4 Юли, 2013 16:10 2 485 2

Вижте новата щабквартира на ООН (ВИДЕО)

  • оон-
  • копенхаген-
  • сграда-
  • дизайн

Световни организации и големи корпорация се надпреварват да помещават своите офиси в сгради, които привличат с архитектурата си и се превръщат в част от атракцията на даден град. Повечето от тях са построени от самите компании. Малко са тези, които ги наемат.

Поредният пример е новата сграда на ООН в Копенхаген. Проектът е дело на архитекти от студио 3XN. Името на сградата, в която ще работят 1700 служители на организацията, е UN City.

От екологична гл.т. постройката разполага със система за охлаждане на морската вода, използване и преработка на дъждовната вода, слънчеви батерии, които могат да осигурят 297 000 кВт/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сульо

    0 0 Отговор
    Ето това наричам аз истински мутри, не като нашите Станишев, Местан, Олигарски и обкръжението им.
  • 2 Сульо

    0 0 Отговор
    Ето това наричам аз истински мутри, не като нашите Станишев, Местан, Олигарски и обкръжението им.