Last news in Fakti

5 Септември, 2018 10:21 3 920 40

Ердоган: Aтака срещу Идлиб ще бъде клане

  • турция-
  • сирия-
  • идлиб-
  • реджеп ердоган
Ердоган: Aтака срещу Идлиб ще бъде клане - 1
Снимки: БТА/АР

Нападение срещу сирийската провинция Идлиб, последния бастион на бунтовниците, би се превърнала в клане, а предстоящата среща на върха в Техеран между Иран, Русия и Турция, не би постигнала положителни резултати. Това е заявил турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от Reuters.

Русия, която е съюзник на сирийския президент Башар Асад, възобнови въздушните удари срещу бунтовниците в Идлиб след седмици на авиобомбардировки и обстрел от проправителствените сили, което изглежда е прелюдия към пълномащабна офанзива срещу последния голям бунтовнически анклав.

"Ситуацията в Идлиб е жизненоважна за Турция. Там тече безмилостен процес...да не дава Бог, ако тази зона бъде обсипана с ракети, ще настъпи голямо клане", е казал Ердоган, цитиран от изданието.
Операция на сирийските сили в Идлиб може да доведе до хуманитарна катастрофа, подчертава той.
Турция, която подкрепи някои бунтовници срещу режима на Асад, се надява срещата в Техеран по-късно тази седмица да доведе до положителен изход.

"Ще доведем този въпрос до положителен резултат със срещата в Техеран, която е продължение на (срещата в) Астана. Надявам се, че е успеем да предотвратим екстремизма на сирийското правителство в този регион", заявява турският президент.

Ердоган: Aтака срещу Идлиб ще бъде клане

Срещата в Техеран ще бъде третата в тристранен формат за разрешаване на сирийската криза.

Говорейки пред медиите в самолета на връщане от официално посещение в Киргизстан, Ердоган е посочил също така, че пътната карта за северния сирийски град Манбидж, договорена между Вашингтон и Анкара през юни, не напредва със същия темп.

Пътната карта предвижда американските и турски сили да патрулират съвместно в града, за да прочистят района от кюрдски части.

Ердоган: Aтака срещу Идлиб ще бъде клане

Заплахите на Вашингтон срещу Анкара заради ареста на американския пастор Андрю Брънсън не отговарят на принципите на алианса между САЩ и Турция, е допълнил Ердоган. Не можем да изпълним искания, когато те излизат извън рамките на юридическия процес. Турция е страна, в която господства върховенството на закона и всичко ще се прави според закона, отбелязал той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    21 19 Отговор
    То ти си по кланетата. С ятагани зурли и тюрбани
  • 2 аналитик

    29 5 Отговор
    Ами кажете на бунтовниците да спрат войната и няма да има нужда от атаки към Идлиб! Предават оръжието и спира войната!
  • 3 ХАСАН

    19 30 Отговор
    Когато османците бяха в Сирия,500г имаше мир и благоденствие! А от сто години само кръв и насилие!французи,англичани,руснаци,американци - всички ги убиват

    Коментиран от #5, #26

  • 4 PAX OTTOMANICA

    10 6 Отговор
    Хората помнят кога са живяли мирно.
  • 5 аналитик

    11 14 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    А, когато Болгарите бяха в Сирия 3000 години преди избрпените от теб османци и други, нямаше и войни и глад.

    Коментиран от #6

  • 6 ХАСАН

    12 13 Отговор

    До коментар #5 от "аналитик":

    Македонците ли имаш предвид???
  • 7 заза

    16 12 Отговор
    По време на Великата Османската Империя народите от балканите, кавказ и близкия изток са се множали като зайци а сега се трепят като пилци

    Коментиран от #15

  • 8 стоян георгиев

    6 14 Отговор
    ердоган продължава да говори глупости.в идлибситуацията за него приключи.запада няма даго подкрепи ако се опълчи на русия и иран,а в мамбидж американците отдавна си го сложиха на ...а!след превземането на идлиб турция я чака вълна на бежанци както и екстремизъм от страна на излъганите бунтовници ,които ще приемат че турция ги е предала и не е спазила ангажиментите си към тях.трагедия ще има и сред турското етническо малцинство,що асадисти и руснаци ще го подложат на репресии и изтребление.тва всичкото ства благодарение на подкрепата на турските клепоушковци ,дето само преди месец тръбяха колко умен и велик е техния султан въпреки предупрежденията за огромите рискове които поема турция.

    Коментиран от #9, #10, #12

  • 9 ХАСАН

    13 4 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Позволи ми да не се съглася с тебе!..Както знаем всичко в Сирия почна с дкмократичните искания на гражданиие на които Асад отговори с насилие! Тогава Запада с Турция почна да въоръжава опозицията .Но изведнъж от нищото се появи ДАЕШ . Незнайно как за една нощ 10хиляди затворници избягаха от иракски затвор, джмхадисти от цяла Европа се събраха в Сирия ,джихад-сти от Кавказ и Китай също и не знайно как намериха оръжие и нови пикапи Тойоти!! И коалийия от западни сили 7 г не можвха да се преборят а прибягнаха до помошта на друга терористична организация ПКК
  • 10 ХАСАН

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    В случая Турция до последно беше със западните си-съюзници ,които го предадоэа! Меркел направи-натиск Турция да отвори границите си и покани бежанците,въпреки опасенията на Турция! ПКК е заплаха за Турция ,но въпреки това тя се радва на подкрепата на "съюзниците " на Турция!

    Коментиран от #11, #19

  • 11 Анализатор

    9 8 Отговор

    До коментар #10 от "ХАСАН":

    Хасане Хасане Ердо е фанатик и затова ще яде дървото.
    Той няма работа в Идлиб но подкрепя Алкайда само защото са Сунити!!! А трябваше още в самото начало да се договори с Асад за Кюрдите и щеше всичко да е наред!!! Е той поиска да завземе част от Сирия и Ирак в преследване на нова Османска империя!!!
    Сега е късно ще бъде изгонен от Идлиб и не се знае съдбата на Африн. Дори и да остане Африн под негов контрол това ще е на цената на силни Кюрди които в лицето на Америка си намериха силен съюзник!!!
    Сега САЩ няма нужда от Турция и ако не играете по свирката им ще бъдете следващата Сирия!!!
    Все още не е напълно късно за Турция да отрежете религиозните простотии които водят и до имперски амбиции и да се превърнете в нормална добросъседска светска държава!!!

    Коментиран от #13, #21

  • 12 Стоенчо

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Събуди се бре, изкълва всичкото просо..
  • 13 ХАСАН

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Анализатор":

    Не си прав! Това че Ердоган е "ислямист " и " фанатик " ни го втълпява еврейската медия а причината е че публично обвини еврейския президент за Палестина! Ердоган си е капиталист като Тръмп,Макрон,Меркел...като тях се опитва да извлече максимална полза -нови пазари,евтини енергийни изтрчници!

    Коментиран от #14

  • 14 Анализатор

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "ХАСАН":

    А защо подкрепя Алкайда в Идлиб???
    Каква работа има той там в Африн разбирам там са Кюрди ама Идлиб???
    За разлика от Сирия, Ливан, Иран които открито се борят с Израел то СА и Турция са предатели които тайно се подмазват и заговорничат с Израел!!!!
    Е така няма как да намериш приятели сред Арабите освен марионетките от СА!!!!!

    Коментиран от #30

  • 15 Трол

    16 9 Отговор

    До коментар #7 от "заза":

    Преди османското робство България я дават с вероятно население от 2 млн.души. Някъде и 4млн.но това е невероятно, Византия е била около 3млн.и нещо. В края на 14 и началото на 15 век, българите са редуцирани на 350 000-400 000! От милите чалмосани резняци! Мир и любов с вас ли! Ох пилета...

    Коментиран от #27, #32

  • 16 Молла

    2 0 Отговор
    Епа това е желанието на Аллах трябва да изпълните волята му той е добър фашист
  • 17 vankata

    5 3 Отговор
    Някои хора с не-български имена заслужават да им се натика многотомно издание на история на османската империя отзад.
  • 18 чалма тв

    5 0 Отговор
    специалисти по кланета се молят по 5 пъти на ден.., ИДИЛ,талибанска сган и други приятели на сащ...

    Коментиран от #20

  • 19 стоян георгиев

    4 6 Отговор

    До коментар #10 от "ХАСАН":

    хасанчо историите за аладин и вълшебната лампа си ги разправяи във вашата махала.ердоган предаде запада като се съюзи без причина със западните противници в сирия.освен това ердоган реши да изнудва европа и да заплашва съседите си ,тъпи намеци правеше дори и за българия.сега като го свалиха в партер реши да смени плочата.щяло да стане каспаница и незнам кво си.да ще стане касапница ,но предателите никои не ги обича,особено такива като ердоган нагли и безпардонни.сега и вие клепоушковците ще носите последствията,като го пофкрепяхте.предупреждвах ви за това преди някоко месеца докато пишеше тъпотии.в африн всеки ден убиват турски воиници в ал баб също.сега ще потече турска кръв и в латакия и идлиб.явно тва ще те направи много щаслив,но няма как да е друго хасанчо,щото ердоган ги докара тия проблеми на турската глава съвсем умишлено и с цел да се бетонира като султан,а тъпотиите и фантасмагориите дето пишеш ще си останат тъпотии и фантасмагории колкото и да ги повтаряш!

    Коментиран от #28, #31

  • 20 ivan4o

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "чалма тв":

    Ей хюмне опикано, членовете в идил са христяни бре гагауз такъв, поне 70% са такива другите са атеисти

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Анализатор

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "ivan4o":

    Иванчо Иванчо ако има сила която никой не смее да закача това е САЩ.
    На изток от Ефрат никой дори и не смее да припари!!!
    Няма Турция, няма Русия няма Израел няма Иран няма Хизбула няма никой!!!!
    САЩ все още са номер 1 единственото което ги интересува е общественото мнение вътре в страната тоест почнат ли истинска война примерно с Русия и започнат да дават жертви правителството си отива!!!!
  • 23 Анализатор

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "ivan4o":

    Членовете на ИДИЛ на 100% са Сунити както и твоите братя Турци затова и се подкрепяте. И престани да използваш Български имена след като очевидно не си такъв.

    Коментиран от #24

  • 24 ivan4o

    4 6 Отговор

    До коментар #23 от "Анализатор":

    Ти обаче наистина си опикан. Недей да четеш само бг новини,! Моа ти пусна няколко новини с членовете на идил. Да ги видиш кви са. Аре бегай сеа на некаде че неми се занимава с теб

    Коментиран от #25

  • 25 Анализатор

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "ivan4o":

    Спри да използваш Български имена защото ги петниш и ме е гнус от теб.
    Първо прочети какво означава точно ИДИЛ после се преименувай на Хасан и после пак ще говорим.
  • 26 Алоу момче

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    забрави турците, най-големите убийци в съседството
  • 27 Точно обратното е.

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "Трол":

    Справка в историята.

    Коментиран от #29

  • 28 Стоенчо

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Просото свърши и мина на плява. Събуди се бре!!!
  • 29 Трол

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "Точно обратното е.":

    Поста ми е отправен към заза, ако ти си същия но с друг ник, ще ти кажа следното-точно на мен за история не ми говори! Защото аз мога да ти кажа много неща за Заза, онези дето се намират на анадолския бряг на Черно море. За тях и за "брат'чедите им Корманчо, за алевии, за диалекта им, за персийските заемки, казълбашите и т.н. Не ме карай да си отварям устата!
  • 30 ХАСАН

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Анализатор":

    В Идлиб се намират няколко терористични групи и опозиционни сили! Турция не подкрепя ДАЕШ а опозиционниие сиои.Опозиционните сили са нещо като нашето СДС ,които искаха само демократични промени ,права и избори в Сирия! Но уви бяха предадени от Запада! и какво ствна в Сирия победииел излиза Бааския режим социалиста Асад и УПГ кюрдските комунисти !
  • 31 ХАСАН

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Турция иска само едно-пожара ,хаоса,войната в Сирия да си остане там и да не се разпространи в Турция..Ердоган просто си пази страната ..нормално си е!

    Коментиран от #33

  • 32 ХАСАН

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Трол":

    Това е твоя статистика или си имаш факти!? Просто ищмислица...за 20години България намаля с 2 милиона а няма робство
  • 33 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "ХАСАН":

    ердоган иска турция за себе си и я жертва докарваики воината в самата турция,а клепоушковците като теб му благодарят.воината нямаше никога да навлезе в турция както и в зоните на опозицията ако ердоган не беше предал съюзниците си.сащ и турция можеше да прочистят идлиб, гута и сирииския югозапад ,там под американски натиск бяха създадени зони за сигурност,които ердоган прилапа и после асад и руснаците му ги взеха.същото ще стане в идлиб и латакия където живеят туркмените,които ще бъдат подложени на терор,благодарение на такива като теб дето викаха браво и евала на султана.сега бързо, бързо забравихте как се дуехте и плашехте.чак разни басмачи от турция с разваления им български ни бяха налазили .къде са те сега що не ми викат пак детенце и че нищо не разбирам а?щото стана квото ви казах!!!!само че хасанчо сериите на филма ще продължат и този филм за турците ще бъде драма с елементи на трагедия и ти лично носиш отговорност за това както и милионите други клепари стоящи зад грузинския геврекчия!

    Коментиран от #34, #35

  • 34 ХАСАН

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    Русия надви Запада и се установи в Средиземно море и тоаа е заради тъпата политика на Обама ! Запада бутна Турция в Сирия и ги остави сами да се оправят и даже използва терористи от ДАЕШ,ПКК и ФЕТО допълнииелно да дестабилищирп Турция! ..но турския народ се сплоти зад лидера си Ердоган и мобилищира всички...

    Коментиран от #39

  • 35 ХАСАН

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    Аз се радвам за книзата ,защото ще подгони много турци и бежанци към Европа и ще има ново преселение на-народите! Нека все повече либийци,сирийци,иракчани,алжирци се стичат към Европа където са им откраднатите природните богатсва

    Коментиран от #36

  • 36 vankata

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "ХАСАН":

    Дано вземат дъщерите ти за булки...

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Hhhhhhh

    0 0 Отговор
    Ами балет ли да е.
  • 39 свободно мислещ

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "ХАСАН":

    Днес.06.09.2018г.деня на съединението.В един (патриотичен) град.В кавички.на тържеството имаше не повече от 50-60човека.имаше и пенсионери които седяха и говореха за времето на бай Тошо.къде сте патриотииииии.лъже патриоти.а много говорите.стойте си в КОЧИНАТА

    Коментиран от #40

  • 40 Ваня

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "свободно мислещ":

    А те наште на думи са много силни
Новини по държави: