Last news in Fakti

8 Април, 2022 11:11 1 085 6

СЗО: Над две трети от африканците са били заразени с COVID-19 през пандемията

  • омикрон-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • африка

Според здравната егненция на ООН занижено калкулиране е имало навсякъде по света, но в по-малка степен, отколкото на Черния континент

СЗО: Над две трети от африканците са били заразени с COVID-19 през пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повече от две трети от африканците са били заразени с COVID-19 от началото на пандемията, което е 97 пъти повече от официално потвърдените случаи. Това установява доклад на Световната здравна организация (СЗО), огласен днес и цитиран от Ройтерс.

Изследването сочи, че до септември 2021 г. 8000 милиона африканци са били заразени със SARS-CoV-2, докато дотогава правителствата на Черния континент да обявили общо 8,2 милиона случая с коронавирус. Според здравната егненция на ООН занижено калкулиране е имало навсякъде по света, но в по-малка степен, отколкото в Африка. СЗО смята, че действителният глобален брой на инфектираните е 16 пъти по-висок от обявения.

Директорът на африканския клон на СЗО д-р Мачидисо Моети каза, че голямото доскоро разпространение на коронавируса из Черния континент напоследък намалява, но това не означава победа над COVID-19. По думите ѝ рискът от появата на нови по-смъртоносни варианти на вируса не бива да се пренебрегва.

Новото изследване обединява 151 предишни проучвания върху серопревалентността (броя на тестваните позитивно лица) и дела на лицата с антитела срещу SARS-CoV-2 в кръвния серум.

През юни 2020 г. делът на заразените в Африка е бил 3 на сто, а през септември 2021 г. е достигнал 65 на сто при рязко засилване на разпространението на вариантите "Бета" и "Делта" на коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Здрав

    15 0 Отговор
    ВЕрваме...
  • 2 Ето това е СЗО

    20 0 Отговор
    Частна мафиотска организация.
  • 3 Обобщение

    27 0 Отговор
    Което доказва, че не е толкова смъртоносен както ни плашеха. Иначе 2/3 от африканците да са на небето. Всичко е фалш.
  • 4 Коста

    21 0 Отговор
    Колко хиляди милиона, че не мога да го сметна
  • 5 Ами супер

    0 0 Отговор
    Там боцкането ви изобщо няма да мине.
    Скапано сзо, убийци.
  • 6 ммм дааааа

    0 0 Отговор
    И НЕ САМО ТАМ,А ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!!
    СЕГА ДАЙТЕ НА ВИТАНОВ ДА ПРЕИЗЧИСЛИ "ЧИСЛОТО" И ДА ВИДИТЕ КАКВО ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