Last news in Fakti

14 Септември, 2018 18:30 1 425 3

Сърбия и Косово да се договорят до средата на 2019 г.

  • сърбия-
  • ес-
  • косово

Йоханес Хан призова за бързи преговори

Целта на ЕС трябва да бъде Сърбия и Косово да постигнат споразумение до средата на 2019 г., Това заяви еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан, цитиран от European Western Balkans.

В момента Сърбия преговаря за признаване на статута на Косово. Според Хан е важно това да стане до провеждането на европейските избори през следващата година.

Той заяви, че подкрепя открития подход в преговорите, но иска решението да е в полза на всички.

„Всяко двустранно решение трябва да допринася за стабилност и просперитет. Ако тази възможност бъде изпусната сега, вратата ще е затворена за десетилетия. Много е важно референдумът в Македония също да успее“, заяви Хан.

Македония трябва да приеме на референдум споразумението за смяната на името си с Гърция. При добро развитие на нещата страната ще може да започне преговори за членство в ЕС. Същото важи и за Сърбия и Косово. Двете страни обаче трябва да постигнат бързо споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХанкоБрат

    3 1 Отговор
    Това трябва, онова трябва - двамата главни джендъри от снимката пак раздават съвети без никой да ги е искал.

    Коментиран от #3

  • 2 1122

    0 1 Отговор
    Сърбия да Косово не.
  • 3 да се вземе предвид че

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХанкоБрат":

    То до другото лято Русия ще е разбила вече наглите говеда, което автоматично означава че сърбите ще влязат в Косово и ще изгонят наглите резаци от там, а който не успее да избяга навреме ша го яде големия. Сега Сърбия просто бави време, ясно е че няма да се съгласят на унизителните условия които им предлагат краварите и еврогейския съюз, ще изчакат да се въоръжат още малко и Русия да разпилее тъпите говеда и после бум.
Новини по държави: