Last news in Fakti

27 Декември, 2018 11:20 2 881 32

Израел призна за въздушните удари край Дамаск

  • дамаск-
  • сирия-
  • израел-
  • удари-
  • изтребители-
  • иран-
  • складове-
  • хизбула

Били ударени ирански оръжейни складове

Израел призна за въздушните удари край Дамаск - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Представител на израелските сили за сигурност потвърди, че Израел е нанесъл въздушните удари в Сирия на 25 декември вечерта, предаде AP. Източникът, пожелал анонимност, уточнил, че били ударени ирански оръжейни складове, използвани за прехвърляне на оръжия за шиитската групировка „Хизбула“, както и сирийска противовъздушна батарея близо до Дамаск, която стреляла по израелските изтребители.

Русия разкритикува вчера въздушните удари, заявявайки, че те са застрашили пътнически полети. Според израелския представител обаче Израел своевременно предупредил Русия за въздушните удари. Говорителят на министерството на отбраната Игор Конашенков каза, че шест израелски изтребителя Ф-16 са извършили „провокативно“ нападение в момент, когато два пътнически самолета са се готвели да кацнат в Дамаск и в Бейрут. По думите му, това е създало пряка заплаха за самолетите.

Конашенков каза, че сирийската армия не е задействала пълния капацитет на системите си за противовъздушна отбрана, за да не свали погрешка пътническите самолети. Той добави, че сирийските авиодиспечери са пренасочили пътуващия за Дамаск самолет към руската военна база „Хмеймим“ в сирийската крайбрежна провинция Латакия.

По негова информация сирийските сили за противовъздушна отбрана са свалили 14 от 16-те израелски бомби. Останалите две са ударили сирийски военен склад на 7 километра западно от Дамаск, при което са били ранени трима сирийски войници, съобщи БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яшко

    26 15 Отговор
    На чифутите малко им остана,айде жълти клоуне така и така обикаляш с празния чувал ,прибери си ги в Америка и им дишай вонята

    Коментиран от #21

  • 2 Наблюдател

    20 41 Отговор
    Публикувано във факти.бг: По негова информация сирийските сили за противовъздушна отбрана са свалили 14 от 16-те израелски бомби.========
    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. но единствено дебилите и вярват.

    Коментиран от #6

  • 3 Borislav Popov

    55 13 Отговор
    Да не си мисли някой че израелците не са знаели за пътническите самолети ? Че това е било случайност. Същия номер както когато се прикриха зад руския самолет. И сега ако бяха свалили цивилен самолет с много жертви - цялата западна преса щеше да обвини Сирия , а не Израел.
  • 4 Borislav Popov

    28 8 Отговор
    Предсказания на астролозите за 2019 година :......."Сложна ситуация и около Израел, който ще остане сам срещу всички."
  • 5 Гост

    42 6 Отговор
    Защо ООН не пусне една резолюция - не е нормално една държава да напада друга и да се крие зад граждански самолети. Това е престъпно по всеки един международен закон!

    Коментиран от #10

  • 6 ОлигУфрен

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "Наблюдател":

    Кире, не се коси, чети си бюлетините на Козяк!
  • 7 Bubbles

    18 4 Отговор
    Сега САЩ да прати умиротворяващи сили да изклатят чифутите!
  • 8 Илиян

    26 6 Отговор
    Господин НАБЛЮДАТЕЛ,АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ ДАЛИ ЧИЧО САМ И ЧИФУТИТЕ НА КОИТО ДЪРПА КОНЦИТЕ НЯМАШЕ ДА СА СЛОЖИЛИ БОТУШ ВЪРХО СИРИЯ?И защо си навират човките на всякъде.

    Коментиран от #12, #22

  • 9 Насран русофил

    6 21 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко путин
  • 10 Hhhhhhhh

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Защото о.. Не не е американско
  • 11 Asterix

    8 24 Отговор
    Я бе,болшевици,защо като стъпите някъде,вече се смятате за собственици и отхвърляте каквито и да било коментари!?Дали не забравихте Авганистан...!?Давате ли си сметка,че този път,унижението за вас,ще бъде много по тежко!!Света се промени.…излезте от 18ти век и се осъзнайте!То вашето,няма аналог!

    Коментиран от #13

  • 12 СссереМ

    8 18 Отговор

    До коментар #8 от "Илиян":

    Не са поискали не са го направили,взеха им нефта а за матушка останаха камънаците,как сега джуджето за обяснява че пенсионерите пак ще карат на киселочки а мужиците на бояришник е другия проблем.
  • 13 хамсал

    18 5 Отговор

    До коментар #11 от "Asterix":

    С Ф умньо, Автанистан се пише с Ф! От Козяк няма ли да ви проведат начален курс по грамотност?

    Коментиран от #14

  • 14 Asterix

    6 17 Отговор

    До коментар #13 от "хамсал":

    Туй,Сталин ли ти го подшушна....много коран,много нещо е минало през ръцете ти!Дали с "Ф" ,дали с "В"...все едно,ще ядете масура много скоро!Разпростряхте се на няколко фронта....подмамиха ви и вие се вързахте!Въпрос на време,кога ще паднете в талаша!!!С тези хипер ракети и с гол задник....до кога....

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Готин ама не съвсем

    13 5 Отговор

    До коментар #14 от "Asterix":

    Я пак за голия задник, че ми е много интересно?
    Та КОЙ е с голия задник?? Оня, дето няма пари за заплати и служителите му работят на хал, нищо че конгреса гласува резолюция, да няма ограничение на безумното нарастването на бюджета и той скочи с няколко трилиона за има няма една година, с външен дълг от 26 Трилиона и вътрешен от 100 трилиона, или държавата без външен дълг, с няколко трилиона резерви, с най-голямото производство на зърнени култури в света, за последните няколко години и с военен бюджет десетки пъти по-малък от този на ФАЩ!

    Коментиран от #23

  • 17 Груз 200

    12 10 Отговор
    Хахах. Ето защо реват русоробите, когато разбраха, че ще купим F16 с подобрения радар и електроника. Защото това е доказан боеспособен изтребител свалил много савеЦки тенекета е ПВО-та. Израелците пак направиха смешни сирийско-руското ПВО, С300, С400... Цар Путя Къси може само да пуска анимационни филмчета... Пълен смях. После оправдания хахах и бими свалили бомбире хахах... Това е за успокоение на дебилите вярви в пропагандата им. Който много лае не хапе. Израелците си летят както им е кефа, а руснаците си натискат парцалите в базите, че иначе лошо...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Alpha_Lone_Wolf

    6 6 Отговор
    Тъй, тъй, таман тъй ще е било, как казват руснаците - свалили 14 от 16 ракети, ама 2 ударели без да искат дет не трябва.
    Тоя филм сме го гледали и преди с томахоук.
    Руснаците пак за смях ги направиха. Ама нали хората си вятват в бога, какво да правят.

    Коментиран от #32

  • 20 Варненец

    6 7 Отговор
    Според болните маскалски мозъци САЩ искат да завладее Русия. Това е техно верую и е Неизлечимо. Как плюят по Израел, а трябва да мият краката и пият водата на израилтяните. Русия го знае и никога досега не е имала конфликт с което и дс е еврейско ръководство. Благодани са им защото точно израелци са главните виновници това което е във болните ви маскалски глави да не се случи на матушката ви. Поклонете им се и ги уважавайте. А иначе е добре, че американците са най миролюбивия народ в света и когато СССР е бил по гащи САЩ не са им сторили нищо.
  • 21 Мехмедали

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Яшко":

    КОняшко , нали чифутите вече нямало да смеят да летят над Сирия, Кво стана май си летят. А рушняците заквичаха и почнаха да се оправдават . Хо Хо Хо.

    Коментиран от #26

  • 22 ООП на ЕГД

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "Илиян":

    Смрадливи ботуши се слагат само от мужиците . Това е нарицателно .
  • 23 Asterix

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "Готин ама не съвсем":

    Ти направо ме шашна!Само не разбрах,какво общо има някъкъв външен дълг,с голите руски задници!?И от кога те тревожи това,за разлика от тези,които ги касае и не им пука от това?!

    Коментиран от #28

  • 24 Жалки ватници

    6 7 Отговор
    Математическа задача.

    Според генерал Конашенков сирийското ПВО е неутрализирало 19 от изстреляните 22 израелски ракети .
    Пораженията са - склад за боеприпаси западно от Дамаск , щаб на 4та сирийска дивизия, щаб на 10та сирийска дивизия , щаб на 68ма сирийска бригада ,щаб на 137ми артилерийски дивизион, военен завод в Ал Тал на север от Дамаск

    Намерете с колко сантиметра е пораснал носа на генерал Конашенков .

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Asterix

    5 6 Отговор

    До коментар #24 от "Жалки ватници":

    Според моите знания по болшевишка метаморфоза,носът му е по удължен със 4,53 бр. Израелски ракети...но не съм съвсем сигуре...
  • 26 НАТО ВЕЦ

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Мехмедали":

    "Ромчо", събратята ти не летят над Сирия. Хвърлят също като теб камъни от чужд "двор". В случая от въздушното пространство на Ливан, дето няма нито авиация, нито ПВО.
  • 27 НАТО ВЕЦ

    2 5 Отговор

    До коментар #24 от "Жалки ватници":

    От коя "свободна" информационна агенция са ти данните?!

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Готин ама не съвсем

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "НАТО ВЕЦ":

    От агенцията" Една Жена Казала"-ЕЖК!
  • 30 Рътьо Тъпанчев

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Готин ама не съвсем":

    Голия задник е като пратиш космонавт горе ,а пък родната индустрия не е произвела качествено бельо ,пада му ластика и му се вижда голия задник. Не се научихте вие коминтерновците , че първо човек трябва да има тоалетна хартия и дамски превръзки за да поддържа хигиената , па после ако му останат мангизи да прави танкове които немогат да запалят. Вразумете се най-накрая. Влезте в пътя или хващайте гората.
  • 31 зенитчик с чаршаф

    3 1 Отговор
    Значи свалените не били ракети, а бомби. Ама те бомбите сами си падат, а пък те си мислят че им помогнали да паднат. ... Но остава важния въпрос - защо няма свалени 16-ки? Старите ЗРК не правели разлика между 16-ка и бавния и голям варел Ту. Сега новите вече виждат изтребител и отделно от него пътнически самолет, ама само ги гледат де....
  • 32 Мърша

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Ти беше там и всичко видя...само едноокия член не забеляза как ти е заорал нивата та чак сок хвърчи :)