Last news in Fakti

14 Септември, 2018 13:55 4 696 28

ЕС губи милиарди, а САЩ нищо

  • ес-
  • сергей лавров-
  • сащ

Сергей Лавров призова за конструктивни отношения с Русия

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че ЕС трябва да е по-независим, съобщи РИА Новости.

Лавров определи ЕС като важен партньор и съсед на Русия. Той подчерта общата енергийна и транспортна инфраструктура.

„ЕС побърза да загуби милиарди, въвеждайки санкции срещу Русия. В същото време САЩ не страдат от каквито и да било щети. Западът се опитва да ограничи нашата страна от края на Студената война насам. Кулминацията на всичко това беше кризата в Украйна. Споровете ни струват скъпо. Трябва да работим за нормализиране на отношенията“, заяви Лавров.

Той приветства изявлението на американския президент Доналд Тръмп, в който той твърди, че трябва да се търсят по-нормални отношения с Русия. Според Лавров трябва да се намерят практически стъпки в таи посока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рубладжийче

    18 50 Отговор
    Умника лавров се загрижил за независимостта на съюза, който руснаците се стремят да ликвидират. И това ако не е връх на наглостта и безочието, здраве му кажи.

    Коментиран от #10

  • 2 Реалист

    16 39 Отговор
    Абе какво става, май свършиха и копейките - вчера джуджето се моли на японците да възстановят икономическите отношения, днеска коня цвили за това кой колко загубил от санкции... Май кочината закъса а уж санкциите ги правели "по-силни"... Ами що ревете тогава за търговия? Европа НЕ ИСКА ДОКАТО НЕ СЕ ИЗНЕСЕТЕ ОТ ДОНБАС И КРИМ!! Понятно?
  • 3 Руските свине

    17 33 Отговор
    Отново квичат срещу санкциите. Дори искат да противопоставят САЩ на Европа. Значи този път санкциите имат огромен ефект върху икономиката на кочината и много ги боли. Само така!
  • 4 Экономист

    13 27 Отговор
    Мдааа....Засилила се е руската икономика ...Към дъното!
  • 5 Само питам

    13 25 Отговор
    Защо този дегенерат лъже най-безобразно? :"Западът се опитва да ограничи нашата страна от края на Студената война насам. Кулминацията на всичко това беше кризата в Украйна."
    Санкциите бяха въведени след анексията на Крим и подкрепата от страна на Русия на бандитските формирования в Източна Украйна.
    Сега реве, че споровете излизали скъпо и иска нормализиране на отношенията. Санкциите са въведени поради конкретни причини и тяхното отменяне ще бъде единствено тогава, когато тези причини отпаднат.
  • 6 НКВД

    30 11 Отговор
    Точно поради тези причини ЕС се разпада! Слугите от З.Европа плащат заради политиката на САЩ!
  • 7 От 1 да 3

    16 10 Отговор
    На вас тримата лично тръмп ще ви прати по един танкер с петрол да дивесификацията ..... Не знам дали разбирате , но Лавров е ясен ! Ние ви пращаме гориво , не щем санкции ! Сащ мътет водата за да излязат най-тарикати от играта !
  • 8 Санчо

    18 7 Отговор
    Ама то Европа губи ама не толкова колкото Бьлгария. СП има за големия началник,ЮП няма за "дизциплинирания стабилен" само пример . Ама горните сороспии се радват,че сащ не губи. Драскат,пьлнят паничката.
  • 9 стоян георгиев

    12 13 Отговор
    българия спечели от санкциите около 10 млрд. лева.
  • 10 goni

    20 8 Отговор

    До коментар #1 от "Рубладжийче":

    Абе, човек! Не виждаш ли че руснаците имат огромна нужда от силна , независима и обединена Европа! Помисли! Кой, не само че няма нужда от това, но и му идва нанагорно! Кой пречи на германците да си пуснат още една тръба, на французите да си лашнат един боен кораб и т.н.! Мога да ти ги изреждам цял ден! Няма да пиша за Австрия, Италия да не говорим за България! За какво мислиш че UK си дигна чукалата?!

    Коментиран от #11

  • 11 Рубладжийче

    10 18 Отговор

    До коментар #10 от "goni":

    Напротив, умняко! Руснаците имат нужда от разединена Европа, в която всяка страна да има своя собствена енергийна политика, за да могат да продължават да използват енергийната бухалка за политически цели. Единственото от , което НЯМАТ нужда руснаците е силна , независима и обединена Европа! Защото е пречка за имперските интереси на Русия.
  • 12 onq s konq

    9 21 Отговор
    Става наистина СРАМНО по такъв елементарен начин Русия да се опитва да забива клин между САЩ и Европа.Не че няма противоречия между двата западни колоса,но КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА ОБЩИЯ ВРАГ НА ИЗТОК,нещата се случват по начин СЪВСЕМ НЕПРИЯТЕН ЗА РУСНАЦИТЕ!Между другото Западът има предполагаемо НОЙ-ДОБРИТЕ СВЕТОВНИ ИКОНОМИЧЕСКИ АНАЛИЗАТОРИ и абсолютно няма нужда от РУСКИ СЪВЕТИ И АНАЛИЗИ в тая насока.Ама ИЗОБЩО:)

    Коментиран от #16

  • 13 Барчо

    18 7 Отговор
    Това и кьорав го вижда, че загубите на България са колосални. Пазари нямаме, а сме само потребители.

    Коментиран от #17, #18

  • 14 плевен

    11 6 Отговор
    Ние сме свикнали да губим. Важното е щатите да печелят. Такива са правилата.

    Коментиран от #15

  • 15 Само питам

    10 8 Отговор

    До коментар #14 от "плевен":

    Какво губиш бе кавал? Като кака си Корнелия лъжеш, дето квичеше , че не изнасяме кисели краставички за Русия, заради контрасанкциите. След това се оказа, че е лъжа и измама, защото контрасанкциите обхващата единствено непреработена селскостопанска продукция. Научете какво представляват санкциите пък тогава лъжете!

    Коментиран от #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Само питам

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Коментар # е и за теб, лъжецо.
  • 18 стоян георгиев

    9 10 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    барчо ,пак ли ти бе?отвори националния статистически институт на страницата внос износ и виж колко е българския внос преди кризата и колко е след нея,виж и износа ни както и салдото.за последните 4 ри години ние даваме на русия с по над 2 млрд.лева по-малко отколкото преди това заради свалените цени на горивата и суровините след натиска над русия ,а износа ни е почти същия като преди санкциите.реално над 2 млрд. лева всяка година остават у нас вместо да отиват при другаря ти путин.тва за теб загуба лие а?аман от лъжци !
  • 19 Така де

    17 7 Отговор
    Всички партньори на САЩ се оказват губещи рано или късно. Това са сбирщина политици последователи на Принца на Мрака. Тези хора знаят само да мамят, крадят и убиват. САЩ можеше да е държава която дава пример, но те са бацил, от който трябва да стоиш далеч

    Коментиран от #24, #27

  • 20 Жокер

    4 6 Отговор
    Братушките се загрижели за ЕС. Защо тогава никога Володя не се е срещал с шефа на европейската комисия, само с главите на някои европейски държави ?
  • 21 плевен

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Само питам":

    Най-ми е забавно, хора с твоя интелект да ми казват какво да уча. Сладур.

    Коментиран от #23

  • 22 Джентълменът русофил

    2 1 Отговор
    "Той приветства изявлението на американския президент Доналд Тръмп, в който той твърди, че трябва да се търсят по-нормални отношения с Русия."
    И първото заглавие под статията е: САЩ готвят още по-строги наказания за Русия. :)
  • 23 Само питам

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "плевен":

    Нима предпочиташ неуки простаци да ти казват какво да учиш?

    Коментиран от #26

  • 24 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Така де":

    Това ми направи впечатление в една статия,,,МЪЖЕТЕ КОИТО ПОСТРОИХА АМЕРИКА/мъжете ,които съсипаха америка,,....Та първите бяха МЪЖЕ С ДОСТОЙНСТВО,които с къртовски труд,АКЪЛ,и хитрост създадоха ПРОМИШЛЕНА ,НАЦИОНАЛНА Америка......А другите ТАРИКАТИ се водеха от максимата,,ЗАЩО ДА СЕ ТРЕПЕМ,КАТО МОЖЕ ДА БРЪКНЕМ В ДЖОБА!!!!!!,,,ТЕ,ТЕ създадоха и узакониха СПЕКУЛАТА,НСР,ГЛОБАЛИЗМА ,цветните революции,хибридните войни,и прецакаха целият свят..........
  • 25 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    ИДЕОЛОЗИ!!!!на тази докрина,,НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ,, са АЙН,РАНД/философия/ и МИЛТЪН ФРИДМАН/икономика../.....ТЯ Е МНОГО ПО ПОДЛА И МРЪСНА ОТ КОМУНИЗМА///Началото за почна с Рейгън и Тачър и ,,свърши,, с ТРЪМП....НО НЕ СЕ ЗНАЕ...
  • 26 плевен

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Само питам":

    До скоро половината Ви въпроси бяха от типа:"Ти да не си гей?" Дори не мога да гадая що за човек би използвал обръщението "кавал". Я да те питам и аз нещо: Ти да не си търсиш партньор?
  • 27 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "Така де":

    и смени ника и нови лъжи а?сащ създадоха икономиките на япония,гемрания и китаи,що не питаш кво са загубили те?американските съюзници са наи-проспериращите страни на планетата и много от тях са в по-добра икономическа позиция дори от сащ.я смени ника и напиши някаква нова хумореска!
  • 28 аката

    0 0 Отговор
    много застъпници соросоидите, но важно е да се завърши северен поток 2 па ви и го лапаите
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания