Last news in Fakti

1 Юни, 2019 12:10 5 724 5

Стрелецът, ранил тежко Митьо Очите, остава под стража

  • митьо очите-
  • стрелеца

АСНС не одобри някои от аргументите на долната инстанция, облекчаващи обвинението срещу Георги Иванчев

Стрелецът, ранил тежко Митьо Очите, остава под стража - 1

Въззивният съд отмени паричната гаранция на Георги Иванчев, стрелял по Димитър Желязков-Митьо Очите. Подсъдимият от групата на Божидар Кузманов остава в ареста, показа справка на „Флагман”.

Както съобщихме, на 2 май Специализираният наказателен съд (СНС) промени мярката „задържане под стража” на Иванчев, като определи парична гаранция от 20 000 лв.

След протест на прокуратурата Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) на 29 май обаче е отменил определението на долната инстанция. Така окончателното решение е стрелецът срещу Митьо Очите да остане в ареста.

Любопитен момент е, че горният съд е отхвърлил аргумента на СНС, че Георги Иванчев е действал в състояние на силно раздразнение според обстоятелствата, описани в чл. 118 на Наказателния кодекс.

„АСНС преценява за правно неиздържано възприетото от първостепенния съд подвеждане на така установените фактически данни за поведението на подсъдимия Иванчев, като изпълващи по-леко наказуемия, привилегирован престъпен състав на чл. 118 НК. Това е така, защото, от фактическата наличност, както правилно е приел и СНС, е изводимо евентуално противоправно поведение /насилие/ от страна на пострадалия Димитър Желязков спрямо подсъдия Божидар Кузманов, а не по отношение на подсъдимия Иванчев, за който подсъдим е прието изпадане в състояние на физиологичен афект, в резултат на който е осъществил опит за убийство на предполагаемия извършител на противозаконното действие. Наред с това, подсъдимият Кузманов е извън кръга на лицата, очертани в чл. 93, т. 10 НК и попадащи в съставомерната за чл. 118 НК категория „ближни“, в каквато насока, формулираният в протеста довод, като основателен, въззивният съд възприема изцяло”, посочва в определението си тричленният състав на АСНС.

Според въззивния съд обоснованото предположение за авторството на престъпленията на Георги Иванчев не е разколебано от събрания до момента доказателствен материал по делото “4 you”. Припомняме, че процесът е срещу Божидар Кузманов-Божо Кравата и негова организирана престъпна група, в която е и Иванчев.

Последният е притежавал и огнестрелно оръжие без разрешение, сочи АСНС.

Припомняме, че на 8 юни 2016 г. в ресторанта “4 you” в Слънчев бряг се състоя сблъсък между хора на Митьо Очите и Божо Кравата. В резултат Очите бе тежко ранен, а гардът му Александър Алексиев-Сашо Водолаза бе убит.

Тодор Славов – сочен за убиец на Водолаза, бе пуснат на 8 май в домашен арест от СНС. Последва обаче протест на прокуратурата и срещу това определение. Очаква се АСНС скоро да вземе окончателно решение и по тази мярка за неотклонение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1660

    32 2 Отговор
    А КАКВО ЩЕ ПРАВИ ДЪРЖАВАТА С ЕДИНИЯТ МИЛИОН "РОМЧЕТА" КОИТО ВЕЧЕ ПОРАСТВАТ ? ТАМ ПОЛОВИНАТА СА КЛОШАРИ, УБИЙЦИ, ИЗНАСИЛВАЧИ . . . ТРЯБВА ДА ПОСТРОИ 3-4 МЕГА ЗАТВОРИ КЪДЕТО ДА ГИ "НАСТАНИ" ? ? ? ? ?
  • 2 Драйвър

    13 2 Отговор
    Трябва награда да му дадът на този човек,не арест!На всякъде по света щеше да е самозащита,само заради политическите връзки на Очите тези хора са в затвора!Очите заедно със бандата си и дъщеря си(която също е с повдигнати обвинения за участие в ОПГто на баща си) нападат собствениците на заведение което преди това дълго време е рекитирано от тази групировка-те отблъскват нападението и са в затвора,после се видя защо-Очите е в ОПГ заедно с общински съветник от БСП и с такъв от ДПС !
  • 3 Наблюдател

    5 0 Отговор
    Ние народа сме изключително вече много раздразнение от мафиотски то управление, и кво , да почваме да стреляме ли. Много сме фиктивни вече, ама не стреляме. За да опазим държавата, да стреляме ли че я продават. Народа има причини да стреля и съди но не го прави нали. Тия сами ще се изтребят.
  • 4 ГОСТ

    7 0 Отговор
    ПУЦАЙ В ГЛАВАТА БАЦЕ......ТАМ ТИ Е ГРЕШКАТА,ЧЕ НЕ СИ ГО ГРЪМНАЛ В ТИКВАТА......

    Коментиран от #5

  • 5 прав си

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГОСТ":

    но,когато главата е яйце и тялото диня /тиква ;)/ къде е по-лесно да не пропуснеш?Мозък на върха на топлийка или тяло с размер на бидон :Д