Last news in Fakti

5 Август, 2018 16:40 2 293 1

Жега! Термометрите показаха над 46 градуса

  • жега-
  • испания-
  • португалия-
  • температури-
  • време-
  • горещо-
  • снимки

Смъртни случаи в Испания заради горещините

Жега! Термометрите показаха над 46 градуса - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Гореща вълна е обхванала части на Европа, а най-засегнати от жегите са Испания и Португалия. Термометрите там показаха над 46 градуса по Целзий, доближавайки се до абсолютния рекорд от 48 градуса, предаде „Скай нюз“.

Живакът в Испания достигна 46.6 градуса по Целзий, докато в Португалия бяха отчетени 46.4 градуса. На Иберийския полуостров има опасност от възникването на пожари и риск за хората, поради което властите в много провинции обявиха червен код.

Пожари продължават да бушуват и в южна Испания и близо до столицата Мадрид. Трима души са починали от топлинен удар, пишат местните медии. Португалската Агенция за гражданска защита изпраща предупредителни съобщения на мобилните телефони за изключително висока опасност от пожари в някои райони.

Горещо е не само в Испания и Португалия. Заради високите температури се наложи ядрени реактори във Франция да бъдат спрени. На Острова също е горещо. В Южна Англия са отчетени необичайно високи за това място температури. В Холандия слънцето също причинява щети. Някои пътища в страната са били затворени заради топящ се асфалт.

Жега! Термометрите показаха над 46 градуса
Снимка: БТА/ AP

Жега! Термометрите показаха над 46 градуса
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ежко бежко

    9 0 Отговор
    При тази жега ,не помага и водата!Дано тук да няма такива жеги!