още не съм сигурен, че руснаците са ни "виновни". Има и други теории за подбиване не цени, продажби без знанието на собственика на лиценза и т.н.
    Кой крив, кой прав !? Може да се спори безкрай. Едно обаче никой не може да отрече - липсата на квалифицирана работна ръка !!! Вече 30 години "образователната ни система" произвежда неграмотници. Да се обижда който ще !!! Не ми пука ! Един пирон не могат да забият, авгомобили ще сглобяват !? Как да стане ?

    Коментиран от #22, #28

  • 21 Има истина

    14 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Има истина, ама дали това е цялата истина ? :)) Нашите тарикати имат по голяма вина от Брежнев за да ни отнемат лиценза за производство. Не по наше искане е прекратен договора за сглобка на Рената. Те наистина бяха едни малки бижута. Трябва да се признае. Когато руснаците решават да закупят лиценз за западен автомобил за производство в СССР и Рено кандидатства заедно с FIAT и още производители. По мнение на съветското министерство на автомобилостроенето (да на автомобилостроенето) най подходящи за руските условия са били модели на Рено. На крайната среща с Брежнев, той обаче е казал, че "Италянци нам дорогие" и точка - печели FIAT. Тогава на власт в Италия е италианската компартия. И въпреки политиката 124-ката има над 700 изменения за да отговори на изискванията на руснаците. В крайна сметка пак се е получил един легендарен модел - копейката !
    Ама стана цял роман ......... ! Всички живи и здрави и весели Празници !!!
  • 22 БАЙ Х@Й‼

    16 1 Отговор

    До коментар #20 от "Във всеки коментар":

    Липсата на квалифицирана работна ръка е заради липсата на нормално възнаграждение довела до изтичане на всичко , след "изтичането на мозъци" ‼️

    Коментиран от #24

  • 23 Потурко

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "стар майстор":

    Това е измислица на разни зевзеци от онова време! Всичко се прецака защото нарушихме договора и зад гърба на французите се опитахме да си уредим продажбата на автомобила в някой арабски държави! Всички останало е народен фолклор! Хубаво е че се пениш и ти се иска да казваш истината, но уви ....
  • 24 Смея да кажа

    15 3 Отговор

    До коментар #22 от "БАЙ Х@Й‼":

    Смея да кажа, че над 90% от работещите нашенци в чужбина са ниско квалифицирани. Те заради това и намират там работа. Привлича ги само доста по високото заплащане. Единици са нашенци високо квалифицирани технически специалисти в чужбина. Ягодите не се берат от тях. Дано си ме разбрал.
  • 25 За протокола

    10 4 Отговор
    Румънците правят Форд и печелят от инвестиции и производство, имат си и Дачия, а ние даваме десетки милиони на някакъв албански фалирал шмекер за някакви недоразумения представяни за електроавтомобили.
    А бе друго си е да се правят сделки от хора с харвардски дипломи. Горките румънци дето си нямат такива. И се чудим , защо се били оттласнали така от дъното и задминали сума ти страни в Европа по стандарт.
  • 26 Анонимен

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мемфис":

    Вярно! Навремето хората дойдоха и тук в България да се пробват и можеше да се правят гумите и във Видин, но Борислав Лоринков от Белене им удари теслата яко! Те пък си построиха "на зелено" завода за гуми отсреща на другия бряг на Дунава! И те така! А плана им беше да направят пълна реконструкция във ВИДАХИМ! Бездруго вече си имаше готов ТЕЦ да дава парата за производството! Щеше и Видин да е топлофициран, ама не!

    Коментиран от #29

  • 27 Ром ама кубински

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мемфис":

    Май и гумени цървули няма .Мисля, че са внос от Турция.
  • 28 За протокола

    10 1 Отговор

    До коментар #20 от "Във всеки коментар":

    32 години след преврата учителите и университетските преподаватели са едни от най-ниско платените специалисти у нас. Науката ни е някаква пародия, където 90% само взимат заплата и манкират дейност. Културата, която трябва да изгражда ценностната система на подрастващите е в повечето случаи нещо средно между чалга и порнография. Училището няма никакъв авторитет, а студентите са в университетите за дипломи, а не за знания. Научните степени девалвираха и днес е по-лесно да станеш професор отколкото да вземеш шофьорска книжка. Проблемът на политиците е, че от една страна искат прост народ за да го водят за носа както си искат, а от друга им трябват образовани хора за да правят истинска наука, да изграждат и въвеждат нови технологии, да работят качествено и ефективно, за да можем да се конкурираме с водещите в света. Досега стадото. блеещо под строй задоволяваше управляващите и последното място навсякъде и във всичко не притесняваше управляващите и тези зад тях, но вече започна да се усеща че изпадаме зад борда във всяко едно отношение. Дано нещата започнат да се оправят, защото простотията у нас надхвърля нормалните за света нива.
  • 29 Посетител

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Анонимен":

    Това за кое време, след ликвидирането и приватизация ли? Щото въпросния Лоринков беше един от собствениците (а може би и Собственика) на приватизираната ВИДАХИМ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.