6 Декември, 2012 22:43 3 022 1

Нови чуждестранни инвестиции

  • завод-
  • раковски-
  • авв-
  • инвестиции-
  • плевнелиев-
  • президент-
  • кмет-
  • тотев
Нови чуждестранни инвестиции - 1
Снимки: М. Богданова ©

Първа копка на нов завод в град Раковски, област Пловдив, направи днес президентът на България, Росен Плевнелиев. Инвестицията в новата база на технологична компания ABB, е на стойност 23 млн. USD. Заводът ще бъде четвъртото предприятие на базираната в Швейцария компания у нас след тези в Петрич, Севлиево и Раковски. След откриването му общият брой на служителите на швейцарската компания в България ще достигне 1800 души. Базата ще бъде построена върху обща площ от 15 000 кв. м. Плановете са обектът да бъде пуснат в експлоатация до края на 2013 г.

„Гордея се, че компании като АВВ имат доверие в България и работят за просперитета й. Нека да се мерим с най-добрите, а защо да не сме и по-добри от най-добрите. Ако вдигнем високо летвата, ще постигнем повече, ще си повярваме и ще бъдем проспериращи и успешни”. Това каза по време на официалната церемония по започване на строителните работи на завода президентът Росен Плевнелиев.

„Ние сме регионът с най-много хектари, организирани в индустриални зони в България - над 1800 хектара. През годините, инвеститорите, които идват и се запознават с нашия регион, задължително минават и през зоната в „Раковски”. Привличането на инвеститори като АВВ спомага за това регионът да е
все по-разпознаваем на световните форуми като такъв с икономически потенциал и с добри условия за реализиране на бизнес. Смело мога да твърдя, че тази поредна инвестиция до голяма степен повдига авторитета на нашия регион”, каза Иван Тотев, кмет на Пловдив.

Новият завод ще е вътрешен доставчик на АВВ на продукти с ниско и средно напрежение. Планира се в него да бъдат разкрити 600 работни места.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bubblehead

    2 1 Отговор
    Няма рязане на лентички обаче има чукане с едни малки чукчета с чевени дръжки... хм , вероятно да не дразнят веждите, щото тия направо откачат като видят някои да реже лентички .... ха-ха-ха!