Last news in Fakti

1 Август, 2022 17:33 1 849 24

Весела Лечева става министър в новото служебно правителство

  • весела лечева

Председателят на Българския стрелкови съюз ще поеме спортното министерство

Весела Лечева става министър в новото служебно правителство - 1
Снимка: БГНЕС

Весела Лечева официално бе назначена за новия служебен министър на Младежта и спорта, след като днес президентът Румен Радев обяви състава на Министерски съвет преди поредните парламентарни избори.

Лечева ще съвместява длъжността си с тази на председател на Българския стрелкови съюз, където едва преди няколко месеца наследи на поста Мария Гроздева.

Новият служебен министър натрупа сериозен политически опит през годините. Първо тя бе председател на Държавната агенция за младежта и спорта между 2005-2009 г. преди агенцията да се превърне в министерство. След това е народен представител в 39-ото, 40-ото и 44-ото Народно събрание. Тя е и член на БСП.

Предшественик на Весела Лечева бе Радостин Василев, който встъпи в длъжност от „Има такъв народ“, а впоследствие стана независим народен представител.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срам

    25 2 Отговор
    и позор !!! А и таралеж в гащите !
  • 2 Голем смех

    29 1 Отговор
    Емблематичния хотел Черно море във Варна е собственост на другарката. Преди 2 години му започна голям ремонт, ама до никъде не е стигнала. Сигурен съм, че след нейното министерстване работата бързо ще потръгне. Няма да има проблеми с финансирането...

    Коментиран от #8

  • 3 ГЕРБ

    6 34 Отговор
    Лидера на България! Най успешния премиер в новата история на страната генерал Бойко Борисов предложи вчера следизборно споразумение с ПП с думите -" На предстоящите избори ще имаме отново около 59 депутати а може и малко повече. ПП ще имат също толкова. Двете най големи политически сили ще имаме общо мнозинство от над 120 депутата. Предлагам да сключим споразумение също и за съдебна реформа"..За съжаление от ПП не приеха протегната ръка от генерал Борисов в името на България! Затова нека масово излезем и гласуваме за ГЕРБ, ДПС и Възраждане които да имат повече народни представители от ПП,ДБ и БСП и да съставим коалиционно правителство на националното спасение. Истинските демократични формации са ГЕРБ +ДПС+Възраждане

    Коментиран от #14

  • 4 12345

    25 1 Отговор
    Тази е мнооого "честна другарка", само дето мъжът се замеси в едни далавери и малко го ггръмнаха.....

    Коментиран от #7

  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 1 Отговор
    Чекмеджето на бг-Дявол.........каквито хората такива и недосегаемите им.Един във власта няма с Дядо антикомунист или родител не свързан с дс!само да не ми дадете за пример банкянския шахматен и футболен гений....
  • 6 Преди

    12 1 Отговор
    няколко години се "жертва" и кандидатира набързо за кмет на В. Търново , за да попречи да бъде избран друг и пак да остане гербавия ѝ кмет и близък ! Никога не би станала кметица мафиотската вдовица и милиционерска любовница !
  • 7 Жоро

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "12345":

    ...
    Мощен наказателен отряд срещу Кори!
  • 8 Пари

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Голем смех":

    на българския народ, милиарди - в ръцете на БКП /ДС и мафията !
  • 9 Павел пенев

    19 2 Отговор
    Не е виновна тази крадла от БСП. Радев точно такива ги търси.

    Коментиран от #12, #22

  • 10 днес

    18 2 Отговор
    Сложиха за министър вдовица на мафиот ... честно, прозразно, в полза на българите, в полза на децата - това е изборът на жената с хубавите очи......

    Коментиран от #21

  • 11 истината

    16 1 Отговор
    На България не й трябва спортно министерство. Време е малко да се съкратят тези министерства.
  • 12 Тя е негов човек.

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "Павел пенев":

    Помним как се дррусаше на хорото,когато го избраха?!А мъжът и беше в кома.

    Коментиран от #13

  • 13 Лечева е хитруша.

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тя е негов човек.":

    Играеше хоро и покрай пишман-президента Гоце. Въобще, игрива другарка...

    Коментиран от #19

  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ":

    Аз мисля да гласувам,ганчооо след като навърша 100г пълнолетие........
  • 15 положението пак е

    7 1 Отговор
    пази боже!
  • 16 Мнение

    4 1 Отговор
    Еми да почне чистка в крадливата администрация на стрелкови съюз. Там плачат за гонене то апартаменчета, къща за гости.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 УЖАС

    2 2 Отговор
    СЛАВИ И РАДЕВА СЪБРАЛИ ОПОЗИЦИЯТА НА НИНОВА.НО ЗАБРАВИЛИ ГЕРГОВ СВИНАРЯ ЗА МИНИСТЪР ОТ ГЕРБ.РУМБА,РУМБААА И ОТ ТЕБ НИЩО НЕ СТАВА!!! НАИСТИНА ФАЛШИВ ГЕРОЙ.Жалко!
  • 19 Мъжът и дето го ггръмнаха

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Лечева е хитруша.":

    Си беше началник на Гоцето.
  • 20 На добър път

    1 1 Отговор
    От утре на Руди Гела пада имунитета. От затвора в Кремикивци го приветстват с добре дошъл.
  • 21 4634

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "днес":

    Румен Радев трябва да отчита нечестивата природа на тази другарка/мафиотка и колко нефелна е тя. Не за първи път я слагат министър. НИЩО не умее да прави. Умееше да стреля. Добре, но това не значи да я правят министър! Само плюеше по Нинова, но всички плюещи от БСП срещу нея са ми много странни - ТОЛКОВА много са на брой, но май всеки срещу всеки е и не могат да я катурнат, като ТОЛКОВА не я харесват. НЯМАМ нищо общо с БСП, но с две ръце подписвам - махнат ли Нинова, бъсъпъто си ОТИВА окончателно. И какво, тези които осъдиха БСП, ще се върнат с гордо вдигната глава? Като киро добрев, който май не си каза за куфарите с пари на границата ни със СРМ. Пък и ГешеФт не пита за такива работи.
  • 22 1234

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Павел пенев":

    Не бих казала, че точно такива търси Румен Радев. Има и добри попадения сред номиниланите в сбужебното правителство. Но е принуден и да прави разни житейски лупинги, за да игнорира тези, които не харесва.
  • 23 егати

    5 2 Отговор
    Още една червена крадла живееща като бей от държавни пари.А честито Българи.Щях да питам кой ..... я предложи но после се сетих:
  • 24 Минева

    0 0 Отговор
    Тая никаквица