Last news in Fakti

7 Април, 2020 13:45 107 966 128

Имунологът д-р Андрей Чорбанов: Срам ме е от вас!

  • андрей чорбанов-
  • студио хъ-
  • вирусолог
Имунологът д-р Андрей Чорбанов: Срам ме е от вас! - 1

"В последните години се наблюдава една изключителна липса на капацитет и вяра в компетентностите. Киро Македонеца, който продавал баници... и бил капацитет в своята си област...дошли двама новодошли при него и го попитали „Бай Кире, дай 20 лв. на заем“ и той отговорил: „Со банкеро сме се разбрали он да не прави баници, аз да не давам пари на заем.“ Много е важно хората, дори знаещите, дори четящите, образованите да намират компетентни хора, на които да се доверят. Да намират хора, които са специалисти за своята област, които правят само това и разбират само от това, а не са просто коментатори.

Както каза един немски професор политическото решение за справяне с кризата няма нищо общо с научния проблем, който стои като вирус и като проблем с вируса. Точно от тази гледна точка изолацията беше единственото, което правителствата направиха по простата причина, че нямаха с какво друго да реагират, не само нашето, но нашето обикновено се спря само до тази мярка, тъй като явно е, че нямаме капацитета да произвеждаме китове, на които да се правят тези тестове, както направи Германия, нямаме капацитета да си произведем респиратори, които веднага започнаха много страни да произвеждат, имахме капацитета да започнем да шием маски. Това е капацитетът на държавата... Аз смятам, че това е функция на държавата да поддържа компетентности, да има хора, които могат да дадат компетентност, именно в кризисен момент.

Явно е, че така са сметнали, че може да бъде, не знам, по-добре управляем ли щаба (бел.ред. без вирусолог), повече...единомислие да има в него, именно заради това той е толкова военизиран, според мене, а да може да бъде лесно вкаран във форма, в която да не всява смут, но на практика с така изречени заповедни неща, с ограничения, които действително ограничават в много голяма степен възможността на много хора да живеят нормално, защото някои могат да работят у дома си, но много голям брой хора нямат възможност. Ето например аз работя в научен институт, но цялата ми група не може да остане вкъщи...Добрият вариант, който държавата трябваше да направи, да вземат добър пример от държави, които са отличници така да се каже, като Германия. Хора, които успяват освен да тушират в много голяма степен своите проблеми, да поемат цялото натоварване, нали не сме чули никаква криза в Германия да има по отношение на тези неща, ние взехме пример от държавите, които не се справиха добре, като Италия и Испания. Факт е, че логистиката не беше организирана добре, екипите бяха недобре подготвени, смисъл екипирани, от тази гледна точка те не бяха отличниците в здравните системи, които трябва да бъдат сочени с пръст като позитивен пример, а напротив би трябвало да се предложат държави като Белгия, Холандия, Германия, откъдето не се чу абсолютно никаква драма...там явно имат доста добри съветници, компетентни хора. Даже социалното дистанциране, което сложиха там е в много по-относителна степен...социалното ограничение не може да бъде единственият начин за спасяване, спасяването от вирусната инфекция на този етап явно ще бъде с преминаването на всички хора през него като среща, това, което продължаваме да го повтаряме от един месец, независимо от опитите, имам чувството, че хората са отворили в момента чекмеджетата със старите лекарства, обърнали са ги на масата и тестват всичко, което има през последния век...ще го повторя, изключително отговорно, няма лекарство против вирус. В най-добрия случай каквото и да се използва, се използва с цел ограничаване на вирусното размножаване, забавяне и се дава по този начин шанс на имунната система да се справи. Няма как ние целенасочено с лекарство да убием вируса у нас.

Който смята, че действително в Китай инфекцията е спряла само заради изолацията, аз смятам, че много греши...Опасен е човек, който е боледувал, той може да излъчи вируса и по-дълго време.

Последните хубави научни изследвания показаха, че вирусът живее много по-кратко, отколкото се смяташе в началото. Много хубави изследвания, вече от така адекватни, европейски изследвания казаха за часове, разбира се, нещо, което ние говорим от един месец насам. Ако това не беше така много повече хора щяха да се разболеят и щеше да има много по-тежки условия. Много важно нещо обаче, което категорично се избягва в последно време да се коментира, дори не мога да си обясня защо, то всъщност е именно, така наречената множественост за заболяването. Дали човек се разболява или не от вирусната инфекция зависи от много фактори – един от тях е неговата имунна система, неговия генотип...функцията на имунната система също така, но също така зависи и какво количество вирусни частици получава. Затова лекарите тези, които са на първа линия, те трябва да бъдат много добре екипирани, защото те срещат постоянно болни хора и натрупват много вирусен товар, затова и лекарите се разболяват толкова тежко, нищо че те са млади. Обратното хората, които навънка са срещнали някой, дори и болен, могат да се срещат с много малко количество вирус, да реагират срещу него, да го елиминират и изобщо тези хора да не се разболеят под никаква форма.

Когато населението все още не е достигнало този критичен праг, прословут от 70-80% хора, позитивни по отношение на вируса, липсата, тези бели петна, в които хората не са се срещали с него, са една потенциална, потенциален резервоар за възникване на нова епидемия.

Страхът в крайна сметка, дали е логичен или алогичен, е човешко качество и ние не може да бъдем съдници, но не може от друга страна пък обществото да бъде заложник на идея, която може би не е рационална."

Във видеото гледайте още – за хипотезата, че ваксината БЦЖ помага срещу коронавируса, за компетентностите, които държавата поддържа, за ефективността на социалната изолация, за ефективността на маските срещу вируса, за нуждата по-голям процент от населението да преболедуват вируса.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 422 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чобанина на овце

    86 21 Отговор
    Срам ли
  • 2 Вашето мнение

    599 69 Отговор
    Браво човече, само се пази защото сега армията гавази на еднокнижника, мисирките му, комплексара с лампазите и сичкото трол с една гънка в мозъка ще те налази.

    Коментиран от #12, #50

  • 3 Behemoth

    174 40 Отговор
    Ба Кот кажат женералите ...ша са крийми по къщите докато кажат...

    Коментиран от #24, #32

  • 4 Барба Ганьос

    189 25 Отговор
    Така е , ама каквото Аз кажа това ще става, при съм много прозз
  • 5 Урррр за Тиквуций

    230 32 Отговор
    Няма по нагъл и лъжлив нарцис
  • 6 ggg

    220 15 Отговор
    И то какви маски, включително и за болниците, шити в гаражи и не знам къде още, които не са поначало за антивирусна употреба....
  • 7 аман бе

    39 195 Отговор
    гледай си сенната хрема и не давай акъл на заем , хем прост , хем беден.

    Коментиран от #79, #80, #100, #107

  • 8 Сатаната

    61 9 Отговор
    Чудесно.
  • 9 да де

    228 31 Отговор
    У нас както винаги тиквата действа на пожар. Това, че той е пожарникар не значи, че знае какво прави за да погаси пожара. Получава се като в оня виц когато пожарникарите казали при обаждането от горящия поддържай огъня ние идваме, така е и с тиквата поддъража огъня.
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    43 34 Отговор
    .........полека-лека ставаме общество от ипохондрици заразени от логорея.
  • 11 ПЕНКО

    39 139 Отговор
    И АЗ СЪМ "ИМУНОЛОГОС -КОМПЕТЕНТОС - ЗНАЙКО-НЕЗНАЙКО - БЕЗ ОТГОВОРНОСТ " !!! И АЗ -МНОГО "МИСЛЕЙКИ " СЕ ПРЕВЪРНАХ В И З П Е Р К Т ПО ВСИЧКО -- НАПРАВО СЪМ СИ АНДРЕЙ-ШКО !!!!!!!!!!
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    112 25 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето мнение":

    Доктор здраве да Ви дава за „мъдрите” слова! Амин.
  • 13 цербер

    202 32 Отговор
    Браво г-н докторе,много добре сте го казали и сте обяснили проблема!
  • 14 Какво да каже човек

    257 31 Отговор
    Докторе , не се хаби - прости и нагли хора - безродници , нито ще те разберат , нито ще те чуят !
  • 15 direct

    222 23 Отговор
    Човека е прав, горчивата истина скъпите господа управляващи какво правят за развитието на икономиката,училищата ,болниците в тази държава? Господ да пази България

    Коментиран от #26, #64

  • 16 Асдф

    67 36 Отговор
    Не че нещо ама белгийците за днес досега са 400 починали

    Коментиран от #23, #92, #124

  • 17 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    211 46 Отговор
    браво докторе! но Бойко Борисов го е страх да не се зарази и въведе тотална карантина акот разчиташе да има и изобилие от пари дошли от ЕС. Бойко не вярва на наще доктори защото знае какъв капацитет е той и си мисли че докторите и те са като него неуки неможещи и незнаещи. Бойко се страхува да не стане като Борис Джонсън щото на него Тръмп няма да му прати доктори. Затова въвежда диктатура и разруха дорде премине вируса и нема да е страшно. Да сте чули Бойко да посети Пирогов и болните.НЕЕЕЕЕЕ . но Президента Радев днес беше в Пирогов. По делата ги съдете.

    Коментиран от #112

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Най големият руски

    111 26 Отговор
    вирусолог, Доктор на биологическите науки Константин Северинов каза по руската телевизия: " Не вярвайте на всички "учени" и "професори", повечето говорят само глупости.

    Коментиран от #37

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 пенсионер

    65 71 Отговор
    много написал, нищо неказал.

    Коментиран от #25

  • 22 Ku-Rec

    146 27 Отговор
    Мммдааа, доцента казва в прав текст - всяка жаба да си знае гьола... ФАКТ е, че мненията на трима от най-най-най вещите "жаби от техния гьол", г-дата проф. Костов и доцентите Мангъров и Чорбанов се припокриват! Както е и факт, че им липсват пагони и златни акселбанти в пост тоталитарно общество на всестранно развити дебили... Дебили, но всестранно развити!
  • 23 От Щаба

    43 14 Отговор

    До коментар #16 от "Асдф":

    От къде ти спуснаха тази "информция"!Техният "председател на щаб"професор Стивън Ван Гухт дава брифинги като нашия!За последните 24часа са 162!За някои от смъртните случаи, отчетени от фламандските центрове за грижа, е потвърдена коронавирусна инфекция. "Понякога имаше само силно подозрение", каза Ван Гухт.

    Коментиран от #63

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Athens

    67 18 Отговор

    До коментар #21 от "пенсионер":

    Толкова простичко и разбираемо е казано/написано....а ти да не разбираш?! Не го проумявам!
  • 26 Гост

    34 7 Отговор

    До коментар #15 от "direct":

    Бих казал: Бог да пази България! Господ е друга работа, не е за българите.
  • 27 ХХХХ

    107 86 Отговор
    Много мразя хора седнали на топло и безопасно и даващи числа без да се носи отговорност за последствия от тези числа и мнения.
    Колкото и да не харесвам Б. Борисов носи отговорност пред хората и него ще дойдат да го питат със сопите, а на този ако му се изпълни мнението и нещата се издънят, ще е скрит зад бюрократичните теникийки и няма да носи отговорност.
    Погледнте болниците и лекарите, колко са под 50 години и ако пламне, както в други страни, ще им ли кой да ни лекува. Най-вероятно няма да има и тогова колко ще са жертвите просто защото няма да има кой да ни лекува.
    Просто щаба вижда окаяното положение и не рискува нещата да се издънят тотално.
    За градинките и парковете ми те не спортуват, това е проблема. Клешите седнали на приказка и въртят една двулитррова бутилка с бира. По 5 човека на пейка и др.
    Само тази статистика ми стига да го пратя по дяволите тоя:
    Белгия към 6.04.2020г.: - заразени 20 814; починали - 1632;
    България към 6.04.2020г.: - заразени 549; починали - 22;
    Ако се приемекакто казват, че се хващат 2 заразени от 11 вжте за какво става въпрос.
    Да верни са нещата, които казва, но готови ли сме да платим цената в човешки животи.
    Аз не съм готов.

    Коментиран от #31, #57

  • 28 Българин

    60 72 Отговор
    ИМУНОЛИГ ЧОРБАНОВ, НЕДЕЙ ДА ПРАВИШ И СЕ ИЗКАЗВАШ ЗА НЕЩА КОИТО НЕ РАЗБИРАШ!!!
    БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ЗА 1 СЕДМИЦА ДА ОРГАНИЗИРА ОРОИЗВИДСТВИТИ НА 10ХИЛ .РЕСПИРАТОРА МЕСЕЧНО НО ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ИНВЕСТИРА И ТЕ ПАРИ, КОИТО ЩЕ СЕ ВЪРНАТ ТРИКРАТНО!!! БЪЛГАРСКОТО ЗАЩИТНО ОБЛЕКЛО ПРЕВЪЗХОЖДА ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКОТО, ДА НЕ ГОВОРИМ КИТАЙСКОТО МЕНТЕ!!!

    Коментиран от #35, #108, #109

  • 29 Усмивката

    112 36 Отговор
    Бойко Методиев се е обградил с три редута калинки.Бойко Методиев управлява по модела на Тодор Живков.Нито до него достига информация отдолу , нито отдолу стига нещо до него. Куп придворни мишоци.На които крещи , даваха го по телевизията,и ония треперят и се насират пред екрана. Досега не еимало едно естествено предаване с нормален диалог сред гражданите. Или е пред смълчаните мисирки. Или е зад стена от бодигардове и чупи карате стойки.

    Коментиран от #34

  • 30 ПОКАЖИ С ЛИЧЕН ПРИМЕР

    51 92 Отговор
    ДАЙТЕ ЛИЧЕН ПРИМЕР ЗАЕДНО ДОКТОР КОМИСИОННА-МЕНГЕЛЕ МАНГЪРОВ ЗАРАЗЕТЕ СЕ С НАЙ НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА СВЕТОВНА ПАНДЕМИЯ,ЯЗЪК ЗА ДИПЛОМИТЕ ВИ СРАМ

    Коментиран от #33

  • 31 Дедо

    89 17 Отговор

    До коментар #27 от "ХХХХ":

    Проблема е точно в нерегистрираните заразени!Те продължават да заразяват!И като не тестваме и изолираме носителите какво ограничаваме?Или разчитаме на БЦЖ?Или на принципа нерегистриран болен не е болен!

    Коментиран от #39, #84

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Кукуригу

    94 7 Отговор

    До коментар #30 от "ПОКАЖИ С ЛИЧЕН ПРИМЕР":

    Как да е непредсказуема?Всички с пари оздравяват!Даже и младежа принц Чарлз!Мрат само бедните само че сега от коронавирус!
  • 34 Е нее така

    71 9 Отговор

    До коментар #29 от "Усмивката":

    Тошката мислеше за народу прост.
    Лошото е че всички по край него до наи обикновенния работник краднеха с мярка.
    Са е обратното .
    Само богоизбраните имат туй право а народу да оди на май.....си.

    Коментиран от #38

  • 35 Усмивката

    92 38 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Чобанов не говори за това. Чобанов говори за цялостната стратегия и разввитие на кризата. Още от самото начало на епидемията в България , по телевизията не се направи ни един публичен дебат. Ни едно образователно поредаване. Единствено то което ни се излъчваше бе генерала в униформа. Като че ли сме вече във война. ...Едно пояснение приятелю1. Този генерал е войник , колкото Баба дора . Дори тя повече разбира. Къде се ечуло и видяло да има щяб без армия. Без полкове. Командири. подчинове. Това е куклен театър за бабите на село.
  • 36 ЯЗЪК ВИ ЗА ДИПЛОМИТЕ МЕНГЕЛЕ №2

    30 68 Отговор
    ДАЙТЕ ЛИЧЕН ПРИМЕР ЗАЕДНО ДОКТОР КОМИСИОННА-МЕНГЕЛЕ №1МАНГЪРОВ ЗАРАЗЕТЕ СЕ С НАЙ НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА СВЕТОВНА ПАНДЕМИЯ,ЯЗЪК ЗА ДИПЛОМИТЕ ВИ СРАМ
  • 37 Лили

    56 19 Отговор

    До коментар #19 от "Най големият руски":

    Вярвайте само и единствено на новоизлюпения
    Вирусолог и епидемиолог~пожаникар
  • 38 Усмивката

    30 10 Отговор

    До коментар #34 от "Е нее така":

    право казваш. Тошката знаеше кой е крадец и така ги държеше с каишка.Така прави и Бойко по модела на диктатора. И от това единствена полза имаше ТОЙ.Дълго управление
  • 39 САП

    37 8 Отговор

    До коментар #31 от "Дедо":

    Да но тестовете дори сигурния не го решава този проблем.
    И никой още не е намерил решение на този проблем.
    Някакво решение е единствено гадната карантина.
    Сигурния дава чак на 7 ден след заразяването 100% гарантирани точни резултати. А дават, че можеш да заразяваш още на 4-5 ден след заразяването. Винаги остава дупка във времето.
    Бързите тестове са с 30-40% точност. Още по зле.

    Коментиран от #42

  • 40 Лили

    28 21 Отговор
    Вярвайте само и единствено на новоизлюпения
    Вирусолог и епидемиолог~пожаникар
  • 41 Точно

    23 7 Отговор
    тъй доФторе,яз кат са запали нещо-Фърлям една кофа бензин в огиня.Много помага ти викам.Може всичко да изгори ама поне бързо свършва.
  • 42 Дедо

    33 14 Отговор

    До коментар #39 от "САП":

    Точността и на бързите е достатъчна стига да се правят масово!Един човек със съмнение за вирусоносител да речен че има има семейство - примерно жена и две деца.Децата сега са си в къщи но мъжът и жената ходят на работа и контактуват примерно с още 5-6 човека!Ако се тестват всичките тези 9-10 човека от тях има инфектирани ще излязат поне 2-3 положителни теста и въпросните лица ще се поставят под карантина!Тези които са изчистени от вируса и вече имат антитела получават зелен сертификат и спокойно може да работят!Именно това правят повечето от другите държави!Иначе и на PSR теста е с 70% точност и за това при изписване правят по два!

    Коментиран от #46, #85

  • 43 Различното мнение

    73 8 Отговор
    Не мога да разбера, защо всеки който има различно мнение от официалното, трябва да бъде линчуван.Приемете , че и в това мнение има истина, може би не абсолютната, но ако отричаме специалистите с различно виждане няма да стигнем много далеч, може би само до следващата улица!

    Коментиран от #126

  • 44 Различното мнение

    30 8 Отговор
    Не мога да разбера, защо всеки който има различно мнение от официалното, трябва да бъде линчуван.Приемете , че и в това мнение има истина, може би не абсолютната, но ако отричаме специалистите с различно виждане няма да стигнем много далеч, може би само до следващата улица!
  • 45 Гост

    36 26 Отговор
    Този да не ми сравнява България с Холандия, Белгия или Германия, където има по 20 000 заразени. Това ли искате? В по-малките градове и по 20 да станат, България ще загине...
  • 46 САП

    30 10 Отговор

    До коментар #42 от "Дедо":

    А какво ги правим фалшиво отрицателните при бързите тестове. Дето ще се мислят за здрави и няма да искат да спазват карантина.
    Те точно затова не искат да ги ползват.
    Бързите за мен са подходящи единствено за пациенти с изявени симптоми(примерно пневмония) при прием в болница. Ако даде положителен работата е ясна.
  • 47 МЕНГЕЛЕ №2

    15 42 Отговор
    ДАЙТЕ ЛИЧЕН ПРИМЕР ЗАЕДНО ДОКТОР КОМИСИОННА-МЕНГЕЛЕ №1МАНГЪРОВ ЗАРАЗЕТЕ СЕ С НАЙ НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА СВЕТОВНА ПАНДЕМИЯ,ЯЗЪК ЗА ДИПЛОМИТЕ ВИ СРАМ
  • 48 karl hoker

    29 6 Отговор
    грнерала ........него какво ще го правят след като мине това не знам..?..пРЕЗИДЕНТ..??? ама ни е тръгнало на генерали...аз за две години служба един не видях сега с лопата да ги ринеш...
    .
  • 49 ГЕРБ КАЛИНКИ

    37 5 Отговор
    . Кирo Мaкeдoнeцa, кoйтo прoдaвaл бaници... и бил кaпaцитeт в cвoятa cи oблacт...дoшли двaмa нoвoдoшли при нeгo и гo пoпитaли „Бaй Кирe, дaй 20 лв. нa зaeм“ и тoй oтгoвoрил: „Co бaнкeрo cмe ce рaзбрaли oн дa нe прaви бaници, aз дa нe дaвaм пaри нa зaeм.“ Мнoгo e вaжнo хoрaтa, дoри знaeщитe, дoри чeтящитe, oбрaзoвaнитe дa нaмирaт кoмпeтeнтни хoрa, нa кoитo дa ce дoвeрят. Дa нaмирaт хoрa, кoитo ca cпeциaлиcти зa cвoятa oблacт, кoитo прaвят caмo тoвa и рaзбирaт caмo oт тoвa,
  • 50 Ааа

    25 16 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето мнение":

    ЗАГУБИХ МУ И МИСЪЛТА И ИДЕЯТА, АКО ИМА ТАКАВА! А, И ПРОТИВОРЕЧИЯ НЯКОЛКО! НО НЕ СИ СТРУВА КОМЕНТАР С ТОЛКОВА "ВИСОКОПАРНА ЛИЧНОСТ"

    Коментиран от #110

  • 51 IQ-gorian

    31 35 Отговор
    Хайде тоз Чорбар и оня сухия Мангър да се заразят и после пак да дрънкат.
    Какво искате бе хора? Да мрем като мухи както италианците ли? Стига вече философии. Стойте си в къщи и си пийте ракията.
  • 52 бай Шиле

    19 22 Отговор
    Няма нужда дълго да каканижеш.Кажи ясно:карантината е излишна.След това иди да се заразиш и си оздравявай,колкото искаш.Или още по ясно:Нинова да смени Борисов и вирусът ще бъде преборен.
  • 53 Български по хелзинкски комитет

    26 17 Отговор
    Защо ли ми се струва,че китайските вирусолози знаят по добре от този търсач на медийно присъствие.
  • 54 бай Шиле

    22 16 Отговор
    Струва ми се,че не става въпрос за спор между две медицински доктрини.По скоро за мерак на опозицията да атакува Мутрата,използвайки недоволството от карантината.Смятам,че сега не е времето да си ги мерят,защото народът ни не е толкова прост,че да не усети.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 бай Шиле

    29 16 Отговор
    Д-р Чобанов,за какво точно те е срам за нас?Напомняш ми една пламенна девойка дето на тениската имаше "срам ни е от вас".После стана зам.министърка при царя и спря да се срамува.Същата плетка си.
  • 57 Яяяя

    21 15 Отговор

    До коментар #27 от "ХХХХ":

    Напълно си прав,това се прави защото здравната ни система е много зле,но ако сметнем процента на починалите нашите са 22%,а на онези които са хиляди са едва 12%.Ето за това сме във всеобщата карантина.И да вярно е ,че Бойко ще дава отговор,след това

    Коментиран от #66, #90

  • 58 МЕНГЕЛЕ №2

    13 20 Отговор
    ДАЙТЕ ЛИЧЕН ПРИМЕР ЗАЕДНО ДОКТОР КОМИСИОННА-МЕНГЕЛЕ №1МАНГЪРОВ ЗАРАЗЕТЕ СЕ С НАЙ НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА СВЕТОВНА ПАНДЕМИЯ,ЯЗЪК ЗА ДИПЛОМИТЕ ВИ СРАМ
  • 59 9689

    3 3 Отговор
    Точно.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 бай Киро

    18 8 Отговор
    Може и да е прав доктора по някой въпроси но:
    - бай Кире добре се е разбрал с банкера само доктора най - вероятно не се е разбрал с никой;
    - а що се отнася за компетентноста, считам че те са част способността защото, ако си учил за банкер, а си собственик на фирма за шиени на маски, какво от това, че имаш компетенции на банкер, ти имаш способност да организираш шиенето, а не да управляваш парите на банката, можеш а управляваш само парите на фирмата;

    - норално е в щаба да има военни, защото ако ги нямаше щеше да се казва седянка;
    - а доктора какво направи с неговия екип, който не може да се събере в дома му........най- вероятно нищо, а сега и заплата ще иска.
    Ако доктора беше прочел малко повече за стратегически управленчески модели и управление на кризи може би нямаше да има забележки. Но все пак той мисли за екипа си, което е похвално.
    трябва и ние, като него да помисли малкоповече за близките до нас хора (семейство, пиятели, колеги),
    Много е лесно да критикуваш някой. Ето и аз го направих
  • 62 МЕНГЕЛЕ КОМИСИОННА №2

    10 21 Отговор
    ДАЙТЕ ЛИЧЕН ПРИМЕР ЗАЕДНО ДОКТОР КОМИСИОННА-МЕНГЕЛЕ №1МАНГЪРОВ ЗАРАЗЕТЕ СЕ С НАЙ НЕПРЕДСКАЗУЕМАТА СВЕТОВНА ПАНДЕМИЯ,ЯЗЪК ЗА ДИПЛОМИТЕ ВИ СРАМ
  • 63 калинка

    14 4 Отговор

    До коментар #23 от "От Щаба":

    Провери във worldometers.info/coronavirus. Към 20.27ч. в Белгия 403 починали за деня, 1380 новорегистрирани болни
  • 64 България

    13 9 Отговор

    До коментар #15 от "direct":

    България вече е не опазена.Всичко е в колапс и крах,няма едно късче от нея където да боцнеш и да не замирише на мърша.
  • 65 хеий

    12 18 Отговор
    този да вземе да си скьса дипломата ,и да се навре там от кьдето е излезьл.
  • 66 ПИТАЩ

    13 1 Отговор

    До коментар #57 от "Яяяя":

    И как ги сметна тези 22%?Отвори учебника по математика. Повярвай ще се изненада, колко просто е. Явно не и за теб.
  • 67 5555

    15 4 Отговор
    Да ви прави впечатление че от щабанспрескпнференциите, вече не носят маски?
  • 68 Поредния

    14 11 Отговор
    Спри се глупако научен работник бил .......
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Кочо

    19 7 Отговор
    Имам въпрос! Ако, въпреки дисциплината, маската и каската все пак се разболеете, къде ще отидете - в щаба или при лекаря? Щаба ще ви отчете в статистиката, не се тревожете!
  • 72 HohoBoho

    15 16 Отговор
    Браво! Най-сетне да чуя нещо разумно за тази "епидемия"!!!
    ...И как няма да е разумно след като е казано от специалист имунолог.
  • 73 Чики-Рики

    16 7 Отговор
    Внимавайте с коментарите,щото ,, Патриотите,, слагам ги в кавички от ,, куртоазия,, искат да продължат с налагането на цензура и промяна в закона за СЕМ! Иначе, Браво на д-р Чобанов!
  • 74 Чики-Рики

    6 6 Отговор
    Извинявам се,Чорбанов!
  • 75 селянин 1

    11 7 Отговор
    Боко,муфтата и катрано,вчера се сабраа..и отложиха адо/вместо на великден/да дойде на деня на труда-1 май..после моо да го прехвърлят,около 6 -9 май,ако не фанеме нашио гергьовденски парад,,тоо русскио напременно ще гледаме-оти е юбилеен.
  • 76 5486

    13 5 Отговор
    Този освен в ТВ 7/8,някъде другаде канен ли е,за мнение.

    Коментиран от #81

  • 77 Тоя го гледах

    20 7 Отговор
    По тв преди няма и месец Как обясняваше много убедително на Виктор Николаев че извън човек вируса можел да живее само няколко минути. А вече е доказано че на определени повърхности може да живее над 12 часа. Така че хич не му вярвам вече
  • 78 Marinov

    13 8 Отговор
    Господине, Има ФАКТИ че в Затворени Обществени Помещения след 4 седмици е установен Вируса! Така че тези " .. адекватни, европейски изследвания казаха за часове, разбира се, нещо, което ние говорим от един месец насам.." са си Афив Афив!!! Явно Нямате си и Хабер от този вирус и е по добре да се Покриете не бъркате хората???
  • 79 Срам

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "аман бе":

    И така обясни на простака той си знае неговото и пак ще се зарази. Поне не пиши глупости.
  • 80 Справедлив

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "аман бе":

    Имам усещане че не си беден но за простотията си връх ! Бори се с вируса и внимавай да не обеднееш !

    Коментиран от #82

  • 81 5478

    7 3 Отговор

    До коментар #76 от "5486":

    От неразбиращи човек не може да се фреди да обясни който разбира.Как ще чуеш мнението му когато никакви не иска да го чуе.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Браво,

    9 8 Отговор
    Шапка Ви свалям!
  • 84 Асдф

    11 1 Отговор

    До коментар #31 от "Дедо":

    В цял свят има недостиг на тестове бе. Стига приказва колкото да не заспиш
  • 85 Асдф

    14 3 Отговор

    До коментар #42 от "Дедо":

    Днес може да си отрицателен утре положителен. Ти ли ще даваш пари за милион тестове всеки ден. То ако беше тъй праволинейно няма да е такъв зора сега
  • 86 Обективна

    15 7 Отговор
    Некомпетентна, неграмотно написана, с неверни твърдения статия, в която губиш мисълта. В този тежък момент такива хора са жалки и вредни!
  • 87 Жан

    9 7 Отговор
    Аз само не мога да разбера и досега, Защо трябва премиера да е вирусолог или щаба да е само от такива, в най-големите държавни болници няма ли вирусолози?! Във ВМА, която Мутафчийски управлява не са ли едни от най-добрите в България?! Те не помагат ли със експертни съвети на щаба/правотелството за всяко решение?! Само един детски вирусолог ли имаме в тая държава бре, да... Какви са тия плоски мнения?!
  • 88 Възмутен

    13 5 Отговор
    Кога ще отменят тази идиотска забрана за посещение в парковете. всеки знае че на слънце се акумулира витамин Д, освен това движението усилва имунитета. Обездвижването е най -сигурния начин да разболеят хората, физически и психически, може и това да целят. Скоро чух жесток скандал майка-син"Ще се побъркам да стоя затворен в къщи"
    1/3 от магазините на търговската улица в Бургас са или празни или скупчили стоките да се изнасят. Какво пречи такива магазини за битови потреби и железарски магазини да работят, хората няма да се натискат вътре за да се заразяват, изобщо шизофренна ситуация.
    В другите страни властите насърчават населението да спортува.
    какво става когато след 6 месеца един индивид излезе с отслабена имунна система на улицата - ще го погнат всякакви вируси и зарази.
    В Корея тестват 15- 20 хиляди на ден, тези които са здрави ги пращат на работа, да подържат икономиката. Тук след тази психоза ще сме с разбито здраве и разбита икономика и празна хазна.

    Коментиран от #101, #121

  • 89 A3e

    12 4 Отговор
    Не знам тоя човек с какъв акъл сочи Белгия и Холандия като добри примери, при положение че те са в челото на смъртни случаи на глава от населението... Италия и Испания имат 300 смъртни на 1 милион население, Франция 160, Белгия 180, Нидерландия 120, Иран 46, Швейцария 100, Швеция 60. За Германия чак не вярвам на данните, от няколко места (вирусолози и коментари) там говорят че отчитат по-различно смъртните случаи, ако човек има астма (може да живее още дълго с нея) и заради вируса влезе в болница (сега), го пишат починал от астма...
  • 90 Brainless

    11 2 Отговор

    До коментар #57 от "Яяяя":

    "22% смъртност в България" това е толкова дебилно...
  • 91 С.В.

    10 7 Отговор
    Мен ме е срам наистина от такива "специалисти" като този.Такива думи и статии а си истински предателство към държавата и такива трябва да бъдат санкционирани защото подкопават сигурност ни. Ка ви примери даваш бе Байо,държави които ние мислехме че са с години пред нас в развитието си,я им виж десетите и дори стотиците хиляди болни Така ли трябва да стане и у нас. Ами живейте както искате,пуснете си близките да правят каквотискат,ваша си работа но не превръщайте народа ни в жертвени агнета заради егото си и комплексите си. Най добре да млъкнете и да правите това срещу което плюете защото иначе може да пише и ето ви само на некролог.
  • 92 Додо

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Асдф":

    Значи според този доктор е малко. Може още. Щом като не е като италия..........
  • 93 батегойко

    11 6 Отговор
    ..от коментарите е видно---народа масово е изпростял/какво ли е чудно---б.б.кара трети мандат избран от същите вас/....човека ви говори компетентно,но на бълг език с думи прости,кое не е ясно?...ако пунта мара,която в момента се е оср....от страх,иска да приключи кризата правилно,трябва да накара т.н.щаб да раздели населението/ако трябва дори включително с масово тестване за хора изград вече антитела/на категории----под пълна карантина,такива с ограничения и такива с свободата да работят,пазаруват,да пътуват,да се събират и каквото се сетиш....и да осигурят с силите на държ органи изпълнението.....защото вирусологът го обясни като на д.....и,пълна строга карантина за всички само отлага проблема в медиц аспект,но го увеличава в икономически....с др думи да не се питаме след полувин година---оти ги ручааме жабетата?
  • 94 Николай

    10 4 Отговор
    Продължават да ни заливат с информация, че вируса не е опасен, да не се спазва карантината и тн. Е след като смятате, че мерките препоръчани от щаба не са правилни излизайте масово на протест сваляйте правителството и на нови избори.
  • 95 Светльо

    6 6 Отговор
    И мен ме е срам. Тоя ми прилича на най- обикновен събирач на такси по 3лв. и нищо повече... Има ли още балъци да гледат тъпизмите на Славчо?
  • 96 TooHoT

    6 6 Отговор
    Искам само да попитам тови вирусолог от къде черпи тази информация ? КОVID 19 е чисто нов вирус, напълно непознат на науката досега. Вирусолозите никога не са го виждали и изследвали.Те може да са работили с хиляди други вируси,но точно с този -не (освен ако те не са го създали) .Така че, мили хора,всичко което ви говорят вирусолози и епидемиолози са просто хипотези,без никакво научно доказателство. От тук нататък нека тези учени се фокусират и вместо да правят нелепи изявления,да се хванат на работа и да започнат да търсят начини да убият гадния вирус,а не да убиват хората с премахване на карантината ! Фокусирайте се господа вирусолози и ни дайте реална помощ ,която е във вашата компетентност, дайте ни лекарство, измислете ваксина. Това ни е нужно сега!!! На нас не не трябват теории, трябва ни помощ. Като ни пуснат от карантина и се заразим всички,каква полза??? Това с какво ни помага в тази тежка ситуация? Може би трябва всички да измрем за да си доказвате вие колко не е опасен вируса???

    Коментиран от #98

  • 97 Д-р Менгеле

    6 4 Отговор
    ДОКТОРЕ, ПОЗВОЛИ МИ ДА ТЕ ПИТАМ НЕЩО: ЗАЩО НЕ ЗАДАДЕ ПУБЛИЧНО И НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕН ВЪПРОСА НА КРАТУНАТА И КРАТУНЕСТОТО МУ ОБКРЪЖЕНИЕ? НАЛИ ПОМНИШ, КАК ГОРДО - ГОРДО СЕ ИЗЦЕПИ ПРЕД МИСИРКИТЕ, ЧЕ ДОКАТО Е ПРЕМИЕР НИТО ЕДИН "БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН" НЯМА ДА БЪДЕ ЗАБРАВЕН. ДА, АМА ЗАБРАВИ ЗА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Byg

    6 8 Отговор
    Мен ми писна от знайни и незнайни разбирачи които изпълзяха от дупките си и почнаха да ръсят мозък в изобилие. Фактите са си факти , цяла Европа прекопира мерките които бяха взети в България , другото е ташаци на рояци и стадо троляци.
  • 100 Десо

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "аман бе":

    Пий си ракията и не ръси глупости!
  • 101 Теодора

    2 2 Отговор

    До коментар #88 от "Възмутен":

    И отъде купих 100% достоверни тестове?!От Северна Корея,май!Хващай пътя натам....
  • 102 Tate

    4 2 Отговор
    Пригответе се

    Това няма да свърши с корона вируса. Поколението на неуките потребители въоръжени със социалните мрежи ще създава напрежение и в следващите години. Това често са хора с образование, но неуки. Те смятат, че след като са завършили финанси, са експерти и по вирусология. След като са станали адвокати, знаят всичко. След като са лекари, знаят най-добре кой закон е неправилен. След като са архитекти, разбират от екология. След като са програмисти, знаят как се строят сгради. Тези хора са по-опасни и от неграмотните, защото могат да повлияят върху маса от потребители, които да им повярват, тъй като те са авторитети в областта си. А социалните мрежи правят така, че мнението им да започне да тежи и в други сфери, в които те са напълно неуки.

    В това поколение добавяме и милениумите – вечно обидените, хора разчитащи предимно на емоции, вместо на разум. Такива, които вярват, че е по-добре да живееш спрямо чувствата си, отколкото според разума си. Те също използват оръжието наречено социални мрежи.

    Над 3 милиарда потребители в целия свят ежедневно оказват натиск – върху медиите, върху политиците, върху приятелите си, познатите си, роднините си… Така всички ние неусетно сме поставени в ситуация на страх, паника, агресия и недоволство.
  • 103 Tate

    5 2 Отговор
    Това няма да е краят. Това е само началото и все по-често човечеството ще реагира пресилено на всяка една дребна заплаха. Неща, които нашите баби и дядовци са се изправяли с гордо вдигнати глави, днешното поколение ще бори с коментари и разярени иконки пред екрана. След което недоволно ще заспи, притискано от страх, примесен с паник-атаки и собственото си усещане за безсмислие. И така до другия ден, когато ще се опита да осмисли деня си, борейки пожарите на другия край на света с коментари, лайкове и иконки…
  • 104 Tate

    6 0 Отговор
    Общото са отново социалните мрежи.

    Живеейки в сапунения мехур на социалните мрежи и затворената група от приятели и последователи, хората често губят връзка с реалността. Историята става някаква абстракция, бъдещето се пречупва през призмата на екрана, а настоящето е сякаш само това, което е годно за споделяне, харесване, публикуване или коментиране.. Животът в тази алтернативна дигитална реалност направи така, че хората да преекспонират всичко. Всеки обича всеки безкрайно много, особено на рождени дни. Няма ден без някой да изрази любовта си към света, Вселената или просто приятелите. Други пък демонстрират щастие, трети сякаш ядат по 200 пъти на ден и снимат кафето, книгата си, котката или тялото си в странни пози, отнемащи часове, за да хванат правилния ракурс. Преекспонирането стана част от живота на всеки в последните години, но това помени и друго.

    Промени реакциите към реалността. Хората започнаха да коментират всяко решение на властта, всяка мярка на някой бизнес, всяко действие, реклама, лого, визия, изказване, грешка или дори лично мнение на никому непознати хора.
  • 105 Гери

    6 4 Отговор
    Напълно е прав И мунологът, а кой какво разбрал това е въпрос на некомпетентност и ниска образованост,
    А що се отнася до правителството,
    Те просто не ги е еня за тази Държава!
  • 106 незнайко

    8 3 Отговор
    Много добро интервю и истински отговори от д-р Андрей Чорбанов. Преди два дена пуснаха една статистика за първото тримесечие, колко хора в света са починали . 60 000 са починали от КОРОНАВИРУС а 90 000 са починали от ГРИП !!! Това потвърждава истинноста на интервюто.

    Коментиран от #113

  • 107 Да си беден,не значи да си прост

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "аман бе":

    Унуфри!Нисше същество герберастко!
  • 108 ЪРП

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    А, БИ ЛИ ОБЯСНИЛ СЕГА, КАТО СИ ВЪТРЕ В НЕЩАТА И ЯВНО ИМАШ ВЪТРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ, ЗАЩО БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ ОРГАНИЗИРА......., ПОВТАРЯМ .."НЕ ОРГАНИЗИРА ЗА 1 СЕДМИЦА" ТАКА НУЖНИТЕ И ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ РЕСПИРАТОРИ???????!????? ЗАЩО???? ЗАЩО НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ПО 10 000 ЖИВОТО СПАСЯВАЩИ РЕСПИРАТОРА МЕСЕЧНО??????????????? ЩЕ ИМАШ ЛИ СМЕЛОСТТА ДА ОБЯСНИШ????
  • 109 ЪРП

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    ЩЕ ИМАШ ЛИ СМЕЛОСТТА ДА ОБЯСНИШ И ПОСОЧИШ НА ОБЩЕСТВОТО ,ТОЧНО КЪДЕ И КОЯ ФИРМА ИЛИ СТРУКТУРА В БЪЛГАРИЯ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРОИЗВЕЖДА ПО 10 000 ЖИВОТО СПАСЯВАЩИ ТЕХНОЛОГИЧНИ РЕСПИРАТОРА МЕСЕЧНО????......НА ДОСТА НАРОД БИ БИЛА ПОЛЕЗНА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ!!!
  • 110 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #50 от "Ааа":

    Е, да статията е по дълга от текстовете в социалните мрежи, на които пръстите ни са в готовност да сложат лайк или дислайк, но мисълта на човека е ясна.А и ние не сме единствената държава, в която в кризисния щаб ням вирусолог.
  • 111 Reptile

    3 6 Отговор
    Глупости!!!
    Кой спира ТЕБ и екипа ти да ходите в института и да работите?!
    Защо изричате подобни лъжи?! Тъпи, червени мишоци!
    Защо насаждате мнение, че някакъв военизиран щаб е заключил хората в домовете им?!
    Който има нужда да ходи на работа - ходи!
    Който има нужда да пътува - пътува!
    Друг е въпроса, дали от Германия и Европа ни дават поръчки и ни плащат, за което си траете.
    Бизнеса тук спира, не защото ЩАБА ни е заключил по домовеете, а защото НЯМА ПОРЪЧКИ!
  • 112 Reptile

    5 7 Отговор

    До коментар #17 от "ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ":

    Само да напомня, че Борис Джонсън плямпаше същите небивалици, а в момента е в ИНТЕНЗИВНО ОТДЕЛЕНИЕ и му подават кислород.
    Червени мишоци искат да се изпусне ситуацията и да ДОЙДЕ НА ВЛАСТ БКП, а голяма част от народеца ПРОСТ им приглася на провокациите!
  • 113 Reptile

    3 4 Отговор

    До коментар #106 от "незнайко":

    от КОЛКО ЗАРАЗАЕНИ г-н Философ?!
    1/2 милиард заразени с грип - 90 000 починали.
    1.3 милиона заразени с COVID - 60 000 починали - добре ли е?!
    Можеш ли да смяташ?!
    Повечето лекари и специалисти по медицина са скарани със метките и от доста време ми говорят небивалици!
  • 114 николай

    6 5 Отговор
    Може и да сте прав, но не сте от Щаба и не носите никаква отговорност за думите си. Може да сте вирусолог-провокатор с пембян отенък!

    Коментиран от #118

  • 115 Васко Кеца

    0 1 Отговор
    а да ли е така, кой, кой ще ни каже...
  • 116 БУРГАС

    0 1 Отговор
    КАКВО МИСЛИТЕ ЗА СЪБУВАНЕТО НА ОБУВКИТЕ ПРЕД ВРАТАТА НА
    АПАРТАМЕНТА А КОЛЕЛОТО И ТО ЗАЕДНО С ДРУГИ БОКЛУЦИ СЪЩО
    СА ПОСТОЯННО ПАК ТАМ.
    АПАРТАМЕНТЪТ Е НАД 100 КВ.М. СЪС ГОЛЯМА ТЕРАСА.
  • 117 111

    5 0 Отговор
    Още един реши да се покаже на бял свят. Неговия екип работел- ОК! Дай да видим като вирусолог какво направи? Иначе всеки може да говори и да критикува! А това, че генерал е начело на Кризисния щаб - не забравяй, че този генерал е преди всичко уважаван лекар, който е на служба в армията!!! За мен той е преди всичко лекар и много добър организатор. А вие, ако сте искали да помогнете-дайте си мнението, а не критикувайте! Или не ви плащат и затова мълчите, а който иска да спасява народа - нека го прави. Ние ще гледаме он страни ище критикуваме! Ето от това ме е срам!!!
  • 118 Tate

    3 4 Отговор

    До коментар #114 от "николай":

    Оттенъка на доктора не виждам ,но ти ми намирисваш на Герберче ! Няма да е в щаба защото Боко не търпи чуждо мнение !! Той всичко е прочел във "Винету" и е информиран !! Всички чинно чакат ТОЙ да си каже репликите и после по темата да се изкажат!!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Лейтенант Гюров

    6 1 Отговор
    Пълна манипулация . Къде този човек е казал Срам Ме е от Вас. Нищо освен да изказва собствено мнение . Обаче нали трябва да всяваме смут и паника и недоверие . Защо лъжете бе маскари . Защо манипулирате . Каквото и да правите вашия човек ,оня Руменчо доказа ,че за нищо не става . Бойко го каза ,Това е една свекърва ама от тия най-гадните!
  • 121 Иван Калеров

    5 0 Отговор

    До коментар #88 от "Възмутен":

    Приятелю ,никой не е забранил железарските магазини да не работят , нито магазините за дрехи , никой не ти е забранил да не излизаш , да има забрана за парковете , но дори вчера видях в морската градина група от 4 пишлемета да се разхождат, после ще се разделят , всеки ще отиде в свойто семейство или стадо и ако един има заразен ,той ще го предаде на останалите. Да аз съм за разходките по единично или само на 2 или семейство , с дистанция , без използване на инвентар , като пейки , защото ако се ползват последователно може да се предаде зараза от контакт. Така ,че мисля ,ако се държим по-отговорно и с резонни искания , ще принудим управляващите да отпуснат мерките.
  • 122 Boris Garnew

    5 1 Отговор
    Дава ни за пример Белгия, Холандия и Германия, които имат по-лоши статистически данни от нас, въпреки че са много по-богати от нас. Едно е факт:няма по-мрънкащ и разединен народ от нас. Наистина има много неща, които не са в ред в България, но не искам даже и да си представя каква катастрофа ни очаква ако на власт дойде сегашната скапан опозиция!!!
  • 123 Boris Garnew

    4 1 Отговор
    Дава ни за пример Белгия, Холандия и Германия, които имат по-лоши статистически данни от нас, въпреки че са много по-богати от нас. Едно е факт:няма по-мрънкащ и разединен народ от нас. Наистина има много неща, които не са в ред в България, но не искам даже и да си представя каква катастрофа ни очаква ако на власт дойде сегашната скапан опозиция!!!
  • 124 Belgium

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Асдф":

    Човече, в момента Белгия има 2240 починали. А този доктор ги дава за пример. Той май съжалява, че в България починалите са само 23.
  • 125 S Bastien

    4 0 Отговор
    Ne moga da razbera zachto se sravniavame s Francia, Germania ....neka da vzemem Belgia, koiato e s naselenie s 3 miliona po-goliamo ot nas, tam vseki den umirat mejdu 300 i 500 4oveka - ot kakvo da me e sram?!, da se ravniavame s Ispania, koiato obiavi 7 dena sled nas karantina...e, viarno, 4e te sa naselenie 10 pati po-goliamo ot nas . V BG zagivat dvama 4oveka na den,a tam sledovatelno triabva da sa 20 nali ? ,uvi ...te sa mejdu 600 ili 800 na den!!! Ot tazi cifra li da e sramuvam, 4e sme dali tolkova malko jertvi !
  • 126 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Различното мнение":

    Много се радвам да прочета нещо различно.
    Има един термин извън кутията и за него може да се прочете повече я мрежата.Ако всички мислят еднакво значи никой не мисли,а системата за да съществува в този си вид от нас се иска да сме еднакво мислещи,да се подчиняваме и слвдваме правилата измислени от някой друг.
    Не случайно всичко от години е едно и също и се повтаря защото не е научен урока.
    Това следване на стадото води до газене в тор.
    Докато във всеки един не се появи в съзнанието му нещо различно от обичайното,не се поеме индивидуална отговорност за живота и действията промяна няма как да настъпи и извън нас.
    Да избираш и очакваш някой да се грижи и промени живота ти,а ти да ходиш да работиш и да плащаш за този абсурд е лудост,а и на всичкото отгоре вместо да работи в твоя полза държавата и държавните институции,те те контролират и наказват,все едно сме малки деца и родителите ни,като не слушаме ни наказват.
    Да слушам друг да ми казва как е правилно да живея чий живот живея и когато той сгрвши6се учи от грешките си,а аз какво уча от тях след като не са мои?
    Цял живот се учи човек,а то всеки около теб от дете ти казва какво да правиш и какво е правилно,живеем в матрица и всичко е копипейст.Имитираме поведението на другите и повтаряме действията им и живота ни придобива същата форма като техният.
  • 127 анти нарцис

    0 0 Отговор
    Три въпроса кам г-н Чорбанов:
    - колко време работите и колко време давате интервюта?
    - колко самостоятелти НАУЧНИ публикации имате, или публикации в които сте водещ автор (без интервютата)
    - след като сте против маски и ръкавици, защо не посетите без такива едно болнично отделение с пациенти с COVID19. Ако го направите пред камера, което обичате ще бъдете много по-убедителен.
  • 128 БЪЛГАРИН

    0 0 Отговор
    ЧОБАНИНО - ОВЧАРЬО, Я КАЖИ КОЛКО ТИ ПЛАЩА ХОМОТО СЛАВУЦА, ЗА ДА МУ ИГРАЕШ ПО ГАЙДАТА???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове