18 Януари, 2019 18:14 7 794 40

Бизнесмен сипе заплахи към общинар, тръгнал да спира незаконния му строеж

  • валентин ревански-
  • ямбол-
  • бизнесмен-
  • строеж

Слушай, започва да ми писва от тебе, изчезни веднага от там, да не дойда да те разпилея, заканил се Валентин Ревански

Бизнесмен сипе заплахи към общинар, тръгнал да спира незаконния му строеж - 1
Валентин Ревански, снимка: БГНЕС

Община Ямбол е внесла сигнал до Районна прокуратура и ОД на МВР - Ямбол за неправомерни действия и агресивно поведение на местния бизнесмен Валентин Ревански срещу служители на общината. Бизнесменът си е позволил да отправя заплахи и дори да посегне на длъжностните лица.

Инцидентът се случва на 16 януари следобед във връзка с действия по изпълнение на влязла в сила заповед за премахване на незаконен строеж, разказват от пресцентъра на община Ямбол. Двама служители от Дирекция „Устройство на територията и строителство“, съвместно с двама служители на Сектора за превенция и опазване на обществения ред (СПООР) при община Ямбол били на проверка в района на фирма „Сакарела“ ООД. В хода на проверката работник на фирмата уведомил един от общинските служители, че собственикът Валентин Ревански желае да говори с него по телефона. По време на разговора Ревански заплашва представителя на общината с думите: „Слушай, започва да ми писва от тебе, изчезни веднага от там, да не дойда да те разпилея“. По този начин към длъжностното лице, при изпълнение на службата му, е отправена закана с предизвикване на неблагоприятни последици против неговата личност.

Още по-фрапиращо е развитието на случая след това. За да не предизвикват напрежение, общинските служители напуснали офиса на фирмата. При излизането им от сградата, с висока скорост се приближил бял джип, който спрял рязко до тях. От возилото слязъл Ревански, хванал ревера на служителя и го изблъскал с думите „Ще те разпилея, ей!“. След намеса на служителите от Сектора за превенция и опазване на обществения ред, макар че и към тях бизнесменът се държи агресивно и арогантно, настъпването на по-тежки последици е предотвратено.

Съгласно Закона за устройство на територията (ЗУТ), при изпълнение на контрол по строителството, служителите имат право на свободен достъп до строежите, както и до сградите и съоръженията по време на тяхното ползване, както и да изискват всички необходими за проверките документи, данни, легитимация, писмени справки и обяснения от участниците в строителството, от лицата на строежа и строителната площадка, от заинтересуваните администрации, от специализираните контролни органи и експлоатационните дружества. С оглед на това в случая действията на атакуваното длъжностно лице са изцяло законосъобразни и препятстването на изпълнението им е незаконно и недопустимо.

Безпрецедентното посегателство и арогантност от страна на Ревански обаче не е първият случай, в койно самозабравилият се бизнесмен възпрепятства изпълнението на закона. Още преди година и половина спрямо неговата фирма „Сакарела“ ООД са установени редица незаконни строежи, за които от община Ямбол има издадени заповеди за премахване. Въпреки обжалването, повечето от тези заповеди са потвърдени от Върховния административен съд още миналата година и подлежат на незабавно изпълнение. Вместо това, Ревански използва всевъзможни административни и юридически спънки, за да отложи премахването на незаконните си строежи, стигайки и до настоящия скандален случай.

Община Ямбол изказва благодарност към служителите си за професионалното им отношение и поведение при възникналата ситуация. Апелираме компетентните институции да извършат задълбочена проверка, като при констатиране на нарушения се потърси съответната наказателна и административна отговорност с цел гарантиране спазването на закона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    52 6 Отговор
    Какви бизнесмени са тези селски тарикати????? Айде вземете ги назовавайте правилно!!!! Наркодилъри, сводници, кретени и т.н. все ги изкарвате бизнесмени.....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Киро

    34 5 Отговор
    От къде са му парите на този работен мъж

    Коментиран от #25

  • 4 Оппа

    44 6 Отговор
    Браво на държавните служители! Абсолютна подкрепа за такива хора! В тази мутренска територия се иска кураж да вървиш срещу такива индивиди.
  • 5 Мария

    19 4 Отговор
    НАРЕД Е ПРОКУРАТУРАТА, ЗАТОВА Е ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Инвеститорът в България няма права

    7 13 Отговор
    А по закон е страна, в инвестиционният проект, но администрацията не го признава! Демокрация? Равенство пред закона?! Да, бе да! Влизат и дерибействат, в чужд имот?! До кога?!
  • 9 Да си чула прокуратурата

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Мария":

    Да се е самосезирала за произвола на властта? Но ти имаш, май, друго в предвид! Злоупотребата с власт ти е любимото! Мачкането на работещите!
  • 10 Миии

    21 4 Отговор
    Това е нагъл циганин, с пари по програми за цигани , които не са стигнали предназначението си !

