Last news in Fakti

5 Септември, 2018 12:20 4 320 9

Турски рибари ловят в двора на съседите

  • гърция-
  • турция-
  • риба-
  • рибари

Рибари се оплакват от незаконния улов на Турция в гръцки води

Турски рибари ловят в двора на съседите - 1
Снимка: Shutterstock

В писмо до правителството на Гърция 36 гръцки рибари се оплакват от нарушенията на гръцкото морско пространство от турски рибари, съобщава електронното издание на "Елефтерос типос", като се позовава на "Катимерини".

Гръцките рибари пишат, че "турските рибари необезпокоявани нанасят щети в гръцки води, като се възползват от обстоятелството, че никога не е поставян въпросът за задържането им, дори когато са хващани в момента на извършване на риболов в териториалните ни води в нарушение на член 401 на Наказателния кодекс. Вече смятаме, че като жители на граничната зона се намираме изправени пред една неравна война с противници турските рибари и турската брегова охрана, която съдейства на незаконния улов".

Рибарите заявяват още, че на многократните им сигнали до компетентните органи на Министерството на корабоплаването и островната политика е отговаряно, че не може да се направи нищо поради ескалацията на напрежението в гръцко-турските отношения.

Според писмото с употребата на голям брой риболовни кораби Турция е започнала да "завзема терен" с "мирни средства", като се опитва да установи фактическо владение върху акватория, която вече достига навътре в гръцките териториални води.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ципура на ....

    14 9 Отговор
    "Браво" бе ми вземете си изуйте гръцките гащи, намажете се със зехтин и им се надупете тогава !
  • 2 Тоя с Ху.

    21 9 Отговор
    Това е не само гръцки проблем , трябва да се има предвид като цяло че се нарушават границите на Европейския съюз от гаджалите и да се счита като посегателство към ЕС ! Къде е Европа , къде е нотата от Европейския парламент ? Обединена Европа , смях и цирк !?
  • 3 698

    8 7 Отговор
    "турската брегова охрана, която съдейства на незаконния улов" народ на престъпници, убийци, пирати, каква държава би създал и какъв лидер би избрал освен държава и лидер престъпник, убиец, пират.

    Коментиран от #7

  • 4 Може би

    7 8 Отговор
    Гръцки води в османската империя? Пха ха ха.
    Ай с....р
  • 5 някой

    7 6 Отговор
    Да гръмнат два три феса и ще спрат да нарушават.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 свободно мислещ

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "698":

    До -698.г-ако.и мен ако ме настъпят и аз ще съм агресивен.турците са свободен народ никога не са били поробени.с гордо вдигната глава сме.днес падна хеликоптер-веднага всички се втурнаха да ги спасят даже и рибарите това е народ
  • 8 свободно мислещ

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "някой":

    Хайде да опитат да гръмна.после и вазелин няма да помогне

    Коментиран от #9

  • 9 ибрик

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "свободно мислещ":

    тука преди време един стабилен граничар не грумна ли точно един рибарски фес. така трябва! затова са границите
Новини по държави: