Last news in Fakti

1 Април, 2021 18:04 3 851 7

Как да се отървем от разплутото коремче

  • корем-
  • разплут корем-
  • мазнини-
  • стегнат корем-
  • във форма-
  • диети-
  • отслабване

Наистина е възможно подутият стомах и закръгленото коремче да изчезнат

Как да се отървем от разплутото коремче - 1
Снимка: shutterstock

Може би няма жена, която да не изпитва ужас щом се заговори за стегнати коремчета. Не, не за друго, ами всяка дама има някое излишно килограмче или сантиметърче в тази област на тялото ѝ, което я докарва до лудост.

Често пробваме какви ли не упражнения и диети, но коремът остава.

Вижте кои са петте вида разплути коремчета, които тормозят всяка жена и как да се отървете от тях:

1. Алкохолно коремче

Работата е много проста: ако пиете прекалено много алкохол, той ще започне да се „показва” на корема ви. Най-добрият начин да се справите с алкохолното коремче е да спрете да пиете твърде много алкохол. Очевидно, нали?

Но защо алкохолът причинява появата на корем? Първо, това е така, защото алкохолът не позволява правилното храносмилане на храната, и второ, той съдържа много калории, които са основните виновници, когато става дума за коремни мазнини.

2. Корем след бременност

Това вероятно е най-сладкото коремче, а също и нещо важно за майката и детето, защото мастната тъкан в корема всъщност защитава детето ви, когато е в утробата ви. Въпреки това, след като бебето пристигне в този свят, няма нужда от тази допълнителна защита и можете да си позволите да загубите всички допълнителни сантиметри.

Лесно е да се каже, но как да се направи? Най-добре е да започнете с упражнения – намерете най-доброто за вас и действайте.

3. Корем, причинен от стрес

Това е почти като оксиморон, защото от стрес уж се слабее. Но за съжаление, това не е така. Това се случва, защото когато сме стресирани ядем много нездравословни неща и не даваме на тялото достатъчно почивка и време да се възстанови.

Най-добрият начин да се справите с този вид корем е да започнете правилен хранителен режим и да намалите стреса.

4. Корем, причинен от хормони

Понякога коремната мазнина се натрупва заради хормонален дисбаланс. Когато се сблъскате със ситуация като тази, няма много какво да направите. Въпреки това, в съчетание с лекарствата, здравословен живот и упражнения може и да се отървете от излишните килограми в тази област.

5. Корем, издут заради газове

Нищо не е по-лошо от това да имаш подут корем, пълен с газове. Не само, че е изключително неудобно, но също така е и изключително нездравословно защото може да доведе и до язва. Най-добрият начин да се справите с това е да се уверите, че не ядете храни, които причиняват газове.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    6 11 Отговор
    Няма как, един път заприличали на прасе си оставате до края на дните такова!
  • 2 Херния, да, няма

    5 7 Отговор
    Разплутия корем не е хубаво нещо, но стара, жена с корем или без корем, тя няма, да, стане по млада,, освен ако не се,, продава,,...!
  • 3 Съсетке шантонерке

    3 0 Отговор
    Доста, скъпо се продаваш а си толкова,, гнусна,,....!
  • 4 Газовик

    3 2 Отговор
    Значи да не ядем боб че ще хванем язва? Аре бегай...
  • 5 Какво пухкаво и бяло коремче

    5 0 Отговор
    Иде ми да, го погъделичкам, имам слабост към нежни кожи......а газовете ги създават,, лоши духове,,.....!
  • 6 Яжте тогава помия

    1 0 Отговор
    С три листа и дърта монжа..... престояла и прегоряла. с години, че станала по жилава,, като,, сървул,,....пфу повърнах, само при мисълта....!
  • 7 Ифко Полиука

    1 0 Отговор
    Не знам колко процента от населението е засегната хронично от метеоризъм, но подутият и пълен с газове корем е кошмар! Чести позиви за отделяне, понякога и с усилие не можеш да отделиш газовете, а те си стоят в тялото и се чувстваш като плондер. Отделяш газове - мощни, дълготрайни и необикновено смрадливи от порядъка на 8 секунди и със звук на артилерийски залп... Докторът обяснява, че е нормално по 20 пъти дневно... Кое му е нормалното да са 20 мощни пр.дни или да ходиш като плондер? Единственото спасение се оказаха ензими като Мезим форте, но проблемът с тях е, че организмът престава да произвежда собствени храносмилателни ензими... Истински ужас!