15 Март, 2016 08:41 2 982 13

Русия постигна целите си в Сирия

  • сирия-
  • целите-
  • русия

Според Stratfor последните събития дават надежди за бъдещето на страната

Решението за изтеглянето на руските сили от Сирия, съвпадащо с подновяването на преговорите за мира в страната, може да бъде посочено като пробив в консултациите за нейното бъдеще. Това се посочва в доклад на американската разузнавателна агенция Stratfor.

„Ще е важно отблизо да бъдат следени всички споразумения, постигнати в Женева, както и сигналите, идващи от Европа, които могат да загатнат за евентуална сделка“, се казва в доклада.

Според Stratfor като цяло Русия е постигнала целите, които си е била заложила в своята кампания в Сирия. Тя започна на 30-ти септември миналата година. Военните действия успяха да стабилизират позицията на сирийското правителство. В същото време Москва успя да демонстрира високите бойни способности на своята армия.

Кремъл успя да допринесе и за отслабването на групировката Ислямска държава.

Руският президент Владимир Путин нареди изтеглянето на основните руски части от Сирия през вчерашния ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MaschinenGewehr

    3 1 Отговор
    Въшкарите фалираха и сега се връщат като наакани "а тръгнаха като аслани"!

    Коментиран от #6

  • 2 наблюдател

    2 3 Отговор
    Путин пак показа как трябва да се действа с ислямисти.Обърка сметките на ислямиста Ердоган и Саудитска Арабия,потренира си армията изпробва нови оръжия и сега се изтегля в най добрия момент.

    Коментиран от #5

  • 3 гост

    2 2 Отговор
    Няма такова нещо, просто за момента присъствието им не е вече толкова наложително. Както пише в заглавието - постигнаха целта си, все пак част от тях ще останат там, може би повече за респект отколкото за бойни действия. Нали идеята е да се даде шанс на мирните преговори, ако обаче те се провалят бъдете сигурни че руснаците ще се върнат. След изтеглянето на основните им части турчулята и САЩ ще си помислят че пак ще могат да правят каквото си искат, само че пак ще им излязат грешни сметките.
  • 4 жител

    3 0 Отговор
    Имах големи надежди, че той ще се справи с всичко. Жалко.
  • 5 да уточним

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    Освен това вкара в тази схема Иран и Китай на своя страна. Сега всички, които смятаха, че самостоятелно могат да прекроят картата в района, трябва да се съобразяват с условията които се поставят и от тях.
  • 6 mediator37

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "MaschinenGewehr":

    Първо чети преди да храчиш.
    Stratfor - цяла разузнавателна агенция и то американска, казва, че Русия си е постигнала целите, ти се намери големия умник да й опонираш.
    Машингевеер си , но зереден с храчки, не с аргументи.
  • 7 ами сега

    1 2 Отговор
    И какво друго трябваше да направи Путин? Който е ходил в казарма, знае реда. Веднъж казвам и веднъж показвам. Следващия път наказвам. Първите две условия са изпълнени.
  • 8 стратокастър

    3 1 Отговор
    Дали Русия изпълни целите си в Сирия?На пръв поглед Ислямска Държава си е там и за сега не е кой знае колко отслабена ,което означава че тя не е била цел на руснаците!Умерената опозиция е по-омачкана но тя е доста широко представена и бързо ще се възстанови! Няколко милиона бежанци , все пак само Германия е близо 100 милиона -все ще ги поеме някак си!Големия въпрос е дали Русия постигна целите си или Саудитска Арабия постигна своите!Както се знае саудитите държат руснаците на "къса каишка " и ако са решили да я поотпуснат от всичко си има цена!За руснаците Сирия е по -скоро въпрос на престиж а цената на петрола е въпрос на живот и смърт! А какво ще пише "раптор",Бай-хои" и вся асталная на кой му пука !!!
  • 9 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    путин си тръгва ,но ислямска държава остава :)).другото са волни пожелания,особено за асад.до три месеца ще бъде в същото положение в квото беше преди да се появи путин.иначе плана на сащ и европа си върви,макар изпълнен с трудности квито са милионите бежанци,а именно първо унищожаване на ислямска държава и aл нусра,после избори сваляне на асад,пращането му в хага и процес за стабилизиране на региона.ще отнеме време ,но пътя е правилен!

    Коментиран от #12

  • 10 wanted

    1 2 Отговор
    http://www.blitz.bg/news/article/399170
  • 11 wanted

    1 2 Отговор
    http://epicenter.bg/article/-quot-Politiko-quot-Putin-otnovo-nadhitri-Obama-i-go-postavi-v-situatsiya-na-nepriyatna-iznenada/95487/11/33
  • 12 999

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    От тези мисловни напъни пак си напълнил памперса Деске , тичай да го сменяш, че мисловната ти дейност понамирисва.
  • 13 градинар

    1 2 Отговор
    След като ги поразреди , ще чака два -три месеца пак да поникнат и ги почват пак ..