5 Септември, 2018 13:35 2 359 10

Швеция приютява бежанците от Идлиб?

  • идлиб-
  • сирия-
  • бежанци-
  • швеция-
  • кувейт

Възможна е нова бежанска вълна

Страните непостоянни членки на Съвета за сигурност на ООН Швеция и Кувейт са готови да поемат отговорността за решаването на хуманитарните проблеми и защитата на гражданското население в Идлиб, заяви външната министърка на Швеция Маргот Валстрьом, цитирана от ТАСС.

"В Съвета за сигурност Швеция наред с Кувейт носи специална отговорност за решаването на хуманитарни проблеми. Сега правим заедно всичко възможно в опит да защитим трите милиона души в Идлиб. Знаем от опит, че това е много трудна задача, но сме готови да поемем отговорността", подчерта шведската министърка в изявление за медиите.

По думите й страните гаранти за примирието в Сирия не са успели да спрат насилието в близкоизточната страна. "Виждаме от зимата насам как зоните за деескалация, съгласувани в Астана от гарантите - Иран, Русия и Турция, отново се връщат в ръцете на режима и съюзниците му с огромни хуманитарни последици. Сега има много признаци, че режимът подготвя мащабно военно настъпление срещу Идлиб, последната останала зона за деескалация.

Те не успяха да постигнат обещаното - да намалят насилието в Сирия. Дошло е време да действат според поетите ангажименти. На срещата си в Техеран на 7 септември те трябва да измислят как да се избегне по-нататъшна ескалация", заяви шведската министърка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hh88

    43 0 Отговор
    Ами хайде взимайте ги. Тъкмо малко ще ви променят генотипа. А пък съседните страни ще се оградят със стени от вас.

    Коментиран от #5

  • 2 Гарант

    26 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Виждаме от зимата насам как зоните за деескалация, съгласувани в Астана от гарантите - Иран, Русия и Турция, отново се връщат в ръцете на режима и съюзниците му с огромни хуманитарни последици. Сега има много признаци, че режимът подготвя мащабно военно настъпление срещу Идлиб, последната останала зона за деескалация.
    Ами вижда се, че върналите се в ръцете на законната власт зони са вече "деескалирани". Ескалацията се е запазила само там, където са терористите...
  • 3 Шведки демагози

    22 1 Отговор
    Вземете ги всичките джихадисти, халал да са ви.
  • 4 гост

    20 0 Отговор
    Вземете ги всичките , ще ви " подобрят " генофонда ...
  • 5 Истината боли много

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "hh88":

    Те вече отдавна са с анадолски и цигански гени!!Шведи в ,,оригинал"има само в ,, Столипиново"и ,, Факултето" и в легендите за Тор-викинга.....
  • 6 Обектифен

    4 2 Отговор
    Еееее та са щведи братче,
    Не са примати от минали времена .
  • 7 ШОП

    8 1 Отговор
    Отидете в Швеция на екскурзия. Не отивайте по градовете а отидете по селата и ще забележите последствията от обезлюдяването. Белите хора не се размножават и нищо неможе да промени това! Има вероятност да изчезнат без следа до няколко столетия, точно така както в миналото многочисленият народ на траките е изчезнал за 2- 3 столетия. Жалко.... и после сещайте се кой ще пише историята..... Амин
  • 8 соросоидни кърлежи

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: последната останала зона за деескалация. Това е зоната ,където управляват терористи и трябва да бъде завладяна от Сирия , а бандити подкрепяни от НАТО,екзекутирани по бърза процедура.
  • 9 Едо

    1 0 Отговор
    1)Радикалният ислям е АБСОЛЮТНО ЗЛО. Нерадикалният ислям Е ГОЛЯМО ПОТЕНЦИАЛНО ЗЛО. ЕТО ОПРЕДЕЛЕНИЕТО: Ислямският фундаментализъм е културпроцес, в доктрината на който масите са в единство, за да ги накара да търсят спасение чрез смърт, с цел да установят ислямска теокрация, при която ШАРИАТЪТ да стане върховен закон на обществото навсякъде, при който мюсюлманите са владетелите, а останалите са подчинени слуги. Тази догма ще засегне живота на вербуващия и на вербувания във всеки негов аспект, при който ислямът е тържествувал и е владеел древния свят. Това е като една игла, която се е забила в миналото-ислямът е бил ранен от християните, когато Османската империя е била срината. Зад всичко, което вършат сега, стои мотивът, че тази рана трябва да бъде излекувана и ислямът трябва да бъде възстановен и да владее.
  • 10 мнение

    1 0 Отговор
    А когато американците бомбардираха Мосул и Ракка, защо мълчаха? Там не живееха ли хора? Или американските бомби падат само върху терористи?
Новини по държави: