27 Септември, 2024 12:15 938 9

Забраниха на Наоми Кембъл да събира пари за благотворителност, ето защо

  • наоми кембъл-
  • благотворителност-
  • злоупотреба

Твърди се, че моделът е харчила парите за лични нужди, за полети, спа процедури и престой в луксозен хотел

Забраниха на Наоми Кембъл да събира пари за благотворителност, ето защо - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

На супермоделката Наоми Кембъл е забранено да бъде попечител на благотворителна организация, съобщи БГНЕС.

Това се случи, след като се оказа, че само малка част от средствата от нейната организация Fashion for Relief всъщност отиват за благотворителност: всички останали пари, според PageSix, са похарчени за лични нужди на моделката, за полети, сигурност, спа процедури и престой в луксозен хотел. Между април 2016 г. и юли 2022 г. само 8,5% от приходите са отишли за благотворителност.

Разследването установи също, че колежката ѝ Бианка Хелмич е получила стотици хиляди долари плащания от благотворителната организация. Хелмих получи забрана да действа като попечител на благотворителната организация в продължение на девет години.

Самата Наоми коментира скандала и заяви, че не се е занимавала сама с делата на фонда, а е прехвърлила управлението на други хора. „Разследваме сами, защото нямах контрол върху благотворителната си дейност. Възложих контрола на адвокат. Сега проучваме какво се е случило, защото всичко, което правя, и всички пари, които получавам, са за благотворителни цели.“

Наоми Кембъл основа благотворителната организация Fashion for Relief през 2005 г. Целта ѝ набиране на средства е подобряване живота на социално слаби хора.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дани

    10 0 Отговор
    Убава работа ама...???..а.
  • 2 пуопу

    12 1 Отговор
    Божееее, колко е грозна. Не знам какъв естет трябва да си, за да харесаш това нищо.
  • 3 ИванКайман

    7 0 Отговор
    Спа процедурите, платени от дарителите, са й се отразили добре на жената, зема и аз да пратя некой лев...
  • 4 глоги

    3 0 Отговор
    На супермоделката Наоми Кембъл е забранено да бъде попечителка на благотворителна организация
  • 5 муцунка

    1 0 Отговор
    Бианка Хелмич или Хелмих ? Кое от двете?
  • 6 Ало

    1 0 Отговор
    Шизофреника , вчера хвърлих стотинки на държавата да имаш за пенсия 🤭
  • 7 Мдада...

    6 0 Отговор
    Това е като онези измамници, дето бродят по улиците, а по някога се вмъкват и в обществени сгради и предлагат картички на Уницеф за по 5 - 10 лева, от които се оказва, че само 50 - 60 стотинки стигат до Уницеф.
  • 8 Еха

    1 0 Отговор
    Тази е известна световна проститутка, която окраде и обра какво ли не и кой ли не....лансирана е на същия принцип, по който са лансирани подобни персони и у нас...
  • 9 ХХХХ

    0 0 Отговор
    И в България не следва. Събираха пари и с парите си купиха земи,лукс коли и колко ли кеш в банки. И понеже те крадат,а на не крадците им казват,че крадат,един ден им го казах в очите и днес са яростни и надумват и другите крадци срещу ни. Така че ще се оправим,но никога с тая тяхна алчност . Карайте честно, но как да карат,като всеки е протеже на някоя партия, политик .Те да милиционерите се събират и си говорят,кой какво е купил постигнал, а и моето внуче учи английски,а моето учи за доктор,но с кои пари, крадени от хора, купили по градове,просене от хората пари за болни внуче,нищо не става от пробита държава. Тя е майка на техните си хора,но не и на останалите и затова турци и българи бягат от България,за да ги оставят да си крадат на воля те,да милиционерите и ДС номенклатурата на БКП Боко