12 Август, 2024 13:00 2 885 57

Кеворк Кеворкян: Напълно изчерпани

  • кеворк кеворкян-
  • избори-
  • предсрочни парламентарни избори-
  • парламент-
  • партии

Хоризонтът им е от едни предсрочни избори до следващите, нищо повече

Кеворк Кеворкян: Напълно изчерпани - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всъщност, напълно са скапани – но да бъдем по-милостиви поне в заглавието. За нищо не стават и вече не го крият. Хоризонтът им е от едни предсрочни избори до следващите, нищо повече. Но това не ги притеснява, не изпитват никакво неудобство.

Деница Сачева казва в едно интервю: „Няма защо Парламентът да си отива с този срам да сваля председателя, защото част от депутатите не харесват конституцията, които сами написаха и приеха“.

Това коментира във "Фейсбук" Кеворк Кеворкян.

Тъпо е, наистина, при всичките свидетелства за нелечимата яловост на политиците те да свалят председателя - обаче това далеч не е най-големият срам на Парламента. Той отдавна се е превърнал в „позорище“, където някакви хорица си мерят мускулите хърбави и дори не забелязват, че около тях е мъртвило – откъм идеи, откъм говорене, откъм всичко. Радев имаше възможност да направи нещо, от което дори Историята щеше да се сепне: да изгони поредните папконосци, да затръшне вратата след тях и да каже, че партиите и Парламента, който те произвеждат, са мъртви.

Някаква такава лудост трябва да се случи – за да помръдне нещо в Мъртвилото, за да повярваме, че може да излезем от комата. Постепенно поставиха държавата в изкуствена кома, с различни номера я дообедниха, обезкостиха и обезмозъчиха – без да се интересуват, дали след време някой ще е наясно как да я извади от комата, дали ще знае антидота срещу отровите, които вляха в нея. Ако Парламентът не трябва да си отива „със срама да сваля председателя си“, кой отговаря за срама, че една държавица си отива?

Няма да намерите дори един властник, който да си признае, че изпитва и частица от този срам. Няма такъв глупак. Може да вършат безброй глупости, но точно това никога не биха направили, знаят как да си пазят мазните кожи.

И докато това се случва, вече лансират идеята да бъде обезсмъртен Костов – и то заради приватизацията, която извърши. Малко остава от Българското Време, но и то изглежда ще бъде използвано, за да се ликвидират и последните съпротивителни сили на Народа и той да приема покорно всички измишльотини, които му сервират - и всички паметници на фалшиви герои, които тепърва ще построят.

Приватизацията на кандидата за паметник Костов разяде като нищо друго и морала на обикновените хора. Българинът беше отвратен до крайна степен от „кадруването“ по времето на соца, когато напълно негодни хора бяха намествани на ръководни постове. След „Промяната“ пък той трябваше да се примири, извън гротескният кадрил на случайниците по етажите на Властта, още и с новите, назначени чорбаджии – за една нощ кебапчии ставаха банкери, никоя друга държава не би издържала толкова дълго преображенията на тази напаст.

Случайниците прииждат и прииждат – и това ще продължава, дори държавата да престане да съществува и се превърне в един катун, в който върлуват някакви ненормалници. Впрочем, Парламентът вече представлява точно това. Шедьоврите на Костовата приватизация трябва непрекъснато да се припомнят, защото вече почти са забравени – авиокомпания „Балкан“, „продадена“ на цената на един апартамент, златните находища, преотстъпени с престъпна концесия, „Кремиковци“ – харизан за 1 долар и пр.

След целия този разгул, човек се пита, дали днешната държава струва и един долар?

Паметливите българи си отиват и скоро няма кой да помни, че криминалната приватизация на Костов се присмя и на достойнството на Народа, унизи трудолюбието и другите му добродетели. Сякаш се опитаха и него да го приватизират/присвоят и да го променят според собствените си представи. Хунвейбините на фалшивият „антикомунизъм“ няма да мирясат, докато не го изродят до собствените си представи.

И върхушката на „левите“ не е по-малко безжалостна. Няма „леви“, няма „десни“, с времето тукашният вариант на „хайверената левица“ и крадливата десница си заприличаха и вече са почти неразличими.

Тия дни, покрай несмислената разправия около бившия министър на културата Георги Йорданов, „десните“ отново опряха до най-тъпата си карта – до тази на притворния „антикомунизъм“. А продължават да се гънат пред Костов – образецът на най-отвратителното приспособенство. Костов, който искаше да става член на комунистическата партия малко преди падането на режима – и той като Цецка Цачева. Двете Цецки на притворното дясно. Все ми се привижда, как Костов ходи до редакцията на органа на БКП „Работническо дело“ да се моли да му отпечатат статийката, с която дава рецептата как да бъде спасен соцът.

Ще кажете, че това са известни неща - но още колко време ще бъдат известни? Костов разкрои „дясното“ в собствен интерес, установи еднолична власт, на която и „комунягите“ можеха да завидят и смяташе, че ще векува – но Народа все още не беше загубил проницателността си и успя да го изхвърли на бунището. Този Народ обаче вече е порядъчно променен, а и паметливите му поколения скоро няма да ги има и тогава ще се чува само мляскането на неуките и зомбирани нови поколения, които ще се гордеят с безпаметството си.

Непоправим комплексар беше Костов. Веднъж се изпусна и каза, че до 1989 година е нямало култура. Това бе нечувано предизвикателство, безподобна хулиганщина - но и това не се помни вече, може би трябва да му направят и втори паметник заради това мерзко твърдение.

Сега ще предложа на вниманието ви един списък с преславни имена, а после ще поясня защо го правя:

Херберт фон Караян, Анджей Вайда, Жоржи Амаду, Гари Каспаров, Рафаел Алберти, Джеймс Олдридж, Уилям Сароян, Джани Родари, Жан-Луи Баро, Николай Амосов, Силви Вартан, Адам Михник, Жан Гитон, Виторио Тавиани, Жулиет Греко, Джан-Карло Меноти, Марсел Марсо, Ифра Нийман, Ръсел Швейкарт, Йежи Кукучка, Шарл Азнавур, Йежи Кавалерович, Ерве Базен, Кевин Кийгън, Марта Месарош, Ив Монтан…

Тези истински световни знаменитости са участвали в програма „Всяка неделя“ до 1989 година – между другото и за да потвърдят, че по онова време България се възприемаше като територия на културата и духовността, като извор на постижения от световна величина. Дали и през последните години светът гледа по същия начин на страната ни, която е подвластна на измислени звезди и звездички? Е, Малкович, с постановката си на „Човекът и оръжията“ в Народния театър, ще ни хигиенизира със сквернословията на Бърнард Шоу по наш адрес – пак е нещо.

Управляват ни хора, които очевидно нямат в гена си съставката на състраданието – включително и към постиженията на Миналото, податливи са на всевъзможни внушения, лесно поемат и преглъщат всичко, което им поднесат новите чорбаджии. Днешните ни първенци направо плачат за един Народен съд – в края на краищата, властническото бездарие също е престъпление.

Някоя неправителствена организация трябва най-сетне да се освести и наред с клетите цигани да защити и Народа като цяло. Ето един случай, в който нагло го ограбват – това са неусвоените средства, които Европа ни предоставя по Плана за Възстановяване. Това са милиарди и бездарниците, които ги пропиляват, извършват очевидно престъпление. Но няма кой да им поотърси сметка.

Свършени сме - поне да си го признаем. Отдалечаваме се безвъзвратно от себе си, а нямаме вече и желание да се вглеждаме в онова, което представляваме, защото няма да се познаем. Преди време все ни повтаряха, че ще са ни нужни 62 години, за да достигнем средноевропейския брутен вътрешен продукт на глава от населението. Вече не ни занимават с такива изчисления.

Астронавтът Ръсел Швейкарт от програмата „Аполо“ дойде в страна, която имаше свой космонавт. Сега и Космосът ни опира до пазара в Илиянци. Караян ни уважи, защото бяхме страната на великите оперни певци – а днес палим фойерверки най-често заради концерти на балкански фолкаджии.

Оня саркофаг, който се появи на варненския бряг сякаш трябва да ни подскаже нещо. Може и да е изхвърлен от некадърни иманяри или разочаровани търговци на антики. Но, тъй или иначе, той ни дава възможност да пофантазираме: дали появата му не е някакъв намек за онова, което ни очаква.

И когато то се случи, ще трябва да се поберем - и прави, и криви, и овластени, и оскотени - в саркофага. Е, поне е древен - та пак ще си начешем крастата да се хвалим с творения на чуждия гений, които усърдно изравяме по нашите земи и все се опитваме да повярваме, че са наше постижение.

Накрая, неизбежно е да се запитаме: какво се случва, когато в една държава политическата класа е напълно изчерпана?


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нещо

    20 6 Отговор
    кухо и празно няма как да се изчерпва !
  • 2 Писал че писал

    14 38 Отговор
    Хехе..Кеворкян народа ходи на избори за да сменя властта..това че ти и другите комуняги не отивате в Русия на хубавото взе да става проблем да знаеш

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТаУмВзе

    24 2 Отговор
    Дъното няма дъно на територийката, съответно сме Приключили Вчера и тва е!
  • 6 Извадени от контекста,

    16 24 Отговор
    сигурно ще намерим множество истини в това материалче.
    Обаче казани от Митко Арменчето, всички звучат като лъжи.

    Коментиран от #31

  • 7 Познаваме се

    20 28 Отговор

    До коментар #3 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Арменеца освен че не е луд е и милионер като всички останали комунисти..много добре знае по кой и защо плюе..
    Тоя освен че е български предател е и арменски предател защото Путин ги продаде на Азербайджан..те просто са такива като видят дебелия и се спасяват поеденично

    Коментиран от #19

  • 8 Писал,

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Писал че писал":

    ама не за такива като теб, които не схващат, за каккво иде реч.

    Коментиран от #9

  • 9 Просто обяснение на сложни думи

    6 18 Отговор

    До коментар #8 от "Писал,":

    Между думите и фактите има разлика
    Нали знаеш..аз ако почна да пиша платени файлетони може и да съм по добър от тоя

    Коментиран от #24, #27, #32

  • 10 По-полека

    18 26 Отговор
    Жалба за младост...Това е цялото писание на Кеворк.
    Държавата си отивала, всичко пропада...
    Глупости на търкалета. Този сериозно си мисли, че НРБ-то беше прокопсало, само защото тогава той се е показвал по телевизора. И къде е този "умен" народ, който все политиците опропастяват? Нали той гласува? Нали той си пие ракийката и попържа, без да прави нищо.
    И бил "работлив"...ха ха...Кога това?
    Сега работят наистина тези, които работят за себе си. И съответно просперират. Останалите сами са си заслужили дереджето. За едно време не ми се говори - бабите и дядовците като крепостни блъскаха в ТКЗС-то за някой и друг работоден. Защото така бяха научени от едно време, не защото комунизма ги е учил.
    Нейсе. А че българите са стадо, за това си затваря очите, този агент-доносник на ДС. Да не си мисли, че сме забравили това негово (на Кеворка) морално падение. Така че да си гледа пенсийката и да не приказва простотии.
  • 11 Артилерист

    24 11 Отговор
    Отново отлично казано! Моите нищожни опити за казване на нещо подобно обезателно се изтриват, но добре, че поне Кеворкян пускат...
  • 12 Ретрограден мислител си

    11 23 Отговор
    Да бе Кеворкян..много ни липсва тежката индустрия да знаеш..само че хора като теб едвали разбират нещо от икономика и че света явно се развива в различна посока от това което е било 50 години на миналия век..и
    ДА О ИЗНЕНАДА В БЪЛГАРИЯ СЕ СТРОИ В МОМЕНТА С ТЕМПОВЕ КОИТО НИКОГА НЕ СА ПОСТИГАНИ ПРЕЗ ВРЕМЕТО НА РАЗВИТИЯ СОЦИАЛИЗЪМ

    Коментиран от #33, #52

  • 13 Вервайте ми!

    19 5 Отговор
    Време е за затвори, конфискации до десето коляно, както и изселвани на турченца повярвали си че са в Турция!!!
  • 14 !!!?

    19 19 Отговор
    Агент "Димитър" - колкото по-остарява толкова по-злобен става !!!?

    Коментиран от #26, #30

  • 15 Аз, свидетелят

    31 12 Отговор
    Както винаги, безпощадно точен.Който разбрал, разбрал, другите да се замислят, а може за разнообразие да прочетат някоя книга.Може и да помогне!
  • 16 сливенски милинки

    15 15 Отговор
    Агент Димитър казва, покрай лъжите и инсинуациите- някои формално верни неща. Но нищо не казва за неговия "Бойко", за Пеевски, за Доган, за олигархията, за хората от ДС, които станаха капиталисти.Вярно е, че и кръчмари и кебапчии също станаха капиталисти, имат къши по 1300 кв. м в Банкя, Бояна, Симеоново, далеч от народната любов и народните погледи.Така десарят аг. Димитър фактически е главен защитник на статуквото, като използва арсенала, научен от Държавна сигурност за поредната манипулация. Основното в нея е,че покрай някои истини прокарва гигантски лъжи. Типично по ченгеджийски.
  • 17 Госあ

    20 2 Отговор
    “ за една нощ кебапчии ставаха банкери” аз употребявам плодзеленчукари и бизнесмени. Набило ми се е от “Да обичаш на инат”. Хубави български филми имаше преди демокрацията и хубава българска музика. Днес Теодоси и Иван Шопов правят интересни проектчета….добре написано, ама то това е колелото на демокрацията - случайниците. Даже го има като понятие - жребийна демокрация. И като разтуриш и образованието и унищожиш специалистите, жребия става идеален. Освен това, нали Европа мисли за нас ! Това е рефрена, идват директиви и пари за къщи за гости и стартъпи (к’вото и да значи това). Доброто ни мислят, дума ни дават ! Та, нормално според мен…
  • 18 о. р. Ченгев

    14 17 Отговор
    Ченгето си е ченге. Пак се сетил за Костов, който управляваше преди 23 години. Внушава ченгеджийски номера, за да измести вината на днешната мафия, окупирала нещастната държава.

    Коментиран от #20

  • 19 Доносян

    14 11 Отговор

    До коментар #7 от "Познаваме се":

    След месец прави 80. ще покани стари "бойни другари" от службите, "верен страж на социалистическата законност", ще ядат и пият, ще похарчи двадесетина бона за разпивката-бълха го ухарала- и после ....след тържеството пак ще "мисли за народа".Или май зорът му е за социалистическата държава, неговата държава.Впрочем и сегашната-на Шиши и Бойко- е негова.
  • 20 Госあ

    13 5 Отговор

    До коментар #18 от "о. р. Ченгев":

    Аз покрай мавъра се сещам за крушовската “социалистка”, после царе ни докарваха евроатлантиците…все хубави спомени от демокрацията…
  • 21 В типичен стил

    7 14 Отговор
    Единственото вярно нещо в писанието е че понеже България е вкарана в архитектурата на два големи съюза няма значение кой аматьор я управлява и краде..обаче тоя да покаже малко благодарност към Костов че той я свърши тая работа..иначе съм сигурен че материално на Кеворкян хич не му липсват развития социализъм и празните магазини..не е чак така глупав човека
  • 22 ИНЖ1

    12 18 Отговор
    А тоя да не си мисли, че някога е ставал за журналист??? Една от набедените "звезди" на Соц-а.

    Коментиран от #35

  • 23 Бийk

    10 14 Отговор
    Я отново се размириса на труп с голям нос и мустаци
  • 24 От Иво Сиромахов

    14 3 Отговор

    До коментар #9 от "Просто обяснение на сложни думи":

    може и да можеш, ама от този едва ли. Не съм убеден, че имаш нито интелекта, нито познанията му. Така че не се надценявай.

    Коментиран от #25

  • 25 От мене

    6 10 Отговор

    До коментар #24 от "От Иво Сиромахов":

    Прочел съм доста..тоя не съм го забелязал в световната класика

    Иначе днеска научих нова поговорка
    "По-кръгъл" от нулата на Джото"

    Коментиран от #28

  • 26 Верно ли

    15 8 Отговор

    До коментар #14 от "!!!?":

    От тук списващите нито един може да му стъпи на "агент Димитър" и на малкия пръст! Всеки ден ви чета напъните - едно сложно изречение не можете да скалъпите, па сте седнали "агент Димитър" да обсъждате.

    Коментиран от #37

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Виж сега,

    13 6 Отговор

    До коментар #25 от "От мене":

    не съм му адвокат, но този е явление в българската журналистика и не задава въпроси от типа "Как се чуствате". За разлика от мисирките тоЙ МИСЛИ, логично и последователно.

    Коментиран от #34

  • 29 Само питам

    6 2 Отговор
    Пак ли триене? Жалки и необразовани "джурналисти".
  • 30 !!!?

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "!!!?":

    Един пример към постинг 14:
    За Кеворкян, хем жената Найда Манчева е "достолепна", хем сипе огън и жупел към "литераторчета като онзи", че му е напомнил за нея !!!
    !!!?

  • 31 Ха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Извадени от контекста,":

    Нещо много интимничиш,по комшийски го раздаваш.Признак на нисък интелект .
  • 32 Ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Просто обяснение на сложни думи":

    Вече написа един.Хумористичен.За съжаление много слаб.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 От мене пак

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Виж сега,":

    На журнализма задачата му е да търси и установява истината..факт е че лицето имаше нелош стил на работа навремето
    Обаче в конкретното писание не виждам много фактическа истина..писането на есета е лична работа както и политическите виждания обаче когато го сервираш и направиш публично ще има критика

    Още една поговорка
    "Благодарение на своите съмнения аз търся истината и така се доближавам до Бог"

    Коментиран от #39

  • 35 До инжектопляктора

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "ИНЖ1":

    Много глупост прозира в ника ти.
  • 36 Есеист на свободна практика

    5 7 Отговор
    Фактическата истина е че в България за 30 години имаше едно демократично правителство което изкара цял мандат..стабилизира икономиката..деноминира лева..вкара ни в ЕС и НАТО
    Да прехвърлиш вината на хора които са управлявали 4 години за всичко което се е случило през останалите 26 е буквално художествена измислица
  • 37 !!!?

    9 4 Отговор

    До коментар #26 от "Верно ли":

    Списването никой не му отрича, а неистовата злоба която излива нон стоп по всичко което се случва днес...!!!?
  • 38 Дедо

    11 1 Отговор
    Арменеца повтаря Костов ,та Костов . Приватизацията на Костов е престъпна и криминална , но защо пропуска приватизацията с бонови книжки ,по времето на Жан Виденов? Какво получи народа от тия бонови книжки ,бе господин Кеворкияне ?
  • 39 "На журнализма задачата му е да търси

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "От мене пак":

    и установява истината"....... Грешка...... Истината е субективна, за това и поговорката, която си цитирал е мнооого невярна (потвърждение на твърдението ми по-горе), пък ако ще и Аристотел да го е казал..... Задачата на журнализма е да те информира за да можеш сам да си направиш изводите. Истината ти я натрисат разни псевдо журналисти, анализатори, прогандатори и не знам си кой още. Както и да е.............

    Коментиран от #41, #43

  • 40 Апостол Апостолов

    8 8 Отговор
    МОЛЯ, СПРЕТЕ ДА ПЕЧАТАТЕ ТОЗИ ДОНОСНИК НА ДС, ЗАВИСТ И ЗЛОБА, ПРОВАЛЕН И ЗАБРАВЕН НА БУНИЩЕТО.
  • 41 Явно имаме разминаване в мненията

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от ""На журнализма задачата му е да търси":

    Истината лежи на факти..а те са физически събития във фиксирана времева точка
  • 42 Дигиталният изквича...

    4 3 Отговор
    Айде бе доносници, стига писахте тук-там, излезте да ви видим и разкажете как си вадите хляба !!!
  • 43 Осведомител

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от ""На журнализма задачата му е да търси":

    Поговорката е на един монах от готическата епоха който защитил художествената интерпретация на религиозния канон при строежите и декорацията на големите готически катедрали..как да кажа хора които са променяли епохите в човешката цивилизация

    Коментиран от #45

  • 44 Човек като одъртее става злобен

    8 4 Отговор
    И нарязва.човешкият род... поради тази причина диктаторите са 70+ и избиват младите хора ! Обикновено са азиатци, даже и с ботокс
  • 45 На мен

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "Осведомител":

    по-скоро ми звучи като сквернословие и богохулство, но какво можем да очакваме от католици.....

    Коментиран от #48

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 За протокола

    5 4 Отговор
    Кеворкян хубаво критикува, но не предлага решения.
    А гола критика без решения е нищо.
    Не мога да не си спомня култовия израз "Най-обичам маану да намирам".
  • 48 Не е точно така

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "На мен":

    Това по-скоро е игра на думи там..лирическия герой изпитва колебание във вярата и търси истината която го отвежда до Господ
    Иначе средновековния канон бил доста ограничен в художествения изказ..общо взето църкви и катедрали се строели в гръко-римски стил от хиляда години близо и културния скок бил много сериозен с катедрали по 100 метра високи

    Коментиран от #49

  • 49 Е точно тук

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Не е точно така":

    не мога да се съглася. Не истината, а вярата те води в лоното Господне. А има ли вяра, няма съмнение. Много сме малки и никой не се доближава до Господ. Това твърдение, изречено от монах, определено ме озадачава За това говоря за сквернословие и богохулство, но пък кой съм аз за да съдя.
  • 50 Ундердог

    4 5 Отговор
    Кеворкян е написал верни неща. Друг е въпросът, дали изчерпва цялостно нещата. Много от коментарите показват дребнаво заяждане или неразбиране на написаното.
  • 51 Факт

    3 1 Отговор
    Винаги интересен!
  • 52 Ти си

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ретрограден мислител си":

    Последните ти (изкрещани) редове от поста ти са от категорията "виц на деня" . Неможеш да пишеш за неща на които не си бил съвременник и очевидец . Това което ти набиват в главата ежедневно през медиите някакви НПО ра няма нищо общо с реалността . АЕЦ Козлодуй построен за 4 години - Белене го почнаха 80 те и не го довършиха - Бойко хо спря , за 35 години от 50 да 85 са построени 216 големи 2000 малки язовира а след 90 са довършени 11 големи - сега нищо . Ако тръгна да изреждам няма да ми стигне цял том а това изградено след 89 ще се събере в книжка по-малка и от македонската история.
    Бай Тошо го беше казал в прав текст ......това което аз съм построил вие неможете да го боядисате ....
  • 53 Благодаря

    1 1 Отговор
    За този коментар.Голям Човек.
  • 54 краси

    2 1 Отговор
    Още ли е жив този агент на ДС-"Димитър"???Чете ли му някой простотиите??
  • 55 Българин 🇧🇬

    2 0 Отговор
    Българи , не търгувайте , а направете Нещо ! Това приемане на "съдбата" води до смърт . И няма как да се прогресира като турски-американска колония !
  • 56 Кево ...къде беше...

    0 0 Отговор
    Когато в подземния паркинг , някъде през 89 или 90 , Гестапото те навиваше да усилиш спирачката , да прибереш горбитата , да се снишиш , че не могат да изпъкнат нашите ПРОМЕНЯЩИ ...КОИТО РОДИХА И ВЪЗПИТАХА СЕГАШНИТЕ ПРОМЕНЯЩИ... и не пропуснаха да ги изучат в Харвард , не че е нужно тук , ама все пак да го има. И ги изучиха с ОНИЯ ПАРИ , ДЕТО ГЕСТАПОТО ПРАТИ ДЕСЕТКИ ШЕСТАЦИ ДА ГИ ТЪРСЯТ . И НИ ПАРИ , НИ ШЕСТАЦИ . НО ДОЙДЕ ПРОМЯНАТА....А СЕГА СЕ ЗАДАВАТ ГОЦЕ , МАЯ , БРЮКСЕЛЧО И ....ПРЕМЯНАТА !!!! Ти да видиш !!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.