22 Март, 2021 15:42 6 074 48

Как оцеля майката на Петко Петков при щурма на баретите

  • петко петков-
  • барети-
  • щурм-
  • лясковец

Стефанка отново не вярва в справедлив процес

Как оцеля майката на Петко Петков при щурма на баретите - 1
Снимка: Архив

На 02 април стартира делото в СГС заведено от Петко Петков /осъден на доживотен затвор заради смъртта на Емил Шарков през 2014/, срещу служители на МВР упражнявали насилие върху него по време на лечението му в болницата във Велико Търново при ареста му през 2014.

Седем години след трагедията в Лясковец майката на Петко обяснение защо баретите нахлуха в дома ѝ на 14 март. 82 - годишната днес жена оцеляла тогава по чудо, след изстреляните над 550 бойни куршума в апартамента ѝ.

Стефанка със сълзи на очи се връща към датата 14 март. След като към 5 сутринта чули първите изстрели, синът и я скрива в тоалетната на апартамента. Жената остава там 4 часа ,докато над 30 командоси и снайперисти атакуват дома им.

Синът ѝ е прострелян със 7 куршума в тялото. Към 9 сутринта моли майка си да извика линейка.
Бърза помощ го откарва в болницата в Търново чак към 12 на обяд по думите на жената.

Майка му и до днес се чуди как синът ѝ е оживял лежейки часове наред в антрето, след силна загуба на кръв. "Те дойдоха да ни убият"- категорична е жената.
Когато дошла линейката, разказва Стефанка, се движела "едвам, едвам като катафалка".
В болницата на сина и са направени няколко животоспасяващи операции, изваден му е далакът, един бъбрек и част от тънките и дебелото черво.

Именно заради отношението на служителите на реда към Петко тогава, е предстоящото дело, което той завежда срещу тях.Как оцеля майката на Петко Петков при щурма на баретите
Снимка: Архив

След като три години му е отказвано от районния съд във Велико Търново да бъде образувано, делото тръгва в началото на април в СГС.
Стефанка отново не вярва в справедлив процес.

През последните няколко години жената е пуснала над 10 молби до президентството с искане синът ѝ да бъде помилван но без резултат, а с отговор, че "сега не е моментът за разглеждането на този случай".
Стефанка си спомня още, че буквално след броени дни след трагичния инцидент, е била посетена от медицинско лице, което ѝ връчва документ за приемане в психиатричната клиника в "Церова Кория".

За сина си казва, че не е конфликтен и не е упражнявал тормоз над деца и съседи.

Точно обратното. "Семейството ни беше обект на тормоз години наред от съседите ни. Синът ми се страхуваше да излиза навън заради тях. Редовно чупеха прозорците ни и хвърляха какво ли не" -спомня си възрастната жена.
Стефанка е категорична, че синът ѝ излежава тежката присъда несправедливо, и всеки ден от 14 март 2014 си задава въпроса "Защо той"?


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ КРАДЕ

    34 7 Отговор
    Вcъщнocт прeдизбoрният cлoгaн нa ПП ”ГEРБ” - ”Рaбoтa, рaбoтa, рaбoтa” - e изключитeлнo пoдхoдящ зa тaзи пaртия, aкo ce ceтим зa литeрaтурния първoизтoчник, oт кoйтo ca гo oткрaднaли, вeрoятнo бeз дa cи дaвaт cмeткa зa тoвa. Oригинaлът e в ”Кoтeшкa люлкa” нa Вoнeгът. ”Рaбoтa, рaбoтa, рaбoтa” e унивeрcaлнoтo oбяcнeниe нa пocлeдoвaтeлитe нa aнгeлa-рaзбoйник Бoкoнoн, кoгaтo в тяхнaтa рeпубликa Caн Лoрeнco ce cлучвaт тaйнcтвeни нeщa. Зaклинaниeтo ce прoизнacя дълбoкoмиcлeнo и c въздишкa.

    Миcля, чe пocлeдoвaтeлитe нa нaшитe aнгeли-рaзбoйници ca нaмeрили пo тoзи нaчин пeрфeктнoтo oбяcнeниe нa вcички тaйнcтвeни и нeрaзбирaeми зa тях нeщa, кoитo ce cлучвaт у нac. Ocтaвa caмo дa oтрaбoтят дo cъвършeнcтвo тoзи пoхвaт в ocтaвaщoтo врeмe дo избoритe.

    Нaпримeр:

    Въпрoc - Кaк Бългaрия уcпя дa дoгoни и изпрeвaри Итaлия пo oбщa cмъртнocт oт пaндeмиятa (тoвa ce cлучи вчeрa), cлeд кaтo прeди гoдинa итaлиaнцитe ни бяхa изпрeвaрили някoлкo хиляди пъти?
    Oтгoвoр - Рaбoтa, рaбoтa, рaбoтa (плюc въздишкa)...

    Коментиран от #13

  • 2 James

    81 6 Отговор
    Само като видите дупките от куршумите и става ясно кой е прострелял баретата. Friendly fire му казват.

    Коментиран от #9

  • 3 alf

    55 6 Отговор
    милиционерски геноцид над населението е това герб герб и пак герб мършата милиционерска на бкп
  • 4 Тупан

    58 4 Отговор
    Белите брези номер две 🤣 командосите сами са си виновни за безобразията и на тия двамата
  • 5 алф

    64 5 Отговор
    баретата е бил убит от колегите си прости като него милиционери
  • 6 Пламен

    52 3 Отговор
    550?Че то по Райхстага няма толкова. Тука май има "приятелски огън"??? Пиша с уважение към загиналия. Не ме разбирайте погрешно.

    Коментиран от #41

  • 7 Анализ

    37 6 Отговор
    Сега вдовицата си има богат тъпкач.

    Коментиран от #17, #22

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 кнаус 485

    49 6 Отговор

    До коментар #2 от "James":

    изстреляните над 550 бойни куршума - калпави, ама много калпави еничари, пожелавам да спечелят делото.....
  • 10 alf

    51 3 Отговор
    ами естествено че има приятелски огън. простата баретка е бил най отпред обърнал се е и някой отзад му е забърсал каската с патрон и патрона му е размазал мозъка затова каската му беше завъртяна и накрая кой виновен лудия. а са искали и да го убият от кръвозагуба за да прикрият всичко
  • 11 алф

    43 7 Отговор
    как се арестува луд. да беха викнали новите ф16 да го бомбардират - тъпа зган долна гербава

    Коментиран от #14

  • 12 Ало

    52 4 Отговор
    Да се обърнат към международния съд.Кой има право да влезе в 5 сутринта в къщата и да стреля?. Но журналистите мълчат и те.

    Коментиран от #19

  • 13 резидента

    2 27 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ КРАДЕ":

    е шпионин и много прост, издъни се с първият опит за далавера с ГРИПЕН.
  • 14 Пий пий

    4 13 Отговор

    До коментар #11 от "алф":

    си хапчето за нормалност
  • 15 бай Киро

    56 5 Отговор
    Единствения българин дръзнал да се изправи като мъж срещу чифутодемокрастията.Поклон бай Петко!
  • 16 САЙТ

    4 23 Отговор
    НА РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ!
  • 17 Брендица

    27 3 Отговор

    До коментар #7 от "Анализ":

    Гербав ли беше?! Цялата история смърди ужасно. Жалко за Шарков, жалко и за Петко потърпевшите забъркани в някакъв филм на живо. Най-голямото доказателство за абдикирането на Държавата и незаинтересованост на администрациите за българските граждани..
  • 18 цербер

    3 5 Отговор
    Седем години след трагедията в Лясковец майката на Петко ДАДЕ обяснение защо баретите нахлуха в дома ѝ на 14-ти март.
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    18 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ало":

    Още едно ...филигранно дело....на некадърници скрити зад държавата ,ще потъне във виновност на невинния!!!По вероятно е да са имали заповед да го .....или е разчистване на дългове между тях!Имат подходящия виновен и ....
  • 20 Мустафа

    24 4 Отговор
    "...Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита..."
    Христо Ботев

    Сами се затрихте аркадаши!Не сме ви ни ние,ни руснаците криви.В истинска държава този човек Петко щеше да е национален герой.Вече и Турците не можем ви момогна,а само гледаме с ужас как сами се затривате.Дано алах е милостив поне към децата ви.То не,че и деца имате вечен но....üzgün
  • 21 Надзирател

    35 3 Отговор
    В затвора бай Петко го уважават като герой , какъвто е .
  • 22 Българин

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "Анализ":

    Ти си ненормален
  • 23 Пимпарев

    37 1 Отговор
    Интересно е,че не се намери нормален човек да запита,какво точно е направил Петко за да се стигне до там,че да го шурмува цял взвод въоражени до съби наемници и то в дома му?Та това е един обикновен беден пенсионер.Или вината му е в това,че с ловното чифте реши да се защити от по натовски тренираните гадове и в процес или е опукал 2-3 плюс въпросния продажник Шарков,или те сами са се отстреляли докато са нападали тези стари хора.Евала ти Петко,горд съм,че има човек като тебе!

    Коментиран от #48

  • 24 бай Киро

    21 2 Отговор
    Тази статия дълго няма да се задържи в нета.Силно политически некоректна е.Току виж и други шебес гой последвали светлия пример на нашия Герой Петко и почнали да гърмят срещу народните изменници.
  • 25 баджанака ти

    14 1 Отговор
    Ако има знаме в борбата с юдомасонското иго,Бай Петко е това.Жалко,че нацията ни не е способна да роди последователи.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 бай Спас

    34 1 Отговор
    Щарков и другите двама наемници са гръмнати в дома на двама пенсионери или от самата жертва на нападението им бай Петко или са се отстреляли един друг.Не оспорвам фактите,че Петко е отбранявал дома си и като нищо може сам да ги е бастисал,но какво престъпление е да да пазиш себе си и старата си майка от свирепи натовски изроди?Единственно съжалявам,че бай Петко не е имал по подходящо за целта оръжие.дори един калашник да е.Тогава можеше да натъркаля цялата спец група и спести пари на данъкоплатците.
  • 29 миш

    21 1 Отговор
    Що не са отишли след 6 часа,а през нощта не ми е ясно?

    Коментиран от #38

  • 30 гошо

    22 1 Отговор
    Мутрите на властимащите, когато не се занимават с рекет се изпозастрелват сами при подобни акции. На всички ни е ясно, че присъдата е скалъпена.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 миш

    22 0 Отговор
    Колко изстрела са произвели наште ора и колко Бай Ви Петко,не мога да изчисля съотношението между профита и аматьор?

    Коментиран от #37

  • 37 костофф

    20 0 Отговор

    До коментар #36 от "миш":

    То не е важно колко изтрела си произвел,а колко си пратил в целта.Казвам ти го като човек носил войнишка служба.По всичко личи,че натоските боклуци са пукали като луди и нищо чудно да е било на автоматична стрелба.От там насетне,дали бай петко им е изплющял по едно бранеке,или те сами са се отстреляли няма кой знае какво значение.Изумително е,че жертвите на атаката са оцелели и са нанесли сериозни поражения на наемницити.Жалко, че не сме Швейцария и Героя от Лясковец не е имал бойно оръжие под ръка. Евала ти бай Петко на стратегията!
  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    17 0 Отговор

    До коментар #29 от "миш":

    Бандитите така действат!Смятат ,че тогава всеки е заспал...Но има по стари дет се будят от позив......към тоалетната...!Много е гнило ....можел е да отиде районния и да си поговори,да го извикат в управлението за справка....
  • 39 Стар гадняр

    28 0 Отговор
    Над 30 командоси и снайперисти изстреляли над550 патрона срещу нищо не подозиращ човек в 05.00ч. ,а той с ловна пушка без специална подготовка ги озорил че и убил един, мишока който е планирал операцията защо го крият,можеха да арестуват Петко само с кварталния инспектор.
  • 40 Убийци са милиционерите

    12 0 Отговор
    Измет мафия крадци
  • 41 Дебалцево

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пламен":

    И аз това си помислих . Първата ми мисъл когато видях стената бе - Колкото по- лошо е е обучен и трениран един екип , толкова повече патрони изстрелва при изпълнение на задачата . Тук имаме сватбарска хаотична стрелба 550 изстреляни куршума , като резултат един ранен Петко . Равносметката от другата страна , да не я припомняме . Да ги пази бог , ако се срещнат с истински обучен екип , или с терористи , ще им трябва ремарке с боеприпаси , ако имат шанс още да са живи след първите 3 секунди.

    Коментиран от #42

  • 42 ЖГун

    16 0 Отговор

    До коментар #41 от "Дебалцево":

    Ако са били военни - при тях е така. Успехът зависи от плътността на огъня, зонирането и правилна позиция. В случая с бай Петко е позор във всички отношения! Не знам как е възможно при такова о5иране да няма наказани и виновни, освен потърпевшия...
  • 43 Реалносттаесурова

    15 0 Отговор
    Колегиален огън, а на Шарков жена му си направи пиар и заби богаташ да я води по света.
  • 44 Някой си

    15 0 Отговор
    Главният виновник за случилото се тогава е главният секретар на МВР
    по това време Светослав Лазаров.
  • 45 Пачо

    2 7 Отговор
    Само, че тогава ГЕРБ не е на власт ,а БСП начело с Орешарски.Не говорете глупости, че пак ГЕРБ и Бойко са виновни.
  • 46 ОСТАП БЕНДЕР

    3 0 Отговор
    СПАСЯВАНЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА Е ДЕЛО НА САМИТЕ ГРАЖДАНИ.ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ И ВЪРВЕТЕ НА КУРСОВЕ ПО СТРЕЛБА !
  • 47 чистачът

    6 0 Отговор
    Убитият командос тежи на съвест на тогавашния Главен секретар Лазаров. Престъпното безумие да атакуваш нищо неподозиращи хора независимо какво са направили доведе до тази трагедия. Командосът няма как да е убит от изстрел с ловна пушка, загинал е от "приятелски " огън на колегите си, но това се прикри.
  • 48 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Пимпарев":

    Наглите съседи са в основата на нещата! Навсякъде разправят, че не добре, пускат жалби, оплакват се и цялото общество си мисли, че този човек е ненормален. Ако е ненормален, защо крие майка си в тоалетната? Защо говори интелигентно и логически свързано?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове