4 Декември, 2018 19:21 1 916 17

Удължават икономическото примирие между САЩ и Китай

  • сащ-
  • китай-
  • търговия-
  • мита

Делово предложение

Удължават икономическото примирие между САЩ и Китай - 1
Снимка: АР/БТА

Американският президент Доналд Тръмп намекна, че е възможно удължаване на 90-дневното примирие, което той и китайският държавен глава Си Цзинпин договориха на последната си среща преди дни в Буенос Айрес относно замразяване на митата. Целта е постигане на „по-широкобхватна” сделка. „Преговорите с Китай вече започнаха. Освен ако не бъдат удължени, те ще приключат 90 дни след датата на чудесната ни и много топла вечеря с президента Си", написа Тръмп в социалната мрежа Twitter.

На 2 декември двамата президенти договориха примирие в търговската война. Промяната в митническата политика наруши обмена на стоки за стотици милиарди долари. Тръмп и Си Цзинпин се договориха да не налагат допълнителни мита докато не бъде намерено решение на търговските противоречия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    4 17 Отговор
    Наблюдава се затопляне на китайско-американските отношения,което ще рече че на матушка не и остава много,само не ми е ясно още каква ще е границата-украино-китайска или ако мужиците направят референдум в което са добри може да бъде и украино-американска.

    Коментиран от #5, #13

  • 2 Стара поговорка

    6 1 Отговор
    " Вола като рие , на гърба му пада ! "
  • 3 Бесен Язовец

    8 17 Отговор
    Трамп бил такъв, Трамп бил онакъв, ала китайците му клекнаха ! Защо жълтурите като са толкова открехнати не продъжиха търговската война със САЩ ? Къде са русняшкити тролопитеци, защо мълчат кът пунди ??

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Радиоточка

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Дрогари в атака!!!!Соросите идат,идаааат,ние сме на всеки милиметър.
  • 5 Borislav Popov

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Какво затопляне бе ? Бай дони директно клекна на китайците !!! Ха ха ха !!! И на мексиканците и канадците също ! Само дето много пара вдигаше отначало !!!

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Borislav Popov

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Къде видя китайците да клякат бе ?! Ега ти и майтапа ! Бай дони не само клекна - направо го смазаха ! Нали знаеш кой им държи ценните книжа ? Ако рекат да ги пуснат на борсата на безценица - с долара е свършено !

    Коментиран от #12

  • 8 среднощен

    9 1 Отговор
    Сега ако Китай и Русия се споразумеят за по-голям търговски обмен в енергетиката и добива на руски суровини, ще станем свидетели на заобикаляне санкциите наложени от САЩ спрямо Русия..!? Схемата е: Русия /суровини/ - Китай /стоки/ - САЩ /пазар/.
  • 9 ОMG WTF

    8 3 Отговор
    И китайците му се смяха вече след руснаците и северно корейците ред е на Аятолаха да му се смее!
  • 10 НКВД

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Направо китайците му сложиха памперса за да спре да се излага
  • 11 onq s konq

    8 2 Отговор
    Трамп е смешник, не посмя да погледне путин в очите, сега се подмазва като истински ингилиз на Китаецо.....
  • 12 Бесен Язовец

    7 7 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Хех, с долара било свършено, ти направо счупи тъпомера бе, каскет айде стига с тези вехти опорки, време е да смените плочата ! Ако Китай или Русия имаха иструмент да свършат с долара, щяха да но направят веднага, на мига, но нямаааат и затова си траят и клякат, само вие, тукашните руски тролопитеци от как ви помня все го убивате долара и го свършвате, ама с помоща на клавиатурата. Смешник !

    Коментиран от #14, #17

  • 13 Поднебесната Империя

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Не бързай краво - нивата е дълга.
  • 14 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Тръмп обещава да нанесе на Китай най-категоричен удар и освен към алуминиевите и другите по-рано въведени мита да въведе такива върху стоки за още 200 млрд. долара, а Русия отчита, че е продала половината си американски държавен дълг. Сега въпросът е дали и Китай ще удари по държавния дълг и ще провокира истерия в САЩ?............................................................Китай също може да лиши американските компании от достъп до своя пазар на държавни поръчки с обем от 3,1 трилиона юана (490 млрд. долара), от което ще пострадат такива компании като „Бойнг“ и „Сиско“. ............................................Това далеч не е целия списък с ответни мерки, които Китай е готов да използва в отговор на американската атака. Но най-действеният е наличието в ръцете на китайците на американския държавен дълг. Сега държавният дълг на САЩ превишава 20 трилиона долара. Около трета от тази сума се пада на държави-инвеститори, от които Китай както преди е най-голям.
  • 15 херодот

    2 0 Отговор
    Щом бизнесмените са доволни ,значи са сключили успешна сделка . Да познаем за чия сметка ?
  • 16 Клякането

    0 0 Отговор
    Продължава.
  • 17 Голем смях

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Русия е такава мижава икономика ,че направо е срамно да се поставя редом със САЩ и Китай.От едно икономическо джудже нищо не зависи.А и най-големия враг на Китай са россияните ,а не американците.Още не е забравена войната за островите на река Усури.А и Сибир е на една ръка разстояние ,безлюден и примамлив,а САЩ са мнооооого далече и мнооооого силни.