Last news in Fakti

7 Април, 2022 15:24 966 5

По време на локдауните всеки втори е страдал от депресия

  • sir-
  • италия-
  • коронавирус-
  • депресия-
  • млади хора-
  • локдаун

Най-засегнати са били младите хора, жените и безработните

По време на локдауните всеки втори е страдал от депресия - 1
Снимка: Shutterstock

По време на локдауните, наложени заради коронавирусната пандемия, 50% от хората са имали симптоми на депресия, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), позовавайки се на Висшия институт по здравеопазване на Италия.

Най-засегнати от локдауните са били младите хора, жените и безработните, показва анализът. Проучването се основава на проведени интервюта с над 5000 души. 88,6% от извадката се оплакват от симптоми на психологически стрес, по-често при жени и при безработни. Половината от анкетираните са страдали от депресивни симптоми.

Основно жените и младите хора се очертават като най-застрашените групи. Като цяло се наблюдава намаляване на качеството на приеманата храна, с по-рядка консумация на млечни продукти, плодове и зеленчуци, и по-специално при лица с депресивни симптоми. Забелязва се увеличаване на консумацията на храни, богати на мазнини и захари. Тези резултати могат да бъдат полезни при цялостната оценка на нови пандемични огнища, тъй като дават индикации за необходимостта от прилагане на публични програми за психологическа подкрепа. Неправилното хранене, наддаването на тегло или появата на свързани с това заболявания също имат психологически последици.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с магарето

    3 0 Отговор
    Носете маските на тила да ви се оправят ушите

    Коментиран от #3

  • 2 А най-много страдахме...!

    5 1 Отговор
    По времето на полицейските КПП-та на Бат Боко...!Пък после ни се правеше на интересен,че новите- ,,нарушавали човешките права на свобода на придвижване"...?!?!
  • 3 Оня с козата...

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "оня с магарето":

    Носете маската като Буцката-на челото...!Белким ви дойде акъла в главата...
  • 4 СТИГА С ТИЯ ЛОКАУТИ (.....)

    1 2 Отговор
    НА ЕСЕН ЩЕ ВИДИМ КВО Е ДЕПРЕСИЯ ОТ ...ИЗТОК👉

    Коментиран от #5

  • 5 Още от сега...

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "СТИГА С ТИЯ ЛОКАУТИ (.....)":

    ...виждаме какво е ,,депресия от изток"...!Повишаване цените на газта и горивата...!Заради тъпите ,,санкции" над Русия...
Новини по държави: