20 Март, 2016 16:58 2 549 20

Саркози: Русия е по-европейска страна от Турция

  • никола саркози-
  • русия-
  • ес-
  • турция-
  • европейска

Перспективата Турция да влезе в Европейския съюз противоречи на здравия разум

Саркози: Русия е по-европейска страна от Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият френски президент Никола Саркози заяви, че перспективата Турция да влезе в Европейския съюз противоречи на здравия разум.

Саркози сподели пред телевизионния канал „iTELLE“, че Русия е по-европейска страна от Турция, предаде ТАСС.

„Турция се намира в Мала Азия. Това е голяма страна, велика цивилизация, но е мост между Азия и Европа. Турция няма място в Европейския съюз и аз винаги съм се придържал към тази позиция, основаваща се на здравия разум“, заяви Никола Саркози.

Бившият държавен глава добави, че няма нищо против турците, които по думите му са важни съюзници в НАТО.

„Ако ще говорим за присъединяването на Турция, позволете ми да кажа, че Русия е много по-европейска страна от Турция", каза още Саркози.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМ БАМ

    4 2 Отговор
    ОЧАКВАЙТЕ СЕГА ДА МУ СЕ СЛУЧАТ РАЗНИ ХУБАВИ НЕЩА !!!!;;;;
  • 2 gostotburgas

    6 0 Отговор
    Най-после някой да каже,че Турция няма място в Европа,браво !!!
  • 3 123455

    6 2 Отговор
    Браво за откровението Г-н Саркози,
    ако искаш им кажи на европейските лидери,че ако приемат Русия в ЕС няма да има нужда от НАТО /то и сега е нужно само на САЩ/
  • 4 Бай Коста

    3 2 Отговор
    Туркофилите чакат инструкции, за да отвърнат на френския приятелски огън. Ако не получат депеши, ще се ограничат до минусово несъгласие.

    Коментиран от #14

  • 5 Carfen

    4 0 Отговор
    Аз още не мога да проумея, защо му е на Ердоган да влиза в ЕС? Та той едновременно иска да го приемем, а в същото време се опитва да го разруши.
  • 6 Някой

    3 3 Отговор
    Стоянка,катъра и оня са на инструктаж при фесовете за да обяснят на незнаещите какви европейци са в Анадола и нататък.

    Коментиран от #7

  • 7 tost

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Ай стига бе,та са най големите българи ..........защитаващи чужди интереси
  • 8 Бай Коста

    1 2 Отговор
    Карфен, логиката е като на някои глупави жени, които искат да си намерят мъж - трепач и после да го направят мухльо на каишка.
  • 9 гост

    5 2 Отговор
    САРКОЗИ Е МНОГО ПРАВ !!! Азия е до Босфора !!!Длъжни ли са Европейците да се решават проблемите които Американците забъркаха !!!Тия Еврогейове / Евролидери/ да си вземат вазелина и да се махат от Европа !!!
  • 10 кочо

    6 1 Отговор
    чак пък Турция да е велика цивилизация.При положение ,че в продължение на стотици години са имали възможност да се развиват и не са бомбардирани през световните войни и нямат разрушения ,а в момента са една цигания ,която не може да се сравни с великолепието на З.Европа ,с дворците и парковете,музеите и културата на европейските народи,които преживяха две световни войни и бяха почти разрушени сградния фонд и инфраструктурата.За стотици години съществуване са построили няколко джамии,и то върху вече съществуващи църкви.Това е Туркия.Същата е и Россия.Добре,че бяха западняците да им построят Петербург.Сега са нещо като Африканска държава със сняг.
  • 11 голям смях

    3 5 Отговор
    Най-са ми смешни п...лите ,които упрекват САЩ за всичко.Да не би американците да нападнаха Афганистан и Кувейт.Да не би американците да предизвикаха т.н. арабска пролет в Тунис.Американците ли убиха Кадафи.Американците ли предизвикаха размириците в Египет.Американците ли са в Сирия и те ли бомбардират мирни жители и градове.Америка ли има полза от дестабилизиране на най-верния си съюзник Европа.Хората от които са произлезли и на които са наследници.Америка и Европа са една кръв и един начин на живот.Те движат човешкия прогрес и развитието на технологиите.Всичките лайна от десетки год. се забъркват от Москва.Азиатски народ,който няма нищо общо с манталитета и ценностите на европейските народи.Не случайно са изостанали десетки год. в развитието си от европейската цивилизация.

    Коментиран от #17

  • 12 Сиси

    3 3 Отговор
    Наистина си ГОЛЯМ смях!
  • 13 мосю льо президон

    4 0 Отговор
    За мен Саркози е много по-добър политик и президент, отколкото повечето еврогейски такива, включително и Оланд. На Европа сега й трябват силни личности, хора от типа на Маргарет Тачър, Хелмут Кол, Шарл де Гол, а не смешници като сегашните. Неслучайно точно държавите от бившия соц.блок(изключвам България) вадят по-твърди и решителни управленски кадри, щото навремето там се пипаше здраво и нямаше тън-мън.
  • 14 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Коста":

    какъв приятелски огън бе коста?ни русия ни турция са за ес към този момент и тва го казва не само саркози,а всеки европеиски политик.тва да не искаме руска прегръдка не ни прави туркофили както удобно се опитвате да обяснявате.путин и ердоган са двама политически близнака ,но ердоган не е овладял турция такак както путин русия,щото все още се надява на някаква европеиска интеграция.

    Коментиран от #18

  • 15 Киро

    5 0 Отговор
    Много ясно, че Турция няма място в ЕС!
  • 16 Vasik Atanasova

    5 0 Отговор
    БРАВО САРКОЗИ
    ТОЧНО
    НИКОГА ТУРЦИЯ В ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
  • 17 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "голям смях ":

    На твоето му се вика "голям и смешен гьон-суратлък"
  • 18 кроко

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Ердоган ли се надява на интеграция! Той, дето потъпква свободата на словото, прави си каквото си иска с армията, за връзките с ИД да не ги разискваме, инудва ЕС, месисе във външните работи на сеседните държави и т.н.!
    На мен повече ми прилича, че се опитва да влезе чрез взлом през задния вход на ЕС.
  • 19 антимюсли

    0 0 Отговор
    Да прав е лилипута.Ако не беше Русия сега европа щеше да бъде третия райх и нямаше да има нито бежанци нито терористи.Дали щеше да е по-добре???
  • 20 гост

    0 0 Отговор
    Членството на Турция в Европейския съюз ще подпомогне цивилизационното й развитие и ще й позволи да се освободи от фанатизма и жестокостта на тяхната религия, така че в крайна сметка и Европа, и светът ще имат полза от това.
Новини по държави: