7 Септември, 2018 07:43 4 024 36

САЩ: Асад готви нова химическа атака в Сирия

  • сирия-
  • идлиб-
  • сащ-
  • башар асад-
  • химическо оръжие

Силите на Пентагона ще останат в страната, докато не бъде нанесено трайно поражение на "Ислямска държава"

САЩ: Асад готви нова химическа атака в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Има "много доказателства", че сирийските правителствени сили подготвят химически оръжия в провинция Идлиб, каза новият представител на САЩ за Сирия Джим Джефри и предупреди, че евентуално нападение срещу последния голям бунтовнически анклав би било "безразсъдно изостряне на ситуацията", предаде Reuters.

"Напълно съм сигурен, че имаме много, много силни основания да отправяме тези предупреждения", каза Джефри.

"Според нас евентуално настъпление е нежелателно, тъй като би представлявало безразсъдно изостряне на ситуацията", заяви той.

"Има много доказателства, че се подготвят химически оръжия", каза Джефри.

САЩ: Асад готви нова химическа атака в Сирия

САЩ предупреждават сирийското правителство да не използва химически оръжия при доста очакваната офанзива.

Джефри каза, че евентуално настъпление на руските и сирийските сили и използването на химически оръжия би предизвикало голяма бежанска вълна към Югоизточна Турция или райони в Сирия под турски контрол.

Той описа ситуацията в Идлиб като "много опасна" и заяви, че Турция, която подкрепя някои бунтовнически групи в района, се опитва да избегне пълномащабна офанзива на сирийското правителство.

"Мисля, че последната глава от историята с Идлиб още не е написана. Турците се опитват да намерят изход. Те показват силна съпротива срещу евентуално нападение", каза Джефри.

Според Джефри сирийският президент Башар Асад "няма бъдеще като управник", но не е работа на САЩ да се отървават от него.

САЩ: Асад готви нова химическа атака в Сирия

Джефри каза, че САЩ ще останат в Сирия, докато не бъде нанесено "трайно поражение" на "Ислямска държава".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    103 11 Отговор
    По точно САЩ готвят химическа атака.А,журнолята им помагат да насадят лъжата в промитите мозъци на неграмотните и не образованите .

    Коментиран от #17

  • 2 We know that, long time a gou !

    68 5 Отговор
    САЩ, БЕЛИ КАСКИ , BBC - правда не търси !
  • 3 Сссерем

    7 75 Отговор
    Ако посегне на народа си с хим. оръжие отново,бай Дончо толкова томахавки ще му изпрати че няма да му стигне всичкото ПВО и на съюзниците му.

    Коментиран от #13, #24, #26

  • 4 шлемник байкалски

    8 56 Отговор
    Тоя път и руснаците могат да го отнесат! Веднъж имаше товар 200- товар 300 но явно не им дойде акъла в главата ! Подготвят ни нова вълна от емигранти!

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А стига бе

    53 3 Отговор
    Тия"демократи от САЩ" вече съвсем ни взимат за балъци. Дали наистина си мислят,че им вярваме...-ако е така ,то те са пълни дебили...
  • 8 аналитик

    32 4 Отговор

    До коментар #4 от "шлемник байкалски":

    Имигрантите са дело на създадената,, умерена опозиция, от САЩ, НАТО, ПОН, Тюркай, Сауд Арабии, ЕС Франсе, Джермни, ГреатБротан и подлогите им, които подкрепят това като нашите гърбсви сини и други. Адад и сирийската армия имат пълно право да унищожат терористите, а с какво право несъгласните с това разполагат армии в Сирия к пречат на сирийската армия и съюзници да спрат войната и воюват срещу Асад на сорийска територия? Това е погазване на международното право и ПИРАТСТВО. А, пиратите знаете как трябва да се наказват. Незабавно ЕС, Китай, Яппния и Австралия да наложи санкцик на подкрепящите бунтовниците - Китай да спре да захранва щатската економика с облигации и евтин експорт, да скъсат всички дипломатически отношения, с държавите поддържащи бунтовниците.
  • 9 Така де

    37 4 Отговор
    Скоро САЩ ще хвърлят химическо оръжие
  • 10 Животновъд

    1 34 Отговор
    Ваксинирам путлерасти срещу бяс За пенсионери безплатно.
  • 11 явяев

    2 39 Отговор
    Асад вече го е правил и нищо чудно да повтори. Доказан сатрап и убиец е.
  • 12 Nemo

    27 1 Отговор
    Сащ Юкей и франсетата са подготвили вече инсценировката на химическата атака, за да ударят след това с ракетите си. Все пак това оръжие трябва да се харчи... Да се освежат печалбите на ВПК, да се позакърпи цената на горивата, пък и Европата - тази на изток от Франсетата, да се "позагрее", че току виж почне да прави повечко бизнес с Русия, Турция или Китай ... Кво ще стане с буклучивите скъпи стоки на развития запад...!?
  • 13 Чичко Влад

    23 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сссерем":

    Видяхме "умните" Томахавки какво направиха последния път! От 100 ракети само 20 улучиха целите си. Ако бях на мястото на този американски генерал щях от срам да си подам оставката от армията :D :D :D !

    Коментиран от #15

  • 14 НАТО ВЕЦ

    23 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: САЩ: Асад готви нова химическа атака в Сирия Публикувано във факти.бг: "Напълно съм сигурен, че имаме много, много силни основания да отправяме тези предупреждения" - highly likely. Публикувано във факти.бг: "Според нас евентуално настъпление е нежелателно, - То, според вас винаги е така.
  • 15 СссереМ

    0 19 Отговор

    До коментар #13 от "Чичко Влад":

    Ами пак по добре от 60 да се улучат 10 и то не където трябва.

    Коментиран от #25

  • 16 Brain

    26 1 Отговор
    Не знам колко малоумен трябва да си за да продължаваш да пееш все същата лъжлива песен и да мислиш, че някой с повече от два грама мозък може да ти повярва.

    Коментиран от #18

  • 17 урко

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    "По точно САЩ готвят химическа атака.А,журнолята им помагат да насадят лъжата в промитите мозъци на неграмотните и не образованите"------------------------------------------------------------------------------А кому е нужна изобщо Истината? Да не би гражданското население на която и да било държава да може да ги спре след, като научи истината? Не. Истината е, че силния бие/изяжда по- слабия, докато му дойде ред и на него да бъде изяден. Закона на Природата.
  • 18 Драган

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "Brain":

    Колко колко..... Трябва да си с 4 гънки на мозъка. Една да хвърляш бомби по по слаби от теб, една да ядеш, една да спиш и една да не дрискаш навсякъде, а само в кенефа.
  • 19 аман

    16 1 Отговор
    ЕЕЕЕ РАЗБРАХМЕ ЧЕ КРАВАРИТЕ ША ГО НАПРАВАТ ЩОТО ВИДЕХА ЧЕ ТЕХНИТЕ ХОРА СЕ РАЗЛЕТЯХА ДА БЯГАТ ОТ ИДЛИБ ЩОТО ЧИЧО АСИ НЕМА ДА ПРОСТИ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ СИ
  • 20 vvvvv

    14 1 Отговор
    Пълна безисходица за американците. Ще избият и инструкторите им на тере.
  • 21 тихо бе

    11 1 Отговор
    каква химия бе ония почнаа да бегат само при мисълта че ша ги нападнат след 2 дена Асад тихо и мирно ще влезе на бял кон в Идлиб
  • 22 по памет

    9 0 Отговор
    до шлемник баикалски-а за ония 2000 печени пържоли телешко нещо да кажеш
  • 23 Факт

    17 1 Отговор
    Беше времето, когато САЩ предотвратиха химическа атака и в Ирак. Убиха държавният глава Садам чрез гавра с правосъдието.
    Избиха хиляди иракчани защитавали родината си.
    Американските военни се гавриха с Иракските военнопленници и с религията им.
    Въвлякоха цяла Европа в една фалшива измислена война за американски петродолари.
    Българското правителство погреба БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ загинали от "ПРИЯТЕЛСКИ" американски огън и плати $5 милярда на краварите да източват петрол от Ирак.
    Оказа се, че няма химически оръжия в Ирак и САЩ просто въвлече ЕС в лична окупационна война за ограбване на приятелски на България народ, с които имахме финансов интереси и загубихме $5 милярда които Садам ни дължеше и плащаше регулярно.
    Сега КРАВАРИТЕ пеят същата песен за Сирия, но ги е страх до посиране от Русия и искат Европейски жертви за решаване на икономическите си интереси с Ислямска държава и всички терористични сили в света с цел да гарантират бежански поток за икономическо натоварване на Европейския Съюз. За да може пак една американска елитна държавна пронститутка да ФЪКА всички: ръководители, граждани мъже и жени от ЕС по Американски по Джендърски...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Факт

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "СссереМ":

    А пък един все сере! Казва, че се казва Все сере и пише като посран...
    Не е ли по добре да се нарече "Дрисльо" и да си все сере, защото друго едва ли може да прави: освен все сере и ближе краварски осрани гъзове.
    А ние българите ще посрещаме Американите, както във военната базата в Атия с огромен плакат: " Кравари носите ли си памперси, щом сте в Черно море?"
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Свой

    10 1 Отговор
    Готино войниче на снимката. Даже си е свалил пагоните и отличителните знаци - сигурно го е срам, че е кравар... иначе голям го е нарамил... Няма ли жени за тези хубави мъже? - то само войни и тесни военни каюти - как да не си щастлив? И да не си Джендър, след иден два завоя ... ставаш Джендър.
  • 28 Стамат

    8 0 Отговор
    САЩ ще хвърлят хим оръжие това е ясно .Но нормален човек трудно може да разбере за какво е всичко това. само за евтин бензин и дрънкулки от мола ли бе извратени повредени човекоподобни нисши същества .
  • 29 Непромит все още

    11 0 Отговор
    „Има много доказателства” - най-скъпата фраза в съвремения свят!

    Зад нея стоят милиарди долари за военни разходи и помощи за терористи.

    Демагогията е втора природа на западния човек.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Шоумен

    9 2 Отговор
    Само Ким може да стъжни и без това жалкия живот на военнолюбиво превъртелите САЩисани джендари. За целта Китай и Русия трябва да му предоставят съвременни ракетни и про системи и ще има голямо атлантическо шоу....
  • 32 Стамат

    9 1 Отговор
    САЩ ще хвърлят хим оръжие това е ясно .Но нормален човек трудно може да разбере за какво е всичко това. само за евтин бензин и дрънкулки от мола ли бе извратени повредени човекоподобни нисши същества .
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ "ПОВОДА" САЩ И БРИТАНИЯ ДА НАХЛУЯТ И ИЗБИВАТ ХОРА В ИРАК !!! САДАМ И ХИМИЧЕСКО -БАКТИРИОЛОГИЧЕСКИТЕ МУ ОРЪЖИЯ ...КАКВИТО НЯМАШЕ !!! НО АНГЛИЧАНИ ЗА ПЕТРОЛА В БАСРА; АМЕРИКАНЦИ НА КЛАДЕНЦИТЕ , А ФРАНСЕТАТА С ПРЪСТ В ГЪСТ !!!
  • 35 Истината

    5 0 Отговор
    След толкова заплахи от Сащ 🇺🇸 към законното правителство, едва ли то ще използва хим. оръжие. По скоро янките си търсят оправдание за нанасяне терорестичен удар. Стига са ни правили на бълъци.
  • 36 сноу

    2 0 Отговор
    Те вашите доказателства минават само при малоумници...Толкова са кухи , безумни и елементарни ,че десетките ви помийни ями като СНН,БНН и дрън-дрън еН ,като забълват съвсем изкуфяват.