Last news in Fakti

29 Декември, 2020 09:46 2 771 5

5 грешки, заради които загубените килограми се връщат толкова бързо

  • диета-
  • хранителен режим-
  • килограми

Ако искаш да запазиш фигурата си след диета, постепенно добавяй продукти към хранителния си режим

5 грешки, заради които загубените килограми се връщат толкова бързо - 1
Снимкa: Shutterstock

Отслабването не е толкова трудно. Поддържането на добрия краен резултат е далеч по-сложна задача. Изгубените килограми могат лесно да се върнат и дори в някои случаи да се удвоят, пише trafficnews.bg. Можеш ли да поддържаш фигурата си след диета, без да си върнеш килограмите двойно? Отговорът е "ДА", стига да не допускаш тези грешки:

№1: Завръщане към обичайния режим на хранене

Тялото ти вече е свикнало с нискокалоричния режим на хранене и рязкото преминаване към нормалния начин на живот предизвиква огромен стрес за организма и по този начин килограмите се връщат мигновено. Ако искаш да запазиш фигурата си, постепенно добавяй продукти към хранителния си режим. Не изпадай в крайности: нито при отслабването, нито при възстановяването след това. Храни се балансирано и здравословно.

№2: Строги хранителни ограничения

Отново ти напомняме, че не бива да изпадаш в крайности. Храната ти трябва да бъде разнообразна и да не изключва консумацията на въглехидрати и полезни мазнини.

№3: Не се интересуваш от състоянието на червата

Учените отдавна са установили пряка връзка между състоянието на чревната ти флора и загубата на тегло. Бактериите, които изграждат здравословна чревна микрофлора, контролират производството на някои хормони. Един от тях е грелинът, който е отговорен за чувството на глад. Добави в диетата си храни с пробиотик, за да поддържаш доброто състояние на червата.

№4: Не спиш достатъчно

Недостигът на сън се отразява негативно на хранителното поведение и метаболизма.

№5: Не се движиш достатъчно

Физическата активност е основата на хубавата фигура и на здравото тяло. Ако искаш да постигнеш добри крайни резултати, трябва не само да промениш хранителните си навици, но и нивото на физическа активност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Към младите момичета

    1 1 Отговор
    Всичко е вярно, дори научих за един хормон, за който не бях чувала...!
  • 2 Аз40

    0 0 Отговор
    Просто оставете веднъж за винаги карбохидратите (великата тайна на индустрията --> Codex Alimentarius на ООН). Питайте по темата, интересувайте се.

    Коментиран от #3

  • 3 някой

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аз40":

    Ха ха , като гледаш опашките в хранителните вериги, мислиш ли че ще спрат да консумират въглехидрати?Въглехидратната храна е храна на БЕДНИТЕ. В бедна държава като нашата няма как да стане.За здравословна диета ти трябва минимум 10 лв.на човек / дневно. Пример давам с Мексико, традиционната храна на бедните е картофи,царевица,боб,банани. Задниците им са по един декар,образно казано ,защото храната им е 90% глуциди/въглехидрати/ и за капак ги пържат.

    Коментиран от #4

  • 4 Аз40

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "някой":

    Прав си и ти. Нямат ли двор трудно го виждам тук. Едни познати швейцарци още като караха през Унгария за насам и ми казаха, че се виждало още оттам как надебеляват местните. Тлъстоооо! :D
  • 5 в кратце

    0 0 Отговор
    Ако папкаш много дюнери и сандвичи с кюфтета, пак е същата история.