Last news in Fakti

5 Септември, 2018 09:00 3 573 44

Деца са убити при руските удари в Сирия

  • сирия-
  • деца-
  • идлиб-
  • русия-
  • удари-
  • цивилни-
  • жертви

Цивилни жертви след въздушните удари

Деца са убити при руските удари в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Деца са сред цивилните жертви, загинали при руските въздушни удари в северозападната сирийска провинция Идлиб, предаде Yahoo News, позовавайки се на наблюдатели.

Девет цивилни граждани са загинали при бомбардировките, а сред тях има и деца. Руската бойна авиация нанесе удари след 22-дневна пауза. ООН предупреждава, че има риск от нова хуманитарна криза, ако режимът на Башар Асад и неговите съюзници атакуват бунтовниците в Идлиб.

Турският Червен полумесец активизира подготовката в Сирия за предоставяне на подслон на територията на Сирия на евентуални бежанци от района на Идлиб - на фона на очаквана военна офанзива на сирийския режим. Турция очаква нова хуманитарна криза в региона.

Президентите на Русия, Турция и Иран се очаква да се срещнат в петък в Техеран, за да обсъдят положението в Северозападна Сирия. САЩ предупредиха режима в Дамаск да не предприема офанзива срещу бунтовниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    50 5 Отговор
    Новината е на яхо нюз, а те са се позовали на наблюдатели :) Демек ако не вярваш иди виж :) леваци.
  • 2 хроно граф

    57 6 Отговор
    1 милион деца убиха американците в Ирак, защото Садам имал ОМП.
  • 3 гост

    51 6 Отговор
    Повръща ми се. То бива бива да живеем в подобни лъжи, ама айде кажете с какво сме по добри от годините преди 1989? Че то лъжите и пропагандната помия се леят повече от тогава. Разочарован съм. Тва ли е демократичното?
  • 4 Хк+йххххйххх

    41 4 Отговор
    Пропаганда за оправдаване на евентуална намеса за спасяване на терористите. Срам и позор.
  • 5 ****

    30 2 Отговор
    Ами те тези деца са сигурно от семействата на джихадистите,иначе е нормално останалите мирни граждани да напуснат района,и да се преместят на по безопасно място за тях,а не да стоят заедно с джихадистите,ако не са свързани с тях.
  • 6 S74Lk3R

    41 6 Отговор
    Пък как все Русия като удря има винаги деца жертви, а кога Израел и Умурика удрят всичко е точно? Ако беше 1635та година можеше и да повярвам.

    Коментиран от #22

  • 7 Kcaniba

    3 19 Отговор
    Империята на злото !

    Коментиран от #14

  • 8 Borislav Popov

    33 4 Отговор
    А колко деца и цивилни останаха под развалините на Ракка и Мосул ? Или там по демократично му !
  • 9 СЛАВА НА РУСКИЯ БИЗНЕС И РУСКИЯТ ПАТРИАР

    7 37 Отговор
    СЛАВА НА РУСКИЯ БИЗНЕС И РУСКИЯТ ПАТРИАРХ. РУСНАЦИТЕ НЯМАТ РАБОТА В СИРИЯ ДА СИ ВЪРВЯТ У ДОМА ПРИ ХУБАВИТЕ ИМ ЖЕНИЧКИ ДА ГИ ПООПРАВЯТ И ДА СЕ ПОНАПИЯТ ЗА ДА НЕ ГО НАПРАВИМ НИЕ СМЕЛИТЕ НАТОВСКИ БОЙЦИ МНОГО СКОРО С ДЕСАНТ В КРИМ А НАШИТЕ КОМУНЯГИ ДА ГО ДУХАТ ПОД ВОДА ЗАЩОТО СА НЕГОДНИ ЗА ВОЕННА СЛУЖБА СЪЩО КАТО ТЪПИЯ СИ ПРЕЗИДЕНТ КОГОТО ИЗБРАХА СЛУЧАЙНО

    Коментиран от #10, #17

  • 10 Гост

    32 4 Отговор

    До коментар #9 от "СЛАВА НА РУСКИЯ БИЗНЕС И РУСКИЯТ ПАТРИАР":

