20 Септември, 2021 11:02 1 400 3

Ботев Пд остана без изпълнителен директор

  • даниел серехидо-
  • ботев пловдив-
  • антон зингаревич-
  • фенове

Руският бизнесмен Антон Зингаревич е обявил пред феновете за раздялата, която ще стане официална в близките дни

Ботев Пд остана без изпълнителен директор - 1
Снимка: botevplovdiv.bg

Изпълнителният директор на Ботев Пловдив испанецът Даниел Серехидо напуска клуба, научи „Мач Телеграф“. Не е сигурно дали това е негово решение или е бил подтикнат да си тръгне от собственика на клуба Антон Зингаревич. Руският бизнесмен е обявил пред феновете за раздялата, която ще стане официална в близките дни.

Припомняме, че Даниел Серехидо в момента е в Русия по свои дела. Той тъкмо докара в Пловдив семейството си, което до този момент живееше в Москва. Иначе испанецът често говори пред чужди медии, откакто зае директорски пост в Ботев, а изказванията му не се особено ласкави за българския футбол.

„Организацията, която съществува в България, няма абсолютно нищо общо с тази на петте големи първенства – Англия, Испания, Италия, Германия и Франция. Дори руската Висша лига вече има по-добро ниво на организация от тази на футболния шампионат в България. В БФС има само двама или трима души, които организират всичко, ако че на организационно ниво още са с памперси. Нещо подобно на това, което е било в Испания преди 25 или 30 години. Ултрасите на Ботев Пловдив и по-радикалните фенове като цяло се опитват да контролират клуба и да наложат желанията си „по много български начин“. Няма насилие в ежедневието, но това е постоянен натиск при вземане на решения от треньора, играчите, ръководството…", каза наскоро Серехидо, а се твърди, че именно подобни изказвания са в основата на раздялата.

В същото време собственикът на Ботев Антон Зингаревич и треньорът на тима Азрудин Валентич се срещнаха с представители на феновете в петък, за да обсъдят какво се случва с отбора в седмицата на дербито с Локомотив Пловдив. Именно по време на този разговор руският бизнесмен е уведомил агитката, че Даниел Серехидо напуска клуба.

По време на сбирката се е коментирало и случващото се около строежа на новия стадион „Христо Ботев“.

Иначе двама чужденци ще влязат в ръководството на Ботев Пловдив, за да заместят Даниел Серехидо, който напуска клуба, пише още „Мач Телеграф“. До назначението им цялата спортно-техническа власт ще се съсредоточи в ръцете на Валентич. Администрацията на клуба пък ще бъде в ръцете на тийм мениджъра Асен Караславов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    1 1 Отговор
    А,ТРЕНД КВО КАЗВАТ...ХЪХЪХЪ...
  • 2 Уточнение

    1 0 Отговор
    Докато не излезе тази "новина"в официалния сайт на "Ботев"Пловдив, е поредната "партенка"!
  • 3 Културен Ултрас

    0 0 Отговор
    Ултрас културата е пагубна за управлението на футбола, защото фенове с пара-организации (официално и неофициално съществуващи!) се месят с икономически претенции в управлението на клубовете (регистрирани АД-та!) с цел да се финансират официално и да харчат приходите за собствени цели - режийни разходи за кафенета, пътувания, боксови зали, ММА треньори и т.н. Трябва НС да приеме закони за борба с тези организации, които са разпространители, дистрибутори и потребители на дроги, хапчета, забранени субстанции, рушвети да участия в политически събития и мн.др.