Last news in Fakti

20 Декември, 2023 16:45 1 315 2

Обвиняемият за убийството на Тупак иска да бъде освободен

  • тупак шакур-
  • убийство-
  • обвиняем-
  • под гаранция

Бившият лидер на гангстерска банда е заявил желание да бъде освободен под гаранция, но тя да не надхвърля 100 000 щатски долара

Обвиняемият за убийството на Тупак иска да бъде освободен - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бивш лидер на гангстерска банда, обвинен в убийство в рамките на разследването на смъртта на хип-хоп легендата Тупак Шакур през 1996 г., поиска да бъде пуснат под гаранция, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Дуейн Дейвис, известен като Кийфи Ди, иронизира казуса срещу него като продукт на спекулации и показания втора ръка.

За 2 януари е насрочено изслушване по искането на Дейвис, който е заявил желание да бъде освободен под гаранция, но тя да не надхвърля 100 000 щатски долара.

Служебните му адвокати казват, че здравословното състояние на 60-годишния им клиент се е влошило в затвора и той не получава необходимата медицинска грижа след заболяване от рак на дебелото черво, което според тях е в ремисия.

"Хранителният му режим и липсата на физически упражнения в затвора, предвид възрастта и медицинската му история, оказват негативно влияние върху неговото здраве", се казва в молбата на Дейвис за освобождаване под гаранция.

Той беше арестуван на 29 септември пред дома си в района на Лас Вегас.

Адвокатите му казват, че клиентът им е женен, има четири деца, живее в дома си в Хендерсън от 10 години, не представлява опасност за обществото и няма да избяга, за да избегне съдебно преследване. Те отбелязват, че Дейвис не е напускал града повече от два месеца между полицейската акция и повдигането на обвинението. Съдебният процес срещу него е насрочен за юни.

Прокурорите отдавна имаха подозрения, че Кийф Ди е свързан с убийството, но не разполагат с достатъчно доказателства, за да му бъде повдигнато обвинение. През септември 1996 г. Тупак Шакур почина на 25 години, след като по него беше стреляно от автомобил в Лас Вегас. Казусът започна да се разплита, когато Дейвис, последният оцелял от кадилака, от който е осъществена фаталната стрелба, публикува автобиография и разказа за убийството по телевизията.

През ноември той се яви пред съд в Лас Вегас и пледира "невинен" по обвинението в убийство.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е като мутрата

    4 0 Отговор
    На тоя са "Американските граждани", драги ми евроатлантици. Пращайте децата си натам натам...
  • 2 палячо

    0 0 Отговор
    изключителна наглост да отнемаш животи , но да се жалваш че си се обездвижил в затвора. Като ти е писнало - бесилото и под земята