    Пич, ти БАХУР ядеш ли?
  • 11 Kcaniba

    7 25 Отговор
    Няма оправдание за убийството на невинни хора..... Беззащитни деца ..... НЯМА!!!
  • 12 Eee

    31 5 Отговор
    Защо САЩ и терористите като хвърлят бомби по цивилни не казват колко деца са убили?
  • 13 аналитик

    31 7 Отговор
    А, защо финансирахте и въоръжихте бунтовниците? Искате Асад да го няма, а не ви пука бунтовниците колко хора прогониха и изтрепаха? ИДИЛ разрушиха и изтрепаха сума народ, Ракка.... Тогава не бяхте загрижени за цивилните жертви, нали? Като помогнаха Русия, Иран, Хизбула, кюрдски милиции, ... на Асад и терористите започнаха да губятт, изведнъж и Париж и Лондон и Уошингтън и другите на страната на бунтовниците опискахте света, колко цивилни емигрирали и умирали? Много добрички станахте, направо майка Тереза сте, в КАВИЧКИ? Асад се бори да освободи страната от наемните главорези, а все той излизал лошия? Нали сте за ДЕМОКРАЦИЯ? Ами оставете сирийците да си решат живота. И аз не съм съгласен ГЕРБ, БСП, ДПС, ЕВРОРОМА, БХК, СДС, ОДС, НДСВ, ВОЛЯ, БДЦ, ДБГ, РБ.... даже и да ги има, камо ли да лапат пари и управляват, но ги има и не съм тфъгнал да ги стрелям с бирени кутийки нито с бренеке, а вие въоръжихте,, УМЕРЕНАТА,, стреляща и хвърляща Зарин опозиция и не ви пука, че тя убиса деца? И театъра с, възкръсналите ухилени,, отровени,, артисти от БОВ не забелязахте, уж Асад ги хвърлял? Ами като сте кьорави, къв го дирите там? Мачкай, Асад и коалиция, брадатите терористи! Да видят Водовден.
  • 14 :)))))))))

    16 4 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Ти се поумори да драскаш простотий и сега само тва остана да намилаш
  • 15 НКВД

    25 4 Отговор
    В Сирия на 17-18 годишни с Калашников и два ката бомби на кръста на такива казват деца бели,зелени и оранжевите каски
  • 16 Kcaniba

    4 25 Отговор
    Бомбардировките ще доведат до хуманитарна криза ,над милион бежанци ще тръгнат към Турция и Европа! Това е целта на империята на злото и лъжата!

    Коментиран от #25

  • 17 Borislav Popov

    20 2 Отговор

    До коментар #9 от "СЛАВА НА РУСКИЯ БИЗНЕС И РУСКИЯТ ПАТРИАР":

    Мелееее......смях ! Офицерите травестити от 18 армии - повечето натовски, се събраха във Вашингтон на годишна среща, за да обсъдят проблемите си. И се преброиха. Оказа се, че транссексуалните военни в САЩ са около 15 000 .Около дузина са държавите, които позволяват в армиите им да служат хора, които са сменили пола си или са травестити. Сред тях са Австралия, Израел, Канада и Великобритания. В Австралия военните дори получават безплатни консултации за смяна на пола.
  • 18 Kcaniba

    6 29 Отговор
    В преследването на пъкления си план,руските терористи няма да се спрат да убиват жени и деца! Света трябва да вземе спешни мерки! СТИГА КРЪВ И АНАРХИЯ от Империята на злото
  • 19 гост

    6 30 Отговор
    Тука е силата на руснаците да свалят граждански самолети и да избиват цивилни жени и деца ...
  • 20 гост

    30 4 Отговор
    Добре де, американска бомба с лазерно насочване, уж супер точна, като удари автобус и уби 53 души, от които 40 деца тръгнали на екскурзия, това защо не се отразява?
  • 21 Иванов

    5 25 Отговор
    Мордор в действие! Москалските орки избиват наред защото мятат бомби от ВСВ!

    Коментиран от #23, #37

  • 22 СссереМ

    5 25 Отговор

    До коментар #6 от "S74Lk3R":

    Ами просто е за обяснение,руснаците нямат високоточни оръжия като американците и хвърлят бомбата а тя където падне,важното е пушилка да има и материали за мосфилм.

    Коментиран от #24

  • 23 Borislav Popov

    18 3 Отговор

    До коментар #21 от "Иванов":

    Какво представлява самолетната подсистема СВП-24? Ефективността на операциите на руските въздушно-космически сили порази западните експерти, не само с количеството на самолетните полети, което е минимум три пъти повече от постигнатото от САЩ и НАТО, но и защото руските бомбардировки са удивително точни, въпреки че самолетите летят над 5000 метра, извън пределите на досегаемостта на зенитните системи. Летят и през нощта и в лошо време. Значи, въпросът е по какъв начин Русия постига такива добри резултати.

    Отговорът е – с помощта на СВП-24.
  • 24 Borislav Popov

    14 4 Отговор

    До коментар #22 от "СссереМ":

    Какво представлява самолетната подсистема СВП-24.СВП-24 се разшифрова като "специализирана изчислителна подсистема".

    Тази система постоянно следи позицията на самолета и на целта, като използва ГЛОНАСС, измерва налягането, влажността, скоростта на вятъра и самолета, направлението на полета. Тя може да получи "допълнителна информация от самолетите AWACS, наземните станции, други самолети. СВП-24 изчислява параметрите /скорост, височина, курс/ при което "глупавата" бомба трябва да бъде пусната автоматично, точно в момента, когато нейният неуправляем полет ще я доведе в целта в пределите на 3-5 метра.

    На практика това означава, че всяка стара /на възраст 30 и повече години/ руска бомба може да бъде доставена със стар самолет с такава точност, като новите управляеми бомби, доставяни от най-новите бомбардировачи.

    Това не е всичко. Летецът не трябва въобще да мисли за прицелването. Той просто въвежда точните координати на целта в системата, лети в нужния район и бомбите са хвърляни автоматично. Летецът може да се съсредоточи върху действията на противника – самолети, ракети, зенитни оръжия. И най-главното. Тази система може да се използва при бомбардировачите от голяма височина над 5000 метра, където противовъздушните зенитни ракетни комплекси не достигат. Освен това облаците и времето нямат никакво значение.

    Коментиран от #27

  • 25 аналитик

    16 3 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Това не е цел на Русия, а на Отворно общество. Сорос, РедШийлд, Мърдюк, Меркел, Макрон..... Много сте жлупави и коварни Соросоидите, страдате от Амнезия. Емигрантите от Ирак, Сирия, Ливан, ... започнаха, преди намесата на Русия, те са глобалистка цел, свят без държави и народности, а малък елит диктатор... ТЕ.
  • 26 Дааааа

    0 1 Отговор
    Ти искаш само ОП да ги има, нали палавнико?
  • 27 Ясно

    3 14 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    На свп24 задават координатите на болници училища и детски градини.

    Коментиран от #41

  • 28 Просия

    11 4 Отговор
    Много прости коментари...не мога да повярвам как хората си мислят, че във ВОЙНАТА няма да има загинали цивилни...НЕИЗБЕЖНО Е !!! Ама...по-лошото тепърва предстои... ЗАРАЗИХА ЕВРОПА С ЦИГАНИЕ !!!
  • 29 Историк

    5 15 Отговор
    Жените и децата са обичайни мишени за руските военнопрестъпници. досега в Сирия са избили над 6000 жени и деца .

    Коментиран от #31

  • 30 стоян георгиев

    2 11 Отговор
    нека да е ясно че идлиб ще бъде превърнат в лунен пеизаж от руските самолети.тва е само началото на началото!
  • 31 ТАЛИБАНИТЕ ПОЛЗВАТ ДЕЦАТА КАТО

    7 3 Отговор

    До коментар #29 от "Историк":

    ЖИВ ЩИТ И ТИ ДА СИ ТАМ НЕВЕРНИКО ША БЪДЕШ НА ПЪРВА ЛИНИЯ.
  • 32 Kcaniba

    6 18 Отговор
    5 септември 1944 - над България се спуска мракът на кървавата диктатура
    Българите забравят кои са и какви са, насажда им се русофилство и нихилизъм, простащината преуспява
  • 33 Kcaniba

    7 16 Отговор
    Съветската окупация на България трае от 1944 до 1948 и струва 138 милиарда лева без да броим пладнешките грабежи на руснаците на частна собственост. Спират с камиони пред български частни магазини и изнасят всичко от тях без да платят и стотинка.
  • 34 Kcaniba

    8 18 Отговор
    Над България се спуска мрака на кървавата диктатура на комунистическата тоталитарна власт, която задушава всеки опит за съпротива, отнема ресурсите на българите, отнема им собствеността, земята, средствата за производство.
    "Народната република" не разрешава висше образование за децата на "народните врагове" и прониква в най-интимните кътчета на човешките отношения. Посяга на любовните и семейните отношения и дори мъртвите не са пожалени - погребалните обреди се извършват по комунистически тертип. Насажда се страх, лъжа и лицемерие. Хората внимават не само какво говорят, но и какво мислят. В резултат от 70-те години натам се подменя тотално манталитетът на българите и се насажда лицемерие, цинизъм, тарикатлък, мързел и липса на морал. Представите за добро и зло са преобърнати, а невежеството вследствие на тоталната идеологическа пропаганда, набивана в главите на децата още от началното училище, е фрапиращо. Българите забравят кои са и какви са, насажда им се русофилство и нихилизъм. Простащината преуспява. И до днес.
  • 35 Kcaniba

    4 14 Отговор
    Съветският съюз вероломно изпраща в родината ни

    въоръжени терористи с подводници и парашути,

    неизбежно залавяни от местното българско население и предавани на българската полиция.
    Сталин отлично знае, че с тези си действия СССР нарушава международните конвенции за водене на война и извършва едно от най-тежките престъпления - престъпление срещу мира - да предприемеш бойни действия без да си обявил война
  • 36 Kcaniba

    5 15 Отговор
    Никола Йонков Вапцаров, организатор на терористична мрежа в България,

    щедро платен съветски терорист и държавен изменник
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 пенко

    5 4 Отговор
    АЛО ,ВАПЦАРОВ Е ЦАРСКИ "ИЗМЕННИК" -ЦАРСТВО Е !........... КОМУНИСТИТЕ ОТНЕЛИ РЕСУРСИТЕ НА НАРОДА :..."ДАЛИ НА КАНАДСКА ФИРМА ЗЛАТОТО!!!" АХ-АХ-АХ ... "ДАЛИ НА БЕЛГИЙСКА ФИРМА -МЕДЕТ???" ;СОДИ; МЕТАЛУРГИЯ "СТОМАНА "ПЕРНИК И ВСИЧКИ БАНКИ ...АХ АХ АХ АХ АХ !!!!!!!!
  • 39 ПЕНКО

    8 5 Отговор
    ДЕЦА "КСАНИБИТЕ" ИСКАТ ДА ВИ ВЗЕМАТ РАЗУМА /ТОЧНО КАКТО РЕЛИГИИТЕ/ !!! В ДИКТАТОРСКИЯ СОЦИАЛИЗЪМ ИМАШЕ : ОБРАЗОВАНИЕ; КУЛТУРА ;ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ; ДА НАЛОЖЕНО ИЗКУСТВО ,НО ПЪРВА ПЕРНИШКА ГИМНАЗИЯ- ИМАХМЕ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР С 40 ИНСТРУМЕНТА !!! 70 % СПОРТУВАХМЕ АКТИВНО !
  • 40 скаут

    4 2 Отговор
    Те тези наблюдатели не пият ли кафе в Лондон и оттам наблюдват...положението...При американските удари....също загиват хора ,както и деца...но парите повеече котират....
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Патриот

    2 1 Отговор
    Кога САЩ бомбандираха болници и училища никой не писа.
    Да не стане като с ония актьори незнам си какви каски - 50 долара за 30 секунди сълзене в камерата?
  • 44 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    1 0 Отговор
    44 деца от Идлиб са отвлечени за новият ФЕЙК филм, с хем АТАКА в Идлиб. Почва се. Русия трябва да ги смаже !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания