Last news in Fakti

17 Октомври, 2018 20:54 4 675 20

САЩ позволиха ИД да отвлече 700 цивилни

  • сащ-
  • терористи-
  • сирия

Обвинения от руски представители

САЩ позволиха на терористични групи да отвлекат 700 цивилни в Сирия, съобщи РИА Новости.

Информацията беше обявена от Руския център за примирие. Според него цивилните са били похитени по време на атака на ДАЕШ в североизточната част на страната.

Нападението е станало в района на река Ефрат. То е било извършено на 13-ти октомври.

„Терористите се възползваха от бездействието на американските военни и техните съюзници. Те нападнаха цивилните и отвлякоха невинни хора. Сега те ще ги използват като жив щит, за да се борят със силите на Сирийските демократични сили“, заяви генерал – лейтенант Владимир Савченко.

Русия и САЩ редовно се обвиняват за неправилни действия в Сирия. Русия подкрепя правителствените сили, докато САЩ заемат страната на опозицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 русия е джудже

    68 5 Отговор
    Истина е, руснаците са прави! САЩ поддържат терористите още от 2012г.
  • 4 гостенин

    51 3 Отговор
    те не само са позволили,хамериканските "миротворци"даже са подпомагали и напътствали добрите ислямистчета....както винаги,задокеанската"империя на злото" помага за омиротворяване и благоденствие,нали?!
  • 5 Само питам

    43 4 Отговор
    Защо САЩ продължава да поддържат ДЕШ в Сирия?

    Коментиран от #10

  • 6 CUKOVSKI

    42 4 Отговор
    Слава на Русия която спаси Сирия от алчните капиталисти!
  • 7 Borislav Popov

    10 43 Отговор
    Е, чакайте ся, САЩ били позволили, а къде с русняците, защо те са позволили !? Нали уж в Сирия, у тях беше ножа и у тях хляба, къде са спали ??

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Руските свине

    38 7 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Руснаците първо не са слънце да огреят цяла Сирия и 2 руснаците не са мислили че САЩ ще са толкова безкруполни!
  • 9 любопитен

    37 6 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Нападението и станало на изток от р.Ефрат в контролираните от САЩ територии! Що пък кравародебилите се правите на ударени и задавате кретенски въпроси!
  • 10 ivan4o

    31 1 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Щото в бой не използват американци,защото ако умрат 50 -100 американци,хората в америка без тва са против тая война ,викат тва не е нашата война! И накрая ни бял дом ще остане ни пентагона,ще срутят всичко. Хората им омръзна от войни! 1 референдум и тампона го свалят от власт

    Коментиран от #11

  • 11 Марйка

    36 2 Отговор

    До коментар #10 от "ivan4o":

    Съмняваме че в САЩ всични са наясно кой точно им е президент! Има хора които си мислят че още Джими Картър е държавен глава! Обаче със сигурност знаят кой е последния модел сандвич в Макдоналдс!
  • 12 Дедо Гошо

    27 2 Отговор
    Терористи са позволили на други терористи да извършат терористичен акт.
  • 13 ****

    23 2 Отговор
    Ами то от сащ какво друго можеш да очакваш,те са свикнали само мизерии да правят.
  • 14 Kcaniba

    22 1 Отговор
    фащ са шефа на ИД
  • 15 Бесен Язовец

    20 2 Отговор
    5 изтребителя F-35 на Израел са били засечени от руските противовъздушни системи С-300 в Сирия при предприета атака и опит за навлизане във въздушното пространство на страната.
    След като са засечени и са били на прицел, израелските изтребители напускат въздушното пространство на Сирия и прекратяват предприетата атака.”

    Припомняме, че тези самолети са “невидими” за американските противовъздушни системи и са единственото оръжие, което Израел твърди, че има, което би могло да мине през радарите на С-300.

    Преди дни пък САЩ приземиха всички такива самолети, поради падането на един от тях в Южна Каролина.

    Коментиран от #18

  • 16 Усмивката

    1 15 Отговор
    Те и руските сепаратисти са цивилни.Въобще тази игра на думи взе лично да ме дразни . А вие

    Коментиран от #17

  • 17 Нацупен

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Усмивката":

    Вие ко?
  • 18 Роко

    1 15 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    И като се събуди кво стана? С-300 не може да засече дори античния F-16 (дори не става дума за сваляне нещо за което това чудо на техниката не е правено. С-300 е създадена за борба с АУКС това са едни големи и бавни самольоти за радио прехващане, а не за борба с бързи маневрени цели ) освен ако не летят на пределна височина, пък какво остава за нещо което рашките дори не са санували да имат като F-35.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 любопитен

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Роко":

    А, как пък не си спомняш бутнатия израелски Ф16 с вехтата С200?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания