Last news in Fakti

25 Март, 2016 15:00 1 093 3

Белгия се включва в международната коалиция срещу ДАЕШ

  • белгия-
  • даеш-
  • международна коалиция-
  • въздушни удари-
  • ислямска държава-
  • шарл мишел-
  • ф-16

Премиерът Шарл Мишел заяви, че страната ще проведе въздушни удари срещу екстремистите

Белгия се включва в международната коалиция срещу ДАЕШ - 1
Снимка БТА/АП

Премиерът на Белгия Шарл Мишел заяви в петък, че страната му възнамерява да проведе въздушни удари срещу Ислямска държава като част от международната коалицията, водена от САЩ.

Правителството ще изпрати изтребители Ф-16, които да подпомогнат международните въздушни удари по цели на Ислямска държава (ИД или ДАЕШ) в Сирия, съобщиха местни медии.

По време на посещението на американския държавен секретар Джон Кери в белгийската столица, той изказа съболезнованията си към гражданите на страната по повод терористичните атаки на летището и метростанция в Брюксел.

Най-малко двама американци са били убити по време на атаки във вторник в Брюксел, за които отговорност пое Ислямска държава, съобщиха властите на САЩ.

В изказване след срещата си с белгийския премиер Шарл Мишел, Кери заяви, че "САЩ се моли и скърби заедно с вас за близките на онези, чиито живот е бил така жестоко отнет, както и многото ранени", съобщава АП.

Неотдавна САЩ изпрати официална молба към Белгия да се включи в ударите на международната коалиция срещу ИД в Сирия. До средата на миналата година белгийски изтребители поразяваха цели на терористичната групировка в Ирак, а след това временно се изтеглиха от бюджетни съображения.

За да се включи Белгия в сирийската операция, необходимо е решение на Федералния парламент. Премиерът Мишел е посочил, че това трябва да стане скоро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 звън на центове

    2 2 Отговор
    Май пак не са разбрали белгийците , "Кой" им стори това ?
    И си продължават по същата пътека без изход, но кой каквото си направи сам и друг не може да му го стори.
  • 2 666

    2 2 Отговор
    Кой и как управлява Европа?
  • 3 Вирус

    1 0 Отговор
    В Белгия назрява нов скандал. Един млад евродепутат обвини че страните от Европа незаконно свалят правителства под натиска на САЩ. : "И, както виждате, нашата страна в последно време прави само това – участва в установяването на ислямистки режими в северна Африка и в Близкия изток.......Ирак и Афганистан станаха следствие от американска лъжа. След тях последваха Тунис, Египет, Либия, където благодарение на вашите решения нашата страна в първите редици взе участие в извършване на престъпления против човечността, сваляйки във всеки случай един прогресивен или умерен режим и довеждайки на негово място ислямистки режим, първата инициатива на който –(и това е много странно)! – беше установяването на шериата. Същото става сега в Сирия, където Белгия, за свой срам, финансира доставката на въоръжения за ислямските бунтовници, които се опитват да свалят Башар ал Асад." http://webnovinar.com/2016/03/22/шокиращо-изказване-на-белгийски-евро/
Новини по държави: