15 Март, 2016 10:39 1 806 4

САЩ реагираха предпазливо на новината за руското изтегляне

  • сащ-
  • предпазливо-
  • сирия-
  • русия-
  • изтегляне-
  • джош ърнест

Ще видим какви точно са намеренията на Кремъл, обявиха от Белия дом

САЩ реагираха предпазливо на новината за руското изтегляне - 1
Снимка: БТА/ AP

САЩ реагираха предпазливо на новината за изтеглянето на руските военни от Сирия. Говорителят на Белия дом Джош Ърнест коментира думите на Владимир Путин, който нареди военният контингент да се прибере у дома.

„Ще видим какви точно са намеренията на Кремъл“, заяви Джош Ърнест, цитиран от „Global Times“.

Вашингтон все още не иска да прогнозира какво влияние ще окаже изтеглянето на руските войски и техника по отношение на сирийския конфликт и надеждите за намиране на политическо решение.

Факти.бг припомня, че Русия започна да изтегля военната си техника от Сирия. Техническият персонал на базата „Хмеймим“ е започнал да готви самолетите за продължителни полети до базите в Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 2 Отговор
    Браво на Путин, само така, сега ще се разбере кой раздухва работите в Сирия. САЩ били предпазливи. Естественно, нали ще им изкарат кирливите ризи.

    Коментиран от #3

  • 2 Супра

    1 2 Отговор
    Много ще са предпазливи, я! Путин унищожи ИДИЛ до крак. Гарантира властта на Асад за постоянно. Стабилира си икономиката и валутата до нови върхове. Реализира си енергийните проекти и е незаобиколим фактор в доставките. Спечели си много нови приятели на бойното поле. Няма вътрешнополитически брожения за отстраняването му. Категорична пабеда !
  • 3 Carfen

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    1. Нито Путин, нито руската армия са унищожили ИДИЛ "до крак". Но за 6 месеца направиха повече от САЩ и коалицията. А за съжаление за ИДИЛ все още има кой да се грижи.
    2. Столът на Асад продулжава да се клати.
    3. Русия не е реализирала все още нито един нов енергиен проект(трябва повечко време), но успя да се опази от конкуренция с катарски и саудитски газ, който някой искаше да прекара през Сирия.
    4. Не знам някога Русия да е печелила приятели на бойното поле. Нито когато отърва Европа от Наполеон, нито от Хитлер по-късно. Даже в милата ни татковина има доста интелектуалци, които от душа мразят всичко руско. Ама то сега така е модерно...
    5. Руската икономика ще продължи да изпитва трудности докато има санкции, отделно ще им трябва време за неутрализират загубите от стокообмена с Турция, както и по-ниските цени на петрола.

    А сега ще ми е много интересно да видя действията на Турция в региона, както и какво ще се случи с бежанския поток, който според авторитетни журналя бяхаше от руските бомби. А руските бомби бяха толкова страшни, че чак от Ирак и Афганистан хората бягаха да се скрият в Европа.
  • 4 kcaniba

    1 2 Отговор
    Русия променила днес статут квото на ФАЩ и това е ФАКт!!!
    Путин е най силният играч на политическата сцена и това е неоспоримо, дори самите реакции за постоянната предпазливост на ФАЩ са доказателство за това!!!
    Силна Русия = силна Евразия!!!!