Тема: Украйна

12 Септември, 2018 18:50 4 625 21

Украйна прехвърля войски край Азовско море

  • азовско море-
  • армия-
  • войски-
  • кораби-
  • русия-
  • украйна

Киев иска да осигури контрол

Украйна прехвърля войски край Азовско море - 1
Снимка: Shutterstock

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са усилили присъствието си в Приазовието, съобщи командващият Сухопътните войски на ВСУ генерал-полковник Сергей Попко във Фейсбук, предава РИА Новости. По неговите думи по този начин украинският Генерален щаб има намерение да „осигури пълен контрол“ върху ситуацията в региона, поддръжка на корабната групировка и надеждна отбрана на крайбрежието.

Заместник-министърът на инфраструктурата на страната Юрий Лавренюк на свой ред съобщи във Фейсбук, че Украйна е прехвърлила в Азовско море два бронирани катера тип „Гюрза-М“: на 9 септември на вода е спуснат бронирания катер „Лубний“, а на 11 септември – „Кременчуг“. По-рано Съветът за национална сигурност и отбрана (СНБО) на страната разпореди да бъде усилено военното присъствие в Азовско море и да бъдат осигурени ракетни оръжия за подразделенията на бреговата отбрана, предаде „Фокус“.

Киев обвинява Москва, че блокира корабите, които плават към украинските пристанища през Керченския пролив, заради което те закъсняват, а техните собственици търпят загуби. Кримското погранично управление на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съобщи, че проверките на чуждестранните кораби се провеждат в съответствие с международното морско право, а забележки и претенции от страна на собствениците на плавателните съдове не са постъпвали.

В момента в състава на ВМС на ВСУ влизат шест леки бронирани катери от тип „Гюрза-М“, построени в завода „Кузня на Рибалск“, който е собственост на Петро Порошенко, отбелязва РИА Новости. По-рано медиите съобщаваха, че заради многобройни пропуски в конструкцията на катерите тяхното издаване постоянно се отлага.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    44 12 Отговор
    Киев иска.. ма то и дедо иска...
    Руските калибри са вече там!!
    С касво ке воюва бандеровският режим в Азов, со голо дупе!?!?

    Коментиран от #6

  • 2 El comandante

    40 6 Отговор
    Те пък едни войски!!!ХаХаХа
  • 3 qqqqqq

    58 8 Отговор
    Това си е истинска братоубииственна война, разпалена от САЩ.

    Коментиран от #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мнение

    33 4 Отговор
    Хунтата се нуждае от война за да се задържи на власт. Иска да плаши народа с външен враг. Но, украинците знаят, че руснаците не са им врагове.

    Коментиран от #7

  • 6 Хаметиканец, на долари

    6 40 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Е как разпалена от САЩ ? Крим от САЩ ли е анексиран ?
    ТОВА ТВОЕТО СЕ НАРИЧА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ И ЛЪЖА.
    ПРАВИШ ФАШЛИВИ НОВИНИ , И СИ ПОЛУЧАВАШ. РУБЛИЧКИ.
    ЗНАЧИ СИ РУБЛАДЖИЙЧЕ , ТРОЛЧЕ.

    Коментиран от #9

  • 7 Усмивката

    7 18 Отговор

    До коментар #5 от "мнение":

    Гладомор – геноцидът над украинците, които вдигат над 5000 антисъветски въстания през 1930–1932 години.
    На 26 ноември, през четвъртата събота на месеца, Украйна почете жертвите на Гладомора (на украински Голодомор) през 1932 – 1933 години.

    Според последните данни на демографите от глад по време на изкуствено организирания Гладомор през 1932 – 1934-а година са загинали 3.9 милиона човека. Още 600 хиляди са косвените загуби, или неродените.

    На 28 ноември 2006 година Върховната Рада на Украйна прие закон „За Гладомора през 1932-1933 години в Украйна”, в който официално призна тези събития за геноцид над украинския народ. Публичното отричане на Гладомора от 1932–1933 години в Украйна се счита за поругаване на паметта на милионите му жертви, за унижаване на достойнството на украинския народ и е противозаконно.

    Повече от 20 страни признаха тези трагични събития за геноцид, или за престъпление на сталинския режим. Съответни решения приеха и международни организации, като Генералната Асамблея на ООН, ЮНЕСКО, ОССЕ, Европейският парламент. Руската Федерация, която се счита за правоприемница на Съветския Съюз, не признава факта за геноцида над украинския народ, упражнен чрез Гладомора през 1932–1933 години.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Borislav Popov

    20 2 Отговор
    Тия бронирани катери надуваеми ли са ? От кевлар ? Или са еднодръвки с две гребла ?
  • 9 Borislav Popov

    30 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хаметиканец, на долари":

    САЩ анексира република Вермонт (Vermont Republic) на 04.03.1791 г. САЩ анексира Тексас (от Мексико) на 29.12.1845 г. САЩ в периода 1846-1848 анексира почти половината от територията на Мексико - Горна Калифорния, Ню Мексико, земите на днешните щати: Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада и Юта. САЩ анексира Хавайските острови на 07.07.1898 г.
  • 10 Borislav Popov

    28 4 Отговор

    До коментар #7 от "Усмивката":

    Американският индиански Холокост, известен като „500 годишната война“ и „Най-дългия Холокост, който взел най-много жертви в историята на човечеството“. Въпреки, че е най-огромният и най-дълго траещия – той се отрича. В САЩ и Канада не ги учат, че местното население е било екстерминирано. Избитите са между 95 000 000 и 114 000 000, но въпреки това рядко някой говори по темата.
  • 11 Borislav Popov

    32 4 Отговор

    До коментар #7 от "Усмивката":

    Как Великобритания извърши най-големия геноцид в човешката история?
    Само през първия от безбройните гладомори в Индия умират от глад 10 млн.души. „Бенгалския глад“ е най-големия геноцид в човешката история, но за него не пише нищо в учебниците.Британската империя е всеизвестна със своите бруталности, с които е постигала икономическите си аспирации. По времето на британската колонизация на Индия значителна част от населението измира от глад. Първия голям глад идва през

    1770, последван от още няколко вълни през 1783, 1866, 1873, 1897 и последно през 1943-44 по времето на Уинстън Чърчил. Всичко това може да се обясни много просто – Великобритания иска ресурсите на Индия, но многобройното население трябва да бъде редуцирано.„Мразя индийците, те са животни с животинска религия, които се размножават като зайци“,

    това заявява Уинстън Чърчил, който е последния британец, положил усилия за физическото изтребление на индийците. Очевидно лицемерния алкохолизиран циник Чърчил мрази индийците, защото Великобритания от векове наред е колонизирала страната им ли? Или пък е негова работа каква религия изповядват в собствената си държава? Това е британското високомерие и наглост, което продължава и до днес.

    Коментиран от #12, #16

  • 12 Само питам

    2 27 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Фалшивите цитати от Чърчил от руското посолство ли ти ги дадоха, или сам ти измисли? Толкова се елементарен, че будиш съжаление.

    Коментиран от #13

  • 13 Borislav Popov

    20 0 Отговор

    До коментар #12 от "Само питам":

    Питай чичко Гугъл - що питаш мене ? Преводач ли ти трябва ?
  • 14 Реалист1

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "qqqqqq":

    Ами тъпи са бандеровците. Мислят, че ще са в рая като са в ЕС и НАТО. Не усещат как ги използват

    Коментиран от #17

  • 15 Барчо

    9 1 Отговор
    Не знам. По-скоро всеки знае, но си трае. Защо да речем укрите си ритат хранилката, матушка Русия. Просто е. Върхушката се продаде на краварите. Руснаците няма да допуснат чужд враг в тила си и това трябва и е ясно на укрите. Така се изразявам за ръководството и, защото повечето украинци не ги подкрепят. Историята се повтаря като началното време на мутрите. Едни големи хора дадоха нови яки автомобили на борчета и в момента когато те си помислиха че са техни ги похарчиха. Точно така ще стане и с укрите. Надъхват ги, но когато стане трясъка, ще го лапа народа.
  • 16 Барчо

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Нека невярващите да си направят справка Англия колко колонии имат и в територия и като население и като добиви на злато, диаманти и какво ли не още. Същото се отнася и за Франция и за Испания и за още няколко държави. Цифрите ако не са фрапиращи, то са смущаващи. Явно обаче тук има хора, които не вярват нито на цифри, нито на историята. Или пък ако им кажеш: Убити са 1 000 000 човека, той ги сравнява с броя лайкове във фейса и му е се тая.
  • 17 Dorian

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист1":

    Хората там са си много умни. Подлогите след Майдана са тъпи и всячески дърпат страната надолу
  • 18 Статус-6

    7 1 Отговор
    За укритие важи поговорката "Хем отдавна гладен, хем се напъва да сере."
    Великата армия на ДНЛ, ЛНР е готова за поход към Киев!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 не на украйна и русия

    3 0 Отговор
    руснаците май се готвят да окупират украйна и молдова и няма да е зле това действие защото украинците са изключително глупави хора които нападат и атакуват тези които ги подкрепят с две думи сбирщина от 150 националности през вековете а на всичкото отгоре се мислят и за националисти а това е невъзможно един ден тръгнем ли да провеждаме ''мащабно военно учение'' на руска територия задължително трябва да пометем по пътя си и украинската сган ако не са го направили руснаците преди нас натовците писна ми България да обеднява от 4 години насам да налагаме санкции на основния си търговски партньор а наглите украинци забогатяха за тези 4 години на наш гръб и на цяла Европа няма европейска страна която да не загуби от тези санкции помитаме и руснаците и украинците ако не се оправят нещата съотношението на военните сили е 11 към 1 за нас така че и надутите руснаци да не се мислят за много силни въпреки че са по добродушни и печени от тъпите и студенокръвни украинци и молдовци
  • 21 Ханс

    2 0 Отговор
    тия хохли си го търсят и най накрая ще изядат боя;)
Новини по държави: