Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 10:30 4 664 42

Освестете се, източни българи - вземете пример от вашите западни братя!

  • македония-
  • референдум-
  • българия-
  • ес-
  • нато

Днес тъкмо българският народ в Македония показа историческата си значимост, отхвърляйки бъдещото иго на НАТО и Европейския съюз, което източните българи приеха на драго сърце?!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Коментар на проф. Людмил Георгиев за сайта „Поглед“

Днес българите в Македония, тоест истинските българи, решително се противопоставиха на това да бъдат слуги и териториален придатък на НАТО и Европейския съюз! Впрочем, в историята на България винаги е било така - Истинската България винаги е била в полето на Македония! И като култура, и като писменост - Свети Климент Охридски ще напише категорично, че "Свети Кирил беше българин", а самият Климент цар Симеон ще назначи като "Първи епископ на българския език" тъкмо в Охридската архиепископия!...

Да припомня ли, че 40 години, повтарям - четиридесет години след като продажното копеле от Търновското царство - Борис II се отдаде на Йоан Цимисхий и отиде на служба в Константинопол, тъкмо българите от Македония начело със Самуил до сетни сили отстояваха българската държавност?!...

Днес тъкмо българският народ в Македония показа историческата си значимост, отхвърляйки бъдещото иго на НАТО и Европейския съюз, което източните българи приеха на драго сърце?!...

Искам да попитам - колко още години ние, българите от истинската България, тоест Македония, ще трябва да страдаме заради селския ви и продажен манталитет на вас, източните българи?!...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    40 55 Отговор
    БРАВО ЗА КОМЕНТАРА.

    Само дето македонците са славяни, а не конекрадци и скитници,икономически емигранти от Днепър. Затова и македонците си пазят държавата, а българите я предават.

    Коментиран от #5

  • 2 Праисторика

    40 30 Отговор
    Еххх таз харна статия бреее!!!То е ясно че злия сорос и халюминатите некога разделиха македония от България ама...едно голямо АМА
    Няма на какво да ни учат точно нас макетата!Да си стоят ТАМ!
    Не да ми се редят на опашки за българско гражданство! Да си стоят във великата независима македония!
    П.С. Чакам си стотиците минусчета:)))))) Знаете къде да си ги...
  • 3 Стига с тези пподлоги на РУШНАЦИ

    47 42 Отговор
    Тоя що не иде в Москва да се радва на пожизнена пенсия за предателство. Сега всеки може да отиде където поиска в Европа, а не само синчетата на ЦК и ченгета професори като тоя! Като не ти харесва, ходи на изток, тоталитарни държави много, диктатори също, за разлика от Гнусният ти запад!
  • 4 хахаха

    38 39 Отговор
    Достатъчно ми е да разбера от кой сайт е пренаписана статията, както и да зърна мутрата на т.н. прУфесор, който нарича един от царете на България "мутра", за да разбера доколко "патриотична" и национално-отговорна е позицията му!!! И за сведение: хиляди пъти повече предпочитам европейското и натовско "иго", както го нарича мутро-професорът, отколкото съветско-руското, такова!!!
  • 5 Поздравления

    13 22 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Ми ти си за вторични суровини! И не обиждай професията с този Ник!
  • 6 лудия професор

    39 18 Отговор
    Уж професор а некомпетентен, в България никой не е гласувал за встъпването ни в НАТО и ЕС, тук предвидливо нямаше референдум.

    Коментиран от #12

  • 7 Българин

    29 39 Отговор
    Крайно време е проруската измет да яде дървото. Тоя "патриот" първо да обясни защо беше в ръководството на ДПС, а сега защитава руските интереси? Ще защити ли някога българските?
  • 8 БГман

    36 7 Отговор
    Една част на коментара е е вярна, друга не съвсем. Харесва ми категоричното заявяване че сме един народ с българите от Македония и до тук. Не може да се прави заключение само от един къс исторически период, че: " Истинската България винаги е била в полето на Македония! И като култура, и като писменост...", защото в Плиска, Преслав, В. Търново и други градове, и многобройни манастири също са развивали старобългарската т.нар. славянска писменост.
    Кога ни питаха нас /в Б-я/ с референдум дали искаме да влезем в НАТО или в ЕС, за да може този проф. да заклеймява т. нар. източни българи?
    И последно откога бивш член на Централния съвет на ДПС, /проф. Людмил Георгиев/ ще дава оценка кой е истински българин?
  • 9 Тракия Пловдив

    28 16 Отговор
    България е кенеф защото българина е кенеф. И вие искате някой доброволно, без да е на зор да влезе в кенеф? Вижте в какво сте превърнали страната си!
  • 10 ВЪЗРАСТЕН

    19 30 Отговор
    Защо бе г-н професоре, да не би руското робство повече да ти харесва ?!
  • 11 Българин

    15 28 Отговор
    Май си получил драгими професоре рублички , за баничка , а продажнико !
  • 12 Нато и ес

    17 7 Отговор

    До коментар #6 от "лудия професор":

    Ако имаше референдум лично аз съм против нато но за ес. Но не ми харесва в какво се превръща европейския съюз.
  • 13 стоян георгиев

    14 20 Отговор
    и този окончателно изперка!и този окончателно изперка!професоре кви западни българи видяхте в македония?тва първо и второ македонците според проучване на всички агенции са много повече фенове на нато и ес от нас.референдума се провали заради смяната на името ,а не заради мераците им за ес и нато.и другото дето сте го писали е пълна боза и лъжи.

    Коментиран от #21

  • 14 bbb

    10 17 Отговор
    Тоя квази професор съвсем е изтрещял
  • 15 Вулгари Стан

    24 13 Отговор
    Истината е че Македонците си имат държава, че Сърбите винаги са ги признавали за такива каквито са, че те заедно бяха в Югославия и си построиха държавите по-добре от нас, въпреки войната построеното остава, никога не са живяли в див комунизъм, сменен от мутренско разграбване и оскотяване на хората. България ИСКА, но НЯМА какво да им предложи. Никой не ще в България. НИКОЙ!
  • 16 Иванов

    15 23 Отговор
    Още един олигофрен професор, след Иво Христов. Абе, Люси, що си не идете в Москал и си е. м.!?

    Коментиран от #31

  • 17 “ Професорът “

    9 19 Отговор
    Трънцо, е психолог и Маркс-Ленински философ! Няма данни да е историк!
  • 18 Иванов

    8 17 Отговор
    Като ги напънат шиптърите на клане и ще ни наводнят с бежанци, ама сега вирят гурец и песни на Путкин пеят. Боклуци с боклуци!
  • 19 Шоо

    6 8 Отговор
    И какъв точно пример да вземем?
  • 20 Morgoth

    14 6 Отговор
    Единствената стойност която виждам в тази статия е за разлайване на троловете.
  • 21 Бай хой

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Десо ма, ти не разбра ли кво стана с рвферендума ма? Мчи то и у България ако се проведе само ти и плювалника ще сте за нату.
  • 22 ОхуБоху

    14 3 Отговор
    Дошъл един македонец в България и започнал да недоволства:това не е хубаво, онова не е хубаво,в Македония го имаме много по добре от вас.
    Попитали го :Като в Македония е по–добре,защо си дошъл в България?
    Той отговорил:Камъни ли ще ручам там.

    Коментиран от #36

  • 23 Кормисож

    16 5 Отговор
    Търновското царство и Борис II ? Ама че грамотност!

    Коментиран от #24, #39

  • 24 Голям праз

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Кормисож":

    Абсолютно!
  • 25 Анти еничар

    11 6 Отговор
    Тоя еничар взел акъл да ми дава. До вчера така пламенно защитаваше Доган сега Вова.
  • 26 prost комунист

    6 8 Отговор
    Никой не е виждал умен русофил, от ЕССЕР всичко серсем
  • 27 Общо

    10 8 Отговор
    Заев падна в клопката на сръбската ДС. Ще ми прави референдум през 2018 със списъци от 2002г. Изглежда липсата на умни хора за съветници е характерна за младите демокрации. За тоталитарните режими това не важи. Там няма друго мнение.
  • 28 смях

    7 12 Отговор
    Поредния комуноиден коментар. Никой не иска да е обвързан с кочината Русия. Дори Сърбия ще влезе в ЕС и НАТО!

    Коментиран от #37

  • 29 Крум Страшни

    10 2 Отговор
    Всички българи (бели, православни християни, работещи, плащащи данъци и здравни осигуровки) да станем македонци ! ! !
  • 30 да да

    15 2 Отговор
    Ама чакай сега професоре, докато истинските българи македонците ги питат дали искатда влязат в НАТО и ЕС нас източните българи никой за нищо не ще да ни пита , а най-нахално ни наритаха в НАТОто им за да затворим Русия от всякаде, така стана и с ЕС. Така сега ще стане и с Македония след не успелия референдум, с помоща на парламента им Македонията ще я вкарват където си искат, а че парламента е избран от македонския народ няма никакво значение. Така каза Бркюсел.
  • 31 Христо Ивов

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "Иванов":

    Олигофренията на проф. Иво Христов е че много ви подцени, допускайки че сте само 80 процента
  • 32 Илианчо

    4 2 Отговор
    Боже, нямат край идиотите, знаещи български език писменно.
  • 33 жжж

    4 5 Отговор
    от доганист не искам акъл. и тоя чете библията като дявола...корана.
  • 34 26та Селска Дивизия

    6 4 Отговор
    Депесара ще ми говори за истински българи. И той ли е от Библиотекарския институт на дс-дпс ченгетата. Продажен манталитет ,на кои ,на тези които пишеха истински българи македонци . Тези които бойкотираха референдума , мразят и ненавиждат България . Те ли са нашия пример. Тези които са по-склонни да се пишат извънземни , вместо да имат нещо общо с българския си корен, с тези които оскверняват паметниците на падналите български войници за свободата ма Македония.На тези които подменят историята .Кофти човече си ти професоре.
  • 35 смях

    6 4 Отговор
    Който тук не иска да живее в страна на НАТО и ЕС да ходи в Русия - там ги няма. Стига мрънкахте - на границата вече не се стреля. Свободни сте да живеете където искате. Само да вмъкна нещо - тези 3 милиона българи които напуснаха България последните 30 години избягаха на запад! На изток и преди можеше да се ходи, но никой не искаше освен някой да завърши в Москва и бързо бързо да се прибере.
  • 36 Радек Рис на МК

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "ОхуБоху":

    Маи яавно никога не си бил и ял в Македония. За зажаление винаги храната в магазините в Македония е била по здрава, натурална и без боклуци. Питайте од каде пазаруват хората от Благоевград, Петрич и Дупница. Сиренето си е сирене, млякото си е млеко, ориза си е ориз а не ГМО биклуци и др.
  • 37 Пешо

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "смях":

    Сърбите никога няма да влязат в НАТО, само соросоиди, като теб могат да пишат такива простотии.
  • 38 Георг Георгиев

    1 5 Отговор
    Големи мислители тези смешковци българските професори!
  • 39 Д'мин

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Кормисож":

    Аха, грамотност, за разлика от теб:Борис II става цар на българите в много сложна обстановка. От север нахлуват русите, които превземат столицата Преслав. Впоследствие княз Светослав превзема и Пловдив, след което се отправя към Югоизточна Тракия. Междувременно, през 969 г., византийският император Никифор II Фока е убит и на престола се възкачва Йоан Цимисхий. Че и плюсчета имаш!
  • 40 Питащ

    2 1 Отговор
    Този господин не беше ли от ДПС?
  • 41 оажаож

    2 3 Отговор
    Пропуснал е да каже , че македонците направиха решителна стъпка към пропастта т.е. изчезването си. Мисля , че ще ни изпреварят значително.
  • 42 221

    0 1 Отговор
    Господинът на снимката няма да доживее старините си.