Last news in Fakti

18 Март, 2016 14:23 1 450 1

ДСБ или страдалците на месеца

  • дсб-
  • страдалците на месеца-
  • милен ганев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Хората на ДСБ във властта печелят убедително и предсрочно приза "Страдалци на месеца". Най-напред проведоха конгрес, който само препотвърди странното им агрегатно състояние около властта.

След призива на парламентарната група на ГЕРБ към министър-председателя, да се освободи от тях, те вероятно са в шок. Но няма на кого да се сърдят, освен на лидера си Радан Кънев. Всъщност, той ли е лидерът им? Радан ги въведе в покоите на Борисов, а с настоящото си поведение е на път да ги изтрие от ведомостите на държавната ясла. Кънев може да е прав за много неща, които говори в последно време, но и парламентарните гербери са в пълното си право да недоволстват от присъствието на десебейци във властта. Без значение кой, как и дали се справя на поста си.

Да погледнем в чисто човешки план. Тъкмо си се устроил на хубав пост, жена ти вече не те смята за нищожество, децата се хвалят, че "тати работи при Бойко", мандатът още не е преполовил, бюджетната сфера ти е осигурила приличен стандарт и изведнъж Радан те кара да се откажеш от всичко това. Нищо чудно да станем свидетели на покъртителни сцени, в които кадри на ДСБ крещят из коридорите, че обичат Бойко и не познават никакъв Радан Кънев, докато охраната ги извлича от последното им ведомство. Хората на ДСБ във властта вече са си половин гербери, а тези от останалата част на РБ направо са си цели. Напрежението около призивите за пропъждането на къневци от властовите позиции ще насочи негативизма им към Радан и ще го затрудни в опита му да събере повече съмишленици около новия политически проект, който е замислил.

Борисов все още държи като министър Петър Москов, знаейки прекрасно, че той отдавна е в тежест на кабинета. След Христо Иванов, Борисов не желае да се отърве толкова бързо от още един от "символите" на спешната нужда от реформи, въпреки, че пациентите се страхуват от Москов, а лекарското съсловие е в шок от идеите му. От друга страна здравният министър е трофейна значка на ревера на Бойко и служи за назидание на противниците му от "другото дясно" - вижте в какво се превръща всеки мой хулител, щом го подмамя във властта и го обявя за любимец. Не ме плюйте, че мога да ви направя министри и да ви съсипя политическото бъдеще. Не е малко, но Борисов би пожънал много по-големи позитиви, ако прогони Петьо. И няма да му се налага да се обяснява за решението си, което така или иначе всички очакват.

Останалите са ясни - Волен Сидеров е на подписка, БСП с Миков е в гипсово корито, ДПС е очистено от "националните предатели" и вече е тих музей на патриота с цели трима гидове. Въобще, що му трябваше на Радан да разваля идилията. В него има нещо димчодебеляновско. Неуморно градеше път към Борисов, след което без пощада го рушеше. Антрактът свърши, заповядайте в залата за следващото действие...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да заличим ДСБ

    1 0 Отговор
    Цецо е Босът по партиен иженеринг - по структуриране и изборни акции на ГЕРБ и по деструктуриране и изборно игнориране на неговите "партньори". Сега на ред е Реформаторският блок. Принципът е: Няма опозиция, няма алтернатива на управление, няма реформи, застрашаващи стабилността на статуквото ! Еврофондовете са ни гарантирани ! Вождът е незаменим !