    Коментиран от #36

  • 11 Христо Христов

    17 0 Отговор
    всички фирми в това подобие на град са изревали от георги славов - кмета
    извинете не всички,има си любими които му се отчитат
    призовавам изданието да погледне по-дълбоко в проблема и да види каква е реалната ситуация в ямбол и как работещите и позволили си да изкажат мнение са обект на кметски атаки
    а към герберските драскачи - не ви прави чест да плюете тук и по всички сайтове знаейки за какво става въпрос
    точка!
  • 12 JPower

    12 7 Отговор
    Тез общинари, защо не направят проверка в Язаки, Билла, Кауфланд, Лидъл..и т.н чуждестранни компании...Що изнудват българския бизнес????!! Тез чакали, малко им е боя.... Башибозуците на Боко тиквата!!!
  • 13 Боби

    14 4 Отговор
    Ами то щом има и други незаконни строежи този човек, то явно и другите му дейности са незаконни! А такива хора не се наричат бизнесмени!
  • 14 Боби

    10 4 Отговор
    Някои хора в Бг така се разпищолиха още от 90 сетте години и си въобразяват, че беззаконието ще продължава вечно и им е криво като ги погнат!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Kiro

    5 0 Отговор
    Нали сме справедливи Айде сега да идват багерите ама нещо общинарите едвам отърваха кожата
  • 17 Kiro

    3 0 Отговор
    Нали сме справедливи Айде сега да идват багерите ама нещо общинарите едвам отърваха кожата
  • 18 Гого

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    А Ревански? Хетеро ли е?
  • 19 Дядото

    7 4 Отговор
    Правилно щом са незаконни - БАГЕРА ! И следващия път като поиска да строи да си извади нужните документи! Браво на общинарите и кмета.
  • 20 Голям прос

    6 3 Отговор
    Една обстойна данъчна провврка и накрая може да се окаже в затвора
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Kos

    4 4 Отговор
    В България така се прави бизнес
  • 23 случаен

    5 2 Отговор
    Подобни новини не се появяват често, обикновено тънат в секретност. Това дава възможност на местни самозабравили се "бизнесмени" да действат както си искат - със заплахи, закани за саморазправа и скандали. Пише се, понякога доста време се припомня, а след това лека-полека всичко се замазва и така не става ясно как наглецът се е отървал и е продължил да нахалства. Като оня, който разора дюните в Созопол. Какво ще го правим, наглост, кой знае защо ненаказуема! Муцуна нагла до нетърпимост, сниман как убива куче. На "бизнесмените" в България всичко им е позволено. За тях просто няма закони! А ако не си се писал бизнесмен, за най-малкото нещо те преследват и измъчват до дупка.
  • 24 Миризлив пор

    5 2 Отговор
    Нямам идея каква е далаверата но този НО може би разковничето е скрито тук: "Публикувано във факти.бг: съгласно Закона за устройство на територията (ЗУТ)," т.е. идват ти на проверка около 10 и ти спират целия обект за цял ден (все пак трябва да си уплътнят работния ден) в това време имаш 20 човека и голяма строителна техника. Жална ти майка ако си започнал бетон да лееш а тези искат да спреш посред плочата. Реално една такава проверка ти излиза грубо само труд и техника от порядъка на 2-3000 лева за пропуснати срокове не говорим. И ако ти спретнат това 2 пъти в месеца по-добре да затвориш фирмата.
  • 25 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Опп г-н Ревански май е отказал да се отчете на кмета... Ясна е работата. С кмет рекетьор е трудно да се бориш..
  • 26 Гошо Рекета

    10 1 Отговор
    Така сте го изкарали, че едва ли не най-големия мафиот и престъпник е г-н Ревански. Първо е човек, който осигурява работа на много хора в Ямбол, второ плаща достатъчно осигуровки и данъци в тая Община.
    Как до преди 2 години г-н Ревански бе уважаван и гледан в очите именно от тея чиновници, а сега когато скочи срещу многомилионен проект в областта и защити правата на хората - стана неудобен? Докога в тая държава ще бъдат извършвани репресии и рекети върху хора, търсещи и изискващи правата, които им се полагат? Докога хората с мнение различно от това на разни общинари и "властващи" ще бъдат принуждавани да потушат желанията си за справедливост в страната ни? Докога ръцете на подобни големи данъкоплатци ще бъдат извивани от подобни избранници, които да не забравяме са избрани от народа, да работят именно в негова полза?
    Не се ли наяде от толкова много проекти и без това търкалящия се Славов, че тръгна срещу Ревански да грухти...
    Да не би с рекетче да не са се случили нещата, че започнахме да използваме закона, а Славов?
  • 27 Кой-Кого?

    7 1 Отговор
    Колко е лесно да манпулираш незнаещите. Колко е смешно да гледаш от горе, как си лаят, как се хейтват, как си отсъждат без ясна преценка кой на кого пречи. Медията е най-опасното уръжие драги съграждани, а вие вярвате в нея. Градът е малък и много се говори, но малко знаят кой на кого пречи. Всички упреквате бизнесменът, но реално мафията е държавата, а не частникът. Една такава мандра е, като златна мина за държавата. Тя вдига икономиката на държавата(вътрешният брутен продукт), а вие искате да съсипете собственото. Давате път на чуждестранни фирми да внасят всичко, вместо да стимулирате Българското производство.
    Един въпрос към кмета на Ямбол: Защо?
    Един въпрос към всички държавни институции: Защо?
    Защо съсипвате собственото, а не го стимулирате? Защо ние като една нация не работим заедно и да си помагаме, а трябва да си правим "мръсотии"?
  • 28 Гого

    8 1 Отговор
    Моля ви, не коментирайте и негодувайте без да знаете всъщност как стоят нещата. ФАКТ Е, че в България вече не се позволява на хората да развиват и работят бизнесът си нормално, системата е направена така че да се опитва да пречупи всякакъв бизнес! От всяка една пролука се прави интрига която да удари репутацията на фирмите.
  • 29 Славов е свиня

    11 1 Отговор
    Кметът на град Ямбол е изпипан мошеник от голяма класа, е все пак те всички са протежета на политическа партия Герб! Всеки който не е удобен за него се притиска до стената, все пак всички се учат от негово величество Бойко Б.
  • 30 Какво

    12 1 Отговор
    Когато си искрен и изказваш своето мнение в полза на обществото,ти не си изгоден за "великите управници".Мисля,че повече сме наясно,че такъв пошъл език,цитиран в статията,не е присъщ за културен човек като Валентин Ревански
  • 31 Николай

    12 2 Отговор
    Статията е повече от подвеждаща и невярна! Всички, които познават г-н Ревански знаят какъв човек е , какво е отношението му към хората. Знаят с какво се занимава и колко помага на всеки, който го е помолил за това- от благотворителни кампании до култура и баскетбол.
    Без да обръщам внимание на тролските платени коментари и харесвания ще заявя, че всеобщото мнение за г-н Ревански е различно и съм убеден в това.
    Всички знаем, че неудобните за властта и тези, които градят бизнеси за бъдещето на България винаги биват спъвани. Когато откажеш да плащаш рушвети и да се кланяш на “висшестоящите” винаги биваш наказван по долен и несправедлив начин. Но справедливостта ще дойде!
  • 32 Иван

    1 2 Отговор
    Въпроси и отговори на приемния ден на кмета...

    Коментиран от #40

  • 33 Славов крадеца

    5 1 Отговор
    Напълно невярна иформация се пише в тази статия. Събрали сте се гъзолижци на Славов, хора явно без зрение и собствено мнение за това какво се случва в града ни. Тръгнали сте да оплювате г-н Ревански, който е направил толкова много за Ямбол и жителите, който винаги е помагал в нужда. Забравихте кой помагаше на бетстващите наводненията, забавихте за даренията които е направил, забравихте кой помагаше на роднините на болни деца да съберът нужните средства за лечение??? А за работните места които осигурява на жителите? Славов престъпникът още 5 мандата да изкара няма да направи толкова за този град, колкото Ревански до момента е направил. Продължавайте да лижете задника на този МАФИОТ и дано се задавите от лайната които ядете.
  • 34 ИНА

    4 1 Отговор
    Брейййй, вие добре ли сте да публикувате подобни статии. Я по-добре си наемете по-читави журналисти, че започвате да ставате смшни. Не Ви ли е чудно защо чак сега се сети нашия мил кмет,че бил незаконен строежа и т.н. Толкова години нищо и сега, когато на всички им писна от неговите тъпотии, кражби и своеволия се разработи активно в края на мандата. Един честен гражданин му се опълчи и сега е на неговия прицел, много недостойно от страна на кмета.
  • 35 Иван Василев

    2 0 Отговор
    Типично по български Гошо КРАДЕЦА много държи всички освен него да спазват закона, двоен стандарт братче.
  • 36 Андреев

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Миии":

    Припомняте, че е имал агресивен коментар като президент на баскетболния клуб, но не коментирате времето и личните средства отделени от него, защото той беше и спонсор на този отбор. По същата "обективна" линия е написана цялата новина, целяща да злепостави човек, който се бори срещу хората с власт и тяхното некоректно и дори престъпно управление!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Gencho

    0 2 Отговор
    На всички е ясно, че общинарите и бизнесмена са един дол боклуци. Главния въпрос е този строеж действително ли е незаконен или го саботират. Няма да се учудя ако истината е по средата - строежа на Ревански да е незаконен, а общинарите да искат твърде голямо дарение.
  • 39 Gencho

    2 1 Отговор
    А ти дето защитаваш Валентин Ревански в няколко поредни коментара под различни имена - постарал си се, но още много хляб има да ядеш.
  • 40 Диан

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Иван":

    Не съм чул досега, някой неудобен за кмета, да бъде излушан в приемния му ден!