Last news in Fakti

6 Септември, 2018 15:00 5 053 32

Хиляди бягат панически от Идлиб (СНИМКИ)

  • сирия-
  • идлиб-
  • башар асад-
  • хаят тахрир аш шам-
  • алепо-
  • турция

Сирийци се евакуират преди очакваната офанзива на силите на Асад 

Хиляди бягат панически от Идлиб (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Хиляди цивилни избягаха от провинция Идлиб, големия бунтовнически бастион в Сирия, за да намерят убежище на север, страхувайки се от очакваната офанзива на режима на Башар Асад, съобщи неправителствена организация, цитирана от AFP.

От няколко седмици правителствените сили струпват подкрепления край граничещата с Турция и контролирана основно от джихадистката групировка "Хаят Тахрир аш Шам" провинция, в която има и бунтовници.

Хиляди бягат панически от Идлиб (СНИМКИ)

Хората "се придвижват към западната част на провинция Алепо и към района Африн", уточни за АFP директорът на Сирийския център за наблюдение на правата на човека Рами Абдел Рахман. Той съобщи за "близо 180 семейства, което прави около 1000 души".

Хиляди бягат панически от Идлиб (СНИМКИ)

ООН и международната общност се боят, че ако в Идлиб избухнат сражения, това може да доведе до хуманитарна катастрофа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    67 4 Отговор
    Какви сирийци бе....сирийците са в освободените от Ассад земи ...Тези са главорези

    Коментиран от #2

  • 2 ГосТ

    50 1 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    Проблема е, че точно Тея главорези ще дойдат в Европа,нема да отидат нито в Русия,нито в сащ.

    Коментиран от #28

  • 3 нормален

    58 3 Отговор
    Обаче, ООН и международната общност изобщо не се боят, че ако не избухнат сражения, в Идлиб остават 10 000 касапи и канибали ислямисти, от ал Кайда и други терористични организации подопечни на цру и мосад.

    Коментиран от #25

  • 4 Щайнер

    36 13 Отговор
    Американците и руснаците са смотани аматьори , Хитлер превзе Европа за 2 месеца а тия не могат да се оправят с шайка цигани от години

    Коментиран от #18, #19

  • 5 Белите каски ? BBC ! Правда не търси !

    24 1 Отговор
    ХАЙЛИ ЛАЙКЛИ - НАГЛОСАКСИ ! ТЕРИ ЗМЕЙ !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 огън като за последно

    6 13 Отговор
    Аз отдавна говоря.Стига с този измислен цирк,стига с тази измислена другарска взаимопомощ,стига с тази измислена Сирия,стига с този измислен Асад-ОБСАДА И ДО КРАК.Тези от друго не разбират!!!! Няма половин свят с тях да се занимава я???
  • 8 В ПЕРЬОД РОССИЯ !

    27 5 Отговор
    ЗАПАДА СЕ ГЪРЧИ ПРИ МЪСЪЛТА ОТ РУСКА МОЩ И РУСКА СИЛА ! Стига лайкучки ! НАТО СА ФАФЛИ ТУНКВАНИ ! Столтенберг къде е днес ? Ах, да ! В Македония за чип мънки !
  • 9 Щайнер

    5 20 Отговор

    До коментар #6 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    Много са велики ,само дето с години се мъчат да изтикат джихадистката тълпа , а като попитам защо така отговор не получавам , вие дали знаете ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тери Змей - злъчно пей !

    18 3 Отговор
    Новичьок, Новичьок, ще играем "КАЗАЧЬОК" ! Не само в СИРИЯ ! Не само в УССР ! Но и на Запад в бившите СССР ! " КАЗАЧОК " "КАЗАЧЬО " ! Тери Змей, миналата седмица чупи стойки и се гонеше в африкански танци, къде и защо ? За африкански КОЛОНИИ ! СПРЕ ли ЗАПАДА да краде или загива или сам ще се изяде ! ЗАПАДНИ СТАНДАРТИ !? ДЕ ТИ ТЕ ?
  • 14 Ало, автора!

    16 1 Отговор
    Хиляда и хиляди са съвсем различни неща. Няма ли начин да ви поограмотят поне малко?
  • 15 Cat

    17 0 Отговор
    "близо 180 семейства, което прави около 1000 души"

    Коментиран от #30

  • 16 ЗАЩО Е БРЕКЗИТА ?

    13 2 Отговор
    ЗАЩОТО в ЕС шеф диригента не е Магарицата от Бъкингам а Дойчо ! Вълчите ЗАКОНИ не са отменени, как се живее на остров без колонии ! Дойчо хвана Европа а ТЕРИ ЗМЕЙ във Африка взе да тропа. Кощрамбата танцува и туниадски танци и на баба Яга там се прави ЗА ЗОНИ НА ВЛИЯНИЕ , та белким Кралицата изхрани ! Живота е суров и курав господа ! А БЪЛГАРИНА е щастлив - ко ши муй ВЕ , СВОБОДА , ДЕМОКРАЦИЯ, живот ! А когато ЗАЕМИТЕ доде време да връщаме ? Не ми говори ! Всички си полетът кошниците а ние - МАСА, чалга, секс ! ХА ! ХА ! ХА ! НА масата, под масата, на балкона, на терасата, ГОЛА под дъжда, , боса във снега, с.ерма по г.зъ ! ТУЙ живота !
  • 17 ОТО БИСМАРК и УИНТЪН ЧЪРЧИЛ !

    12 3 Отговор
    Казали са го НЯВГА - ама БЪЛГАРИНА вестника го купува не да го чете а за нужника ! ОТО казва - " НИКОГА НА ВОЙНА С РУСИЯ !" А Чърчил - " бавно впрягат, но впрегнат ли , спиране нямат!" ДЕ на БАИР ЛОЗЕ де ?
  • 18 аналитик

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Щайнер":

    Не са смотани Русия и Сащ. В Идлиб са терористите финансирани от Сащ и толерирани от Лондон, Париж и др... ООН... сад и Русия искат да освободят Идлиб, но ООН САЩ и останалите са срещу това. Предтекст хуманитарна катастрова, хим. оръжие БОВ. Сега е момента Радев да обърка картите на всички. Да нареди Дръзки да изстреля 9999 рракети за борба с градушките срещу терористите. Ония очакват Кинжаль, а ще получат те,зи. И докато стоят със зяпнали уста, пехотинците на Асад да ги изловят. Дръзки ще бъде на новите Сирийски банкноти, а Боце ще абортира от хапането и рева в слушалката, който ще дойде от Пентагона. Путин ще спести ракети и гориво за полети, а ние ще разберем, че сме горди НАТОвци, най-накрая, а не миссионери само.
  • 19 аналитик

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Щайнер":

    Не са смотани Русия и Сащ. В Идлиб са терористите финансирани от Сащ и толерирани от Лондон, Париж и др... ООН... сад и Русия искат да освободят Идлиб, но ООН САЩ и останалите са срещу това. Предтекст хуманитарна катастрова, хим. оръжие БОВ. Сега е момента Радев да обърка картите на всички. Да нареди Дръзки да изстреля 9999 рракети за борба с градушките срещу терористите. Ония очакват Кинжаль, а ще получат те,зи. И докато стоят със зяпнали уста, пехотинците на Асад да ги изловят. Дръзки ще бъде на новите Сирийски банкноти, а Боце ще абортира от хапането и рева в слушалката, който ще дойде от Пентагона. Путин ще спести ракети и гориво за полети, а ние ще разберем, че сме горди НАТОвци, най-накрая, а не миссионери само.
  • 20 ТУЙ ма радва че НАШИЯТ комитет по

    1 9 Отговор
    НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ Е В СИГУРНИ РАЦЕ ! У генерала от авиацията МИХО МИХУЕВ, дето боиният състав и боливия ред на дивизия не може да възвърне. Авиатор - галено момче от армията. Той потен вода не е пил. В окоп не е спал, под дъжд и сняг на отрита в кал студено канче с мамбо не е ял. Мълчи и се спотайва, изчаква мнението на старшият - посоката на вятъра. Буря се задава а ние сме със спуснати гащи ! МИХУЕВ ЩЕ БЕРЕШ ЯДОВЕ ! НО устата му е голяма.
  • 21 Мирко

    10 1 Отговор
    Горете ги тези бунтовници, не оставяйте нищо живо. Сви*ите мами*ата му е*аха на БИ. Но заедно арабите и християните ще се справят. Ще го възродят. Вярвам! Амин! Амин! Амин!
  • 22 Велик Турчин

    5 18 Отговор
    Руското джудже скоро ще вкуси османския шамар!!!

    Коментиран от #26, #29

  • 23 ЕДИН НАРОД КОЙТО

    5 1 Отговор
    В Народният театър " Иван Вазов " три пъти седмично по час и половина бълва помия с КОМИЦИТЕ със Лафазански . ЧАКА с нетърпение " Шоуто на Слави" с Краси Радков " БАЙ ШИЛЕ "! Вестника не ползва за четене а за КЛОЗЕТА ! НЕ ЧАКАЙ ДЪРЖАВА ДА СТОРИ !
  • 24 ****

    8 0 Отговор
    Ами казват,че имало чума по свинете,ами тъй и тъй ги избиват,поне кожите могат да ползват, като ги хвърлят от самолетите по чаршафите.Един брадат няма да остане наоколо,особенно като започнат да смърдят.
  • 25 куку руку ку

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "нормален":

    Какво да се очаква от ООН, като и децата вече знаят, че са неофициалният говорител на ФАЩ.
  • 26 1122

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Велик Турчин":

    Велик ти е ануса.

    Коментиран от #27

  • 27 Хихихихи

    8 1 Отговор

    До коментар #26 от "1122":

    Не му е велик, само му е разцъфкан!
  • 28 Симо

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    Това е понеже си тъп.терористите в Европа нямат подкрепа, ще бягат в Афганистан и северен Кавказ. А точно това не иска Русия. Да не говорим че в Идлиб има огромно количество уйгури ,които са не желани от Китай. В краен случай и те ще се включат.
  • 29 Симо

    2 4 Отговор

    До коментар #22 от "Велик Турчин":

    Ще усети османски минен. В момента Турция е толкова зле икономически че за да стабилизират страната ще трябва да лапат на БРИКС члена. А там нали се сещащ кой командва.

    Коментиран от #31

  • 30 Orthodox

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Cat":

    Съвсем правилни са си цифрите - те там нямат по едно-две деца на семейство, а от три нагоре...
  • 31 ПРОКОПСАЛ И ЦЪФНАЛ ЖИВКО ТОДОРОФ

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Симо":

    ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ НА СЕБЕ СИ, СЯ КАТО ТИ ВДИГНАТ ДАНЪЦИТЕ И ЦЕНИТЕ СКОЧАТ ЩЕ ЩЕ КАРАШ ПАК БЕЗ ПАРНО.
    Цървули немаш , ще управляваш света. Я се скрий зад гардероба да не те види бирнику .
    У нас чумата е в хората .
  • 32 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    САМОУКРАСИЛ СЕ С БРАДА -КЬОРАВ -ПОЛУПЛЕШИВЕЦО ,- НЕ БЯХТЕ ТОЛКОВА АКТИВНИ /ГЪЗОЛИЗЦИ/,КОГАТО СЪЩИТЕ ТЕЗИ/АМЕРИКАНО -ИДИЛЦИ/ ИЗБИВАХА И НАСИЛВАХА ЯЗИДИТЕ ...НЕВИННИ ВЪВ ВСИЧКИ" ПОСОКИ" / ОСВЕН КЪМ ВАШИНГТОНЦИТЕ И БРИТАНЦИТЕ АНТИХРИСТИ- СЪЗДАТЕЛИ НА ИДИЛ / Е ДОЙДЕ ЛИ МИ ЩЕ ВИ ...!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания