Last news in Fakti

13 Октомври, 2013 16:36 3 978 0

Каква е цената на цикламеното мълчание?

  • терзиева-
  • чайков-
  • апи-
  • назначения-
  • задкулисие

Много въпроси още нямат отговор

Каква е цената на цикламеното мълчание? - 1
Снимка: АПИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мълчанието е злато! Това изглежда,че е кредото на министърката с цикламеното костюмче, наречена с право „недоразумение” от бивш депутат на управляващата партия. Цикламеното мълчание на министърката обаче по конфликтите на интереси в АПИ може да ни изиграе лоша шега и да ни лиши от парите на Брюксел за пътната инфраструктура - милиарди левове.

В началото на разразилия се конфликт около новия Председател на УС на АПИ Терзиева заяви, че не е длъжна да проверява декларираните от Чайков обстоятелства и че отговорността е изцяло на лицата, които декларират неверни обстоятелства. Тук бихме могли да се съгласим, но когато се изнесоха данни, че лицето участва в 12 дружества и от тях 7 работят с АПИ, тя трябваше да вземе отношение.Трябваше незабавно да приложи законовите текстове. Въпросът е защо не го направи, защо не даде отговор на тези въпроси?

За да си отговорим трябва да изясним фактите - кой назначи Терзиева? Според депутати от БСП и ДПС тя не е тяхно назначение. Тогава явно е назначение на Задкулисието, назначение на тези, които не се съобразяват с правилата - олигарсите. Същото важи и за назначението на Стефан Чайков - той е назначение на една банка - назначение на олигархията. Точно като назначението на Пеевски, за което толкова се изписа и изговори.

Задкулисието мълчи! До кога? Кой носи отговорност,при положение,че е ясно ,че Чайков е в конфликт на интереси? Ще чакаме да ни спрат парите ли?

Терзиева мълчи и за конфликта на интереси на члена на УС на АПИ - Илиана Захариева,чийто брат изпълнява поръчки в агенцията и многократно е посочвано това обстоятелство. За Захариева са събрани множество факти за корупционна дейност по отношение на проектирането и отчужденията. Къде са докладите от проверките на комисията, назначена от Терзиева?

Не стана ясно и защо бе изгонен бившия шеф на АПИ-Лазар Лазаров. За него стана известно,че работи с жена си и нейни роднини в агенцията. Тази информация потвърди ли се? Съпругата му остава ли на работа,а родата? На тези въпроси трябва да се отговори? Още повече,че Лазаров започна работа при друг олигарх известен с факта, че строи лот на магистрала „Марица”?

Нали не вярвате,че Лазаров разбира нещо от панаири, просто закона му забранява 1 година да работи за фирми в строителния бранш. С това заобикаляне на закона,той ще получи възнаграждение за услугите, които е направил на Гергов. И това трябва да се коментира от Терзиева, защото екипа на Лазаров е още в АПИ и ще работи за един олигарх.

В пътната агенция се говори,че на мястото на Лазаров ще бъде назначен Дончо Атанасов-бивш директор на контролната дирекция в АПИ. За него се знае,че е бил „касичката на Иван Атанасов”, когато ЕК спря процедурата за „Тракия”, поради дискриминационни условия и бяха замразени всички пари за пътищата ни. Атанасов е известен с факта,че не работи на компютър, което предизвиква насмешка сред служителите в АПИ. Все пак сме в 21век?

Това ли са кадрите на управляващите? Не разполагат ли с по-подготвени лица тези, които ни говорят за експертност и професионализъм?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА