Last news in Fakti

27 Март, 2016 09:30 2 544 7

Десетки лични лекари спират работа

  • десетки-
  • лични-
  • лекари-
  • спират-
  • работа

Първи в протеста ще се включат медиците от Кюстендил, Велико Търново, Ямбол

Десетки лични лекари спират работа - 1
Снимка: Нова телевизия

Започваме ефективен протест, съобщи по Нова телевизия председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Любомир Киров. 

„Протестът  ще се изразява в прекратяване на работа. Искам да поднеса извинение на нашите пациенти заради временно неудобство, но те трябва да знаят, че ние сме се погрижили навсякъде, където ще има протести да има кабинети, които да поемат пациенти с остро възникнали заболявания. Информация за това къде се намират тези кабинети ще има на вратите на кабинетите всички стачкуващи лекари”, обясни той.

„Стачката започва в няколко области, а след това ще се включат още области. Утре започваме с Кюстендил, Велико Търново,Разград, Ямбол. Всеки следващ ден ще обявяваме кои области ще се включат в протеста”, каза още д-р Киров. „Надявам се това, което сме поставили на масата като проблеми, да бъде решено и всичко да продължи както трябва”, призна той

„Ние не стачкуваме за нашите пари, ние сме принудени да се превърнем в бездушни чиновници, които изпълняват безсмислени наредби, които са във вреда на пациента. Не искаме да бъдем такива хора, искаме да бъдем лекари, които се грижат за здравето на хората”, коментира от своя страна д-р Гергана Николова, която работи като общопрактикуващ лекар. 

„Ние сме заложници на една система, на едни наредби, които не са измислени за пациентите, те вредят на пациентите” , каза още тя. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йорданова

    0 0 Отговор
    Крайно време беше някой да се сети че така не може да продължава.Безсмислени наредби заливащи ежедневно лекарите лимити незнайно как спуснати а за стойността на пътеките да не говорим.Горките пациенти незнаят че трябва да боледуват по план.
  • 2 П Стефанов

    0 0 Отговор
    Единственния вариант за някакъв успех,е ефективната стачка.
  • 3 лудия дофтор

    0 0 Отговор
    То добре да стачкуват, само дето ми звучи фалшиво твърдението че мислят първо за здравето на пациентите, а чак после за парите си........познавам много добре манталитета на докторското съсловие и мога спокойно да кажа, че откакто свърши соца и почна "демокрацията"(а с нея и платеното лечение)първата мисъл на доктора е колко пари ще изкара от пациента, здравето на хората остава на заден план. Така че доста отдавна те са на първо място търговци, отколкото лекари и неслучайно сме се нагледали на сума ти докторски безобразия през всичките тези години, за съжаление остават без адекватно възмездие от страна на държавата. Тъй че не им вярвайте много на приказките че мислели първо за пациентите си.
  • 4 кирил

    0 0 Отговор
    Не вярвам на GP-тата, повечето от тях са алчни крадци и лъжци. Мнозина от тях станаха милионери, имат по 2-3 сестри, които пишат направления, болнични и взимат по 3 лв. такса, без касов бон. Нима са загрижени за здравето ни? Колко пъти GP е посетил болен в дома му, колко пъти е направил истински профилактични прегледи, а детска консултация по домовете......дори при смъртен случай не идват. Те са алчни администратори и заедно с шефове на болници и производители на лекарства от години източват здравната каса. Та, те ли твърдят, че милеят за здравето ни? Да, ама не.

    Коментиран от #7

  • 5 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    КОЛКО МНОГО СЕ ИЗПИСА ЗА СГРЕШЕНАТА РЕФОРМА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО.САМО ПРЕМИЕРЪТ- СЛЪНЦЕ Я ОДОБРЯВА,КАТО НЕ ДАВА ПРАХ ДА ПАДНЕ НАД МОСКОВ.ИЛИ НЕ ЗНАЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ,ИЛИ АЗ СЪМ ПРОСТ,И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ И ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ.
  • 6 Шефьор

    0 0 Отговор
    Ми тия безмислени наредби сигурно ги пишат счетоводители или юристи.
    Май, че идват от НЗОК, която се управлява от лекари.
    Само, че лекарите искат да крадат безконтролно. Кажете ми в коя област на икономиката, ако хванеш лице, което създава документ с невярно съдържание, ще му се скараш или глобиш? Щото е сбъркал и взел неправомерно едни 15-20 000лв.?
  • 7 Шефьор

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кирил":

    Абсолютно вярно.