Last news in Fakti

24 Март, 2016 10:58 2 296 5

Стотици бойци на ДАЕШ готови да ударят Европа

  • бойци-
  • ислямска държава-
  • европа

Те организират терористични клетки в различни точки на континента

Групировката Ислямска държава е обучила поне 400 бойци, който да извършат вълна от терористични атаки в Европа, съобщи “Los Angeles Times”.

Бойците имат за задача да организират терористични клетки, подобни на тези в Брюксел и Париж, които да са готови да се задействат и да организират атаки в избрано време и място, причинявайки максимално много щети.

Мрежата от отделни клетки позволява на ДАЕШ да действа в Европа, дори когато губи позициите си в Сирия и Ирак. Има информации за лагери в Сирия и Ирак, както и в някои бивши съветски държави, където атентаторите са се обучавали да извършват удари срещу Запада.

Преди да бъде убит, един от организаторите на атаките в Париж, заяви че атентаторите са влезли в Европа с група от 90 бойци. Тези бойци са се разпръснали в различни части на континента.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интересно

    5 2 Отговор
    А бе, само аз ли се чудя защо, след като причината за безумното конфронтиране в страните от Арабския свят и Африка е САЩ, терористите упорито избиват само европейци? Я някой да обясни, моля...
  • 2 някой

    4 0 Отговор
    Хитлер навремето е почнал евреите,но явно сега ще дойдат на ред арабите и без това са една една кръв.Ако така продължават ще си изпросят масово изтребление.
  • 3 БАЙ ГАН4О

    1 4 Отговор
    Обяснявам ,намери днешното сутрешно предаване на телевизия Алфа .Пасков обясни вси4ко грамотно ,то4но и без емоции.Не съм атакист ,но този 4овек говори с факти дати и имена.Изгледай го и ще разбереш вси4ко.
  • 4 azazel

    1 2 Отговор
    @Интересно
    1.САЩ са им бая далече през океана.
    2.Икономиката на Европа е силна и пречи на САЩ и Китай.
    3.САЩ спонсорират ИД с оръжие.
    ergo Европа пречи на САЩ...изводите можеш и сам да си направиш, надявам се.
  • 5 ясно е

    3 0 Отговор
    Защото целта е да се унищожи бялата раса! Затова терористите убиват само бели хора, а Европа е домът на бялата раса.
Новини по държави: