Last news in Fakti

23 Март, 2023 23:13 1 038 7

Важните новини във ФАКТИ на 23.03.2023 г.

  • военен експерт-
  • бсп-
  • тол такси-
  • министерство на икономиката-
  • девин-
  • кзк-
  • туберколоза-
  • кузман илиев-
  • заповед за арест-
  • любомир дацов-
  • стоян панчев

За тази война се използват изключително много артилерийски снаряди. Спряга се количество от 20 000 снаряда на ден, използвани от Русия, а украинската страна заявява, че са ѝ необходими 6000 на ден. Възможностите на българското снарядно производство е от порядъка на 10 000 снаряда на месец, коментира Калин Димитров

Важните новини във ФАКТИ на 23.03.2023 г. - 1
Снимка: Euronews Bulgaria

Военен експерт: Страните от НАТО и ЕС, може би без САЩ, показаха, че практически не са готови за сериозни бойни действия

Страните от НАТО и ЕС, може би с изключение на САЩ, показаха, че практически не са готови за сериозни бойни действия. ЕС с намаляването на армиите и запасите на въоръжение, се оказа, че няма кой знае какво да даде на Украйна, въпреки желанието за участие на равни начала със САЩ.

Нинова: Да се спре временно вносът от Украйна, а внесените яйца да не стигат до търговската мрежа

„По повод изнесената от Съюза на птицевъдите информация за контрабанден внос на 2.5 млн. броя яйца от Украйна, бързото решение и за защита на българските производители, и на населението, е веднага да се спре вносът от Украйна. Тя не е член на ЕС. Тя е трета страна и това е възможно. Служебният кабинет да не чака и минута повече.“

Иван Шишков потвърди: Вдигаме тол таксите с 50%

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков потвърди за предстоящото увеличение на тол таксите с 50 процента, след като това бе отложено в края на миналата година с цел да бъде намерен по-справедлив механизъм. Около 600 милиона лева ще бъде приходът от толсистемата на годишна база, ако таксите бъдат повишени, показват разчетите, съобщи БНР.

Обсъждат как държавата ще поеме управление на рафинерията в Бургас при форсмажорна ситуация

Консултативният съвет за сътрудничество между държавните органи и лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход към министъра на икономиката и индустрията обсъди днес механизмите за поемане от държавата на оперативното управление на рафинерията в Бургас, в случай на форсмажорна ситуация.

Фамилна вендета в Девин: Сбиване на два рода вдигна на крак полиция и жандармерия

Осем души са задържани за едно денонощие в Районното управление в Девин след сбиване между два рода на ул. „Освобождение“ в града при спецоперация за противодействие на конвенционалната престъпност, която се провежда втори ден на територията на област Смолян, съобщи БНР.

КЗК се активизира: Разследват участници на всички нива на дистрибуция в хранителния сектор

Комисията за защита на конкуренцията по своя инициатива образува три производства за установяване на евентуално извършени нарушения по чл. 15 от ЗЗК, под формата на забранени споразумения и решения на сдружения на предприятия. Това съобщи БНТ.

Проф. Радостина Александрова: Туберкулозата остава сред 10-те водещи причини за смъртността

Туберкулозата продължава бъде сред 10-те водещи причини за настъпване на смърт, въпреки напредъка на науката и медицината. Това каза в ефира на на Euronews Bulgaria вирусологът проф. Радостина Александрова по повод отбелязването на Световния ден за борба с туберкулозата на 24 март. Годишно в световен мащаб над 10 млн. души заболяват от туберкулоза, а повече от 1,6 млн. са смъртните случаи вследствие на заболяването, каза още тя.

Кузман Илиев: Традиционно 40% от доходите на бедните българи отиват за храна. Там е и най-голямата инфлация

„Никоя от партиите няма шанс да управлява самостоятелно, нужна е коалиция. Партиите не бива да носят отговорност за обещанията си. Има риск всеки да иска да набута неговия харч, неговата програмка”. Това каза в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS икономистът Кузман Илиев в коментар за предизборните послания на партиите преди вота на 2 април.

Експерт по европейско право: Заповедта за арест на Путин е ясен знак, но тя няма да е последната

"Всички държави - страни по уредбата на Международния наказателен съд, са обвързани - ако в следващ момент лицата, срещу които е издадена такава заповед, попаднат на тяхна територия, да ги задържат и предадат на МНС. Това ще бъде изпитание, доколко е устойчива и се прилага ефективно уредбата на този съд". Това коментира пред БНР Христо Христев, преподавател по европейско право в СУ "Св. Климент Охридски".

Любомир Дацов: Всички данъчни облекчения трябваше да отпаднат, а не избирателно, както го направиха

Резултатите от финансовата политика, която се провеждаше през последните две години, вече са ясни. Още от самото начало тази политика беше погрешна и сега ще платим нейната цена.

Стоян Панчев: Налагането таван на надценките е трудно и методологически. А и на кабинета май не им се влиза в този спор

"Едва ли тази намеса ще произведе нещо положително за потребителите или негативно за инфлацията. Колкото повече следя заниманията на служебния кабинет с въпроса, толкова повече ми се струва, че цялата история по скоро е опит за създаване на медиен шум по въпроса. Реалните резултати не очаквам да се появят". Това заяви пред БНР икономистът Стоян Панчев от Експертния клуб за икономика и политика.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама вие искате да воювате ли

    1 1 Отговор
    Този да не коментира а да мята мешката и да заминава.
  • 2 Кггиифи

    1 2 Отговор
    Под крилото на Путин в Чечения израстна ново, младо и силно радикално поколение. Когато "утре" Путин си тръгне, това ново поколение ще е на властови позиции и ще пожелае да се отдели от Москва или ще пожелае самата Москва. Надявам се да няма сили за второто. Но първия вариант изглежда неотклоним.
    Няма кой да се противопостави.
    Това е началото на края!
    Сибир: "Докога ще храним московските бюрократи?" И; всеки регионален мафиот, който е достатъчно луд и смел ще пожелае да престане да дава отчет и да трепери за поста си. Всички "-стански" републики ще ударят рамо на новите си и независими съседи. Китай, Япония и САЩ ще си траят сеирджийски, само и единствено Монголия и пука за великата и могъща Рус.
    Време е за ФУКУЯМА!
  • 3 Баба ви

    2 0 Отговор
    Некой да знае дали ще има Великденски добавки за пенсионерите? Не че нещо, но кокошките ми се износиха, та требва да купвам нови кокошки и яйца за празника и козунаци. За яйцата– нещо не разбирам ( нали съм дърта). Вчера четем– у България се произвеждат 5 милиона яйца, а се харчат 3 милиона. Сега гледам– некакви 2,5 милиона яйца от Украина щеле да дойдат. Мене лично аритметиката не ми излазя, ама , ако некой знае, нека ми обясни.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 вито

    2 1 Отговор
    Ае кокорчо да не се е подстригал нула?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